de JS

Un plan de studiu JavaScript pentru începători

Un plan de studiu JavaScript pentru incepatori

Deci, doriți să învățați JavaScript? Felicitări! În 2017, există mai multe resurse disponibile decât oricând, într-o mare varietate de formate pentru a începe.

Deși nu a existat niciodată un moment mai bun în istorie pentru a învăța o nouă abilitate, de asemenea, nu a fost niciodată mai derutant dacă încercați să aflați cel mai bun mod de a face acest lucru, având în vedere cantitatea uriașă de opțiuni disponibile și variațiile sălbatice ale calitatea dintre aceste materiale. Dacă vi s-a recomandat vreodată JavaScript elocvent pe parcursul în primele etape ale călătoriei dvs. de codificare, știți despre ce vorbesc.

Sper să iluminez o cale în acest articol pentru ca un începător să o urmeze, care îi va începe pe drumul către competența JavaScript. Este o cale pe care am urmat-o personal și am găsit succes, după ce am finalizat recent certificatul front-end al Routech.

Asigurați-vă că trimiteți-mi un rând în 3 luni când ați rezolvat totul și ați decis cea mai bună acțiune (sau ați trecut la ceva mai fructuos).

Pasul 1: secțiunea JavaScript Routech

Routech este o resursă incredibilă pentru învățarea elementelor de bază (și nu numai) ale dezvoltării web.

Din acest moment, îmi voi familiariza cu HTML și CSS, dar dacă sunteți cu totul nou în programare, Routech vă va acoperi și acolo.

Folosind un editor de text prietenos, în browser, Routech vă va oferi mai întâi un mic gust al popularei biblioteci JavaScript, jQuery, și apoi aruncați-vă direct în sintaxa JavaScript pură și cum să efectuați diverse sarcini, cum ar fi operații booleene, șir și manipulare matrice, bucle și multe altele.

Pasul 1.5: Consolidarea cu piesa JavaScript a Codecademy.

Dacă sunteți ca mine, veți avea nevoie de ceva întărire. Nu totul se va scufunda în prima trecere.

O opțiune este să refaceți exercițiile Routech, dar prefer să folosesc mai multe resurse pentru a menține lucrurile proaspete și interesante. De asemenea, poate fi valoros să obțineți perspectiva altcuiva cu privire la același subiect. Codecademy este minunat pentru asta. Veți experimenta multe dintre aceleași zone și probleme dintr-un unghi ușor diferit.

Pasul 2: JavaScript-ul lui Tony Alicea: Înțelegerea părților ciudate

Odată ce ați terminat totul prin intermediul modulelor de programare orientată obiect și funcțională Routech și a piesei JavaScript Codecademy, sperăm că veți fi gata pentru ceva puțin mai aprofundat.

JavaScript: Înțelegerea părților ciudate este o serie video premium excelentă care intră adânc în funcționarea limbii într-un mod foarte accesibil și ușor de înțeles. Seria de 11,5 ore este plină de informații practice pe care le veți putea folosi în programele dvs.

Veți afla despre domeniul de aplicare, închiderile, moștenirea prototipală, funcțiile de primă clasă și multe altele în această serie cuprinzătoare. Merită cei 20 de dolari.

Ca și în cazul oricărui curs de carte sau video, asigurați-vă că codificați și luați propriile note pentru referință ulterioară.

Pe măsură ce treceți prin această serie, continuați să vă conectați la provocările Routech și să începeți proiectele front-end intermediare. Aceste proiecte sunt neîndrumate, ceea ce poate părea înfricoșător, dar vă garantez că veți învăța o grămadă făcându-le. Acestea vă vor obliga să vă confruntați cu lacunele din cunoștințele dvs. și vă vor crește rapid abilitățile de Googling atunci când vă blocați și nu știți cum să implementați o anumită caracteristică.

Pasul 3: Kyle Simpson’s You Don’t Know JS

Nu sunt sigur ce pot spune despre această serie care nu a fost spusă în altă parte în acest moment, dar este incredibil. După ce terminați cursul lui Tony Alicea, începeți să citiți Nu-l cunoști pe JS în timp ce continuați să lucrați la programul și proiectele Routech. Simpson merită mai mult decât banii dvs., dar dacă nu vă puteți permite să plătiți, cărțile sunt disponibile gratuit pe GitHub.

Ar trebui să citiți cel puțin Domeniu de aplicare și închideri și Acesta și obiectul Volumele prototipurilor. Aceste cărți vor întări ceea ce ați învățat de la Tony Alicea și, de asemenea, contrazice și provoca acel material uneori. Este bun! Kyle Simpson este un tip avizat și este foarte valoros să obții perspectiva sa expertă asupra lucrurilor, cum ar fi utilitatea paradigmei de programare orientată obiect într-un limbaj precum JavaScript. Chiar dacă unele dintre probleme se simt dincolo de înțelegerea dvs., există valoare doar pentru a fi conștienți de ele.

Această serie vă va face un dezvoltator mai bun, în timp ce vă va informa și asupra diferitelor conflicte ideologice care se întâmplă în prezent în comunitatea JavaScript.

Câteva note despre lupte, necunoașterea răspunsurilor și perseverență.

Vor fi de multe ori când vei lovi un perete – când nu știi răspunsul la vreo problemă și ai impresia că nu-ți dai seama niciodată. Aș dori să împărtășesc doar câteva tehnici pentru când se întâmplă acest lucru.

1. Pleacă

Ia o pauză. Pasul departe de computer. Ia niște ceai sau cafea. Gândește-te la altceva puțin. Poate fi valoros să vă lăsați capul puțin timp. Veți fi surprins de câte ori veți putea rezolva rapid problema când vă întoarceți.

2. Cere ajutor

Nu vă fie jenat sau rușinat să cereți ajutor. Uneori este nevoie doar de o lovitură în direcția corectă pentru a reveni pe drumul cel bun. Din experiența mea, oamenilor le place să-i ajute pe ceilalți și sunt mai mult decât fericiți să petreacă câteva minute pe problema ta. comunitatea Routech pe Gitter si Canal CodeNewbie Slack sunt minunate pentru asta.

3. Treceți la altceva

Dacă într-adevăr nu o puteți obține, nu treceți la niciun rău dacă treceți la un alt subiect. Este frumos să aveți câteva proiecte între care puteți săriți atunci când vă simțiți blocați unul sau altul.

Acesta este doar un ghid

Învățarea este extrem de personală. Toate resursele menționate mai sus mi-au fost extrem de utile în călătoria mea de a deveni dezvoltator JavaScript autosuficient.

Am scris acest lucru din frustrarea pe care am trăit-o când am încercat să aleg între resursele educaționale de un milion și jumătate de acolo. A fost frumos să găsesc un plan care să meargă în cele din urmă după ce am primit niște sfaturi bine intenționate, dar greșite („JavaScript elocvent este o carte grozavă pentru începători! ”), și o mulțime de începuturi și opriri.

Deși nu sunt nici pe departe un expert JavaScript, sper să ofer perspectivă de la cineva care își amintește încă cum este să fii un începător total. Atâta material instructiv este scris (pe bună dreptate) de către stăpânii meșteșugurilor lor. Dar mulți dintre acești maeștri au uitat experiența de a fi un începător modest și se așteaptă ca nou-veniții să facă conexiuni absurde și să sară în logică. Acesta este motivul pentru care atât de mult material de instruire poate fi complet inutil.

Dacă acest plan te ajută, te inspiră să începi sau chiar te face să fumezi în dezacord, mi-ar plăcea să aud de la tine pe Twitter.