Unii agenți de asistență online vă urmăresc Tastați în chat

Unii agenți de asistență online vă urmăresc Tastați în chat

⌛ Reading Time: 3 minutes

Această poveste este suficientă pentru a te strecura cu adevărat. În acest scenariu vă luptați cu ceva ce pur și simplu nu vă dați seama, așa că treceți pe forumul de chat online pentru a vedea dacă cineva de acolo vă poate ajuta. Dar o persoană care lucrează cu ajutorul online răspunde atât de repede; începe să te facă să te întrebi. Se pare că știu ce tastați în același timp, pentru că vă urmăresc să tastați.

O practică de ajutor online

Acesta este ceva care Gizmodo a făcut unele cercetări asupra. Unul dintre cititorii presei a scris și le-a împărtășit o transcriere de chat dintr-un chat cu un agent de servicii pentru clienți de la o companie de saltele. Agentul răspundea la mesaje înainte ca cititorul să lovească chiar „Trimite”.

Cititorul l-a întrebat pe agent în conversație: „Poți vedea mesajele pe care le scriu înainte să le trimit?”

Agentul a răspuns: „Avem o previzualizare”, apoi a întrebat dacă pot ajuta cu altceva și a adăugat: „Mă bucur foarte mult că ai găsit șuruburile. 🙂 ”

Cititorul a răspuns. „Nu mi se pare corect. Cel puțin înfiorător. ”

Agentul a scris: „Ne oferă puțin timp suplimentar pentru a căuta informații. 🙂 Vă pot ajuta cu altceva astăzi? ”

Gizmodo a explicat că ceva similar s-a întâmplat cu Tom Scocca al lui HmmDaily. El a primit un răspuns detaliat de la un agent la doar o secundă după ce a lovit „Trimite”.

Scocca a căutat pe Google și a lansat un serviciu de chat live cu o funcție la care se referă ca „vizualizare de tastare în timp real”. Acest lucru permite agenților să pregătească răspunsuri „înainte ca clientul să-și prezinte întrebările”.

Un alt serviciu care listează McDonalds, Ikea și Paypal drept clienți, numește funcția „sneak peek”. Acesta explică faptul că serviciul le permite agenților să „vadă ce tastează vizitatorul înainte să îl trimită”. Un alt serviciu face trimitere și la „sneak peak”.

Companiile pot realiza acest lucru prin JavaScript în browserul dvs.

știri-online-ajutor-chat-brunetă

Ce inseamna asta

Aceasta înseamnă că se întâmplă mult mai mult decât probabil ne dăm seama. De asemenea, înseamnă că nu contează dacă tastați ceva, apoi vă răzgândiți și tastați altceva înainte de a da clic pe „Trimiteți”. Agentul a citit-o deja înainte de a șterge.

Sigur. Realizează ceea ce își dorește compania: vă oferă răspunsuri rapide, permițând în același timp agenților lor să treacă rapid la următorul chat. Dar este și înșelăciune. Ești observat și ei nu au decența să-ți spună.

Scocca a întrebat: „De ce să dai [customers] un buton fals „Trimite mesaj” în timp ce transmite în secret mesajele lor tot timpul? ”

Și totuși, pare doar o practică atât de înșelătoare. Cu siguranță este ceva bun de știut și ceva de care trebuie să ții cont atunci când ești într-un chat. Să știi că ești urmărit. Nu are niciun sens să conturați și să ștergeți ceea ce tastați înainte de a da clic pe „Trimiteți”. Au citit-o deja.

Acest lucru afectează modul în care priviți ajutorul online și, în special, chat-urile? Te face să fii mai puțin înclinat să folosești chat-urile de ajutor online? Lăsați-vă gândurile și preocupările în secțiunea noastră de comentarii de mai jos.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

[pt_view id="5aa2753we7"]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *