Unde trasăm limita pentru colectarea datelor?

Unde trasăm limita pentru colectarea datelor?

Lumea de astăzi este mult diferită decât era în anii 1960, când intimitatea dvs. era relativ ușor de întreținut. Ați putea, la propriu, să trăiți fără să vă dați adresa altui terț decât guvernul și banca dvs.

Astăzi trăim într-o societate bazată pe date în care aproape totul despre tine, inclusiv lucruri pe care s-ar putea să nu le spui nici măcar propriilor tăi părinți, se află undeva într-o bază de date cu sau fără știrea ta. Problema cu care ne confruntăm în acest moment este că nu avem o linie clară trasată cu privire la datele „suficiente” despre o persoană. Și, pe de altă parte, exploatarea datelor are utilizări pentru toată lumea.

De ce companiile colectează date

Colectarea datelor este o practică pe care o folosesc companiile încă dinainte de a-și putea stoca media digital. Catalogarea datelor despre clienții dvs. într-o platformă de gestionare a relației cu clienții (CRM) sau de planificare a resurselor întreprinderii (ERP) vă ajută să le înțelegeți mai bine și, ca urmare, să înțelegeți și de ce au nevoie. Pe măsură ce o companie știe mai multe despre tine, îți poate oferi lucruri care sunt mai relevante pentru stilul tău de viață, pasiunile și hobby-urile tale. Poate suna puțin înfiorător, dar lumea corporațiilor face acest lucru de mult înainte de a avea computere. Este unul dintre multele moduri în care concurează pentru dolarul dvs.

Pe piața actuală, Internetul oferă moduri pentru companii precum Facebook de a colecta date despre dvs. pentru a face publicitatea sa mai relevantă. Problema cu acest lucru este, evident, că oamenii se tem că datele lor ajung în mâinile celor care le-ar putea provoca de fapt rău. Într-o cantitate foarte extinsă de cazuri, guvernul are un interes major în accesul la datele pe care le au diverse companii. Agenția Națională de Securitate a SUA (NSA) a fost surprinsă în mod repetat, colectând date despre cetățeni străini și americani (cum este cazul a scurs informații din PRISM).

Riscurile de securitate ale colectării datelor

hacker de date

Există multe alte amenințări la adresa integrității vieții private care nu au nicio legătură cu guvernele. Oamenii, entitățile guvernamentale și companiile private sunt notorii de rău în ceea ce privește urmărirea datelor și securizarea acestora. Exemplu: ambele a lor și un important furnizor de asigurări de sănătate au fost piratate în 2015, oferind hackerilor o cantitate semnificativă de date private de la 78 de milioane de oameni. Colectarea datelor ar putea merge greșit atunci când cei care colectează datele dvs. sunt compromise, iar informațiile furnizate intră în mâinile celor care ar încerca să profite de pe urma lor.

Ce sa fac

Luând în considerare faptul că unul dintre cele mai mari riscuri pentru persoanele care utilizează serviciile atât din sectorul public, cât și din cel privat este posibilitatea unei încălcări a datelor și faptul că încălcările de date au crescut constant atât în ​​frecvență, cât și în intensitate, acum ar fi un moment bun pentru a începe să presăm companiile pe care le folosim fie pentru a cataloga mai puține date, fie pentru a le îmbunătăți practicile de securitate. În ceea ce privește ceilalți dintre noi, care suntem utilizatori obișnuiți ai serviciilor online, ar trebui să ne educăm și să fim cât mai prudenți cu datele pe care le furnizăm oricărei entități de pe Internet. Cu cât distribuiți mai puțin, cu atât sunteți mai sigur de hackeri.

Tu ce crezi? Ai vreun sfat suplimentar? Împărtășește-l cu noi într-un comentariu!