[Updated] Înlocuirea personală a unui ecran iPhone 13 ar putea sparge Face ID

[Updated] Înlocuirea personală a unui ecran iPhone 13 ar putea sparge Face ID

⌛ Reading Time: 2 minutes

Problema cu dreptul de a repara a fost o dus și înapoi între Apple și consumatori. Se pare că Apple a făcut un pas semnificativ împotriva dreptului de a repara, deoarece compania pare să fi făcut astfel încât înlocuirea ecranului unui iPhone 13 să spargă Face ID.

Actualizare, 9.11.21: Apple și-a anulat decizia de a dezactiva Face ID pe iPhone-urile mai noi atunci când afișajul a fost înlocuit de terți. Compania intenționează să lanseze o actualizare de software care abordează această problemă.

îl repar a descoperit schimbarea la iPhone 13. iPhone 13 este conectat la ecran folosind un microcontroler mic, iar dacă acea conexiune este întreruptă, Face ID nu mai funcționează. Acest lucru nu ar fi atât de mare dacă ar fi ușor să împerechezi din nou ecranul cu microcontrolerul, dar iFixit observă că „Apple nu a oferit proprietarilor sau magazinelor independente o modalitate de a asocia un nou ecran”.

Când conexiunea nu este acolo, apare un mesaj de eroare care spune „Nu se poate activa Face ID pe acest iPhone”.

Se pare că această schimbare face ca Apple să aibă control complet asupra atelierelor de reparații care pot înlocui ecranul. „Tehnicienii autorizați cu acces la software-ul proprietar, Apple Services Toolkit 2, pot face ca noile ecrane să funcționeze prin înregistrarea reparației pe serverele cloud Apple și sincronizarea numerelor de serie ale telefonului și ale ecranului. Acest lucru oferă Apple abilitatea de a aproba sau de a refuza fiecare reparație individuală”, notează iFixit într-un postare pe blog.

Aparent, există o modalitate de a ocoli, dar necesită mutarea fizică a unui cip lipit de pe ecranul original pe cel de înlocuire. Magazinele mici și proprietarii de bricolaj vor avea greu să facă acest lucru, ceea ce înseamnă că Apple deține controlul.

Ar trebui să vă reparați propriul telefon sau laptop?

LEGATE DEAr trebui să vă reparați propriul telefon sau laptop?

„Acest IC [chip] chestia cu schimbul, este un dezastru și cu siguranță trebuie să luptăm cu el, 100%”, a spus Justin Ashford, consultant în atelierul de reparații și popular Instructor de reparații YouTube. „Dar definiția industriei noastre a ceea ce este reparația de bază trebuie să se schimbe… aceasta este noul element de bază.”

Publicitate

Potrivit iFixit, „Microlidura este o muncă calificată care necesită mii de dolari de echipamente și practică extinsă înainte de a fi competent.”

Apple nu a comentat această problemă, dar a făcut dreptul de a repara avocații supărați de ceea ce înseamnă acest lucru pentru viitorul înlocuirii ecranului iPhone.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.