În această săptămână transmitem live Reactathon 2020 – o conferință React de 3 zile – gratuit pe canalul YouTube Routech.

Reactathon (cunoscut și sub numele de San Francisco React Conference) are loc de obicei în centrul orașului San Francisco în martie. Probabil puteți ghici de ce l-au amânat anul acesta. (Începe cu PAND și nu mănâncă bambus.)

Vestea bună este că conferința a fost complet online și puteți urmări toate discuțiile chiar acum, în siguranță din confortul propriei case.

Rețineți că pentru fiecare discuție de conferință enumerată mai jos, am inclus segmentul de introducere de către MC de conferință Anjana Vakil și Jonathan Cutrell. Acestea nu sunt MC obișnuite – ambele sunt pictograme din domeniul dezvoltării software-ului.

Jonathan este cel mai bine cunoscut ca gazda popularului Dezvoltator podcast Tea. Și Anjana a susținut o serie de conferințe deosebit de influente pe teme legate de JavaScript, ca acesta.

Reactathon 2020 Ziua 1 discuții

Guillermo Rauch vorbește pe Next.js

Ziua 1 a început cu o prezentare principală a lui Guillermo Rauch, fondatorul Vercel (fost Zeit) și co-creator al popularului cadru de dezvoltare full stack Next.js.

Guillermo este una dintre cele mai incitante figuri din JavaScript în acest moment și cred că îi vei sapa keynote-ul.

Puteți urmări discuția lui Guillermo aici.

Lydia Hallie vorbește pe JavaScript V8

Apoi Lydia Hallie i-a condus pe toți prin modul în care funcționează motorul JavaScript V8. A fost o explicație foarte vizuală a acestei pietre de temelie a Chrome, Node.js și o mare parte a JavaScript-ului de înaltă performanță.

Puteți urmări discuția Lidiei aici.

Discuție Swizec Teller despre autentificare

Apoi, Swizec Teller le-a arătat tuturor cum să adauge autentificare la orice aplicație React în 5 minute folosind Auth0.

Puteți urmări discuția lui Swizec aici.

Discuție Alex Krolic despre testul de reacție Async

Alex Krolick a arătat apoi tuturor cum să testeze componentele React asincrone utilizând Biblioteca de testare React.

Puteți urmări discuția lui Alex aici.

Bryan Manuele vorbește despre Analiza statică în React

Bryan Manuele le-a arătat tuturor cum să folosească analiza statică pentru a cuantifica sănătatea bazelor lor de cod React.

Puteți urmări discuția lui Bryan aici.

Jana Beck vorbește despre reducerea dimensiunii în React

Jana Beck a prezentat câteva informații avansate în browser. Ea a folosit Web Workers și OffscreenCanvas pentru a efectua reducerea dimensiunii în browser. În acest fel, puteți privi vizual datele multi-dimensionale, într-un mod în care oamenii pot înțelege mai ușor. A fost foarte distractiv.

Puteți urmări discuția Janei aici.

Shawn Wang (Swyx) vorbește despre Type-safe Full Stack React

Am încheiat ziua 1 cu o discuție din partea eroului local Routech Shawn Wang (Swyx) despre stiva completă tip React. Așa este – tastarea statică atât pe capătul frontal, cât și pe cel din spate.

Avantajele abordării Shawn: avertismente mai bune (și, astfel, o experiență mai bună a dezvoltatorului) și mai puține erori.

El a codificat în direct o aplicație TypeScript + React + GraphQL live pentru a prezenta această abordare. Codificare live. Ce poate merge rau? Foarte multe, dar Shawn este un profesionist. El este întotdeauna o explozie de urmărit în acțiune.

Puteți urmări discuțiile lui Shawn aici.

Reactathon 2020 Ziua 2 discuții

Kent C. Dodds vorbește despre React Application State Management

Kent C. Dodds a început Ziua 2 cu o prezentare principală despre React Application State Management. El a arătat cum să organizați aplicația pentru a evita durerile de cap de întreținere pe drum.

Kent a oferit, de asemenea, câteva sfaturi despre cum să crească performanța doar prin faptul că este mai atent la modul în care vă clasificați aplicația.

Puteți urmări discuția lui Kent aici.

Tejas Kumar vorbește despre React as a Component Abstraction Layer

Apoi, Tejas Kumar a aruncat o privire asupra modului în care dezvoltatorii folosesc React ca un fel de strat de abstractizare a componentelor. A aruncat tuturor o privire sub capotă și a văzut ce anume face React React.

Puteți urmări discuția lui Tejas aici.

Discuție Daria Caraway despre scrierea API-urilor React Component foarte lizibile în Typescript

Apoi, Daria Caraway a împărtășit sfaturi pentru scrierea extrem de lizibilă – sau „considerată” așa cum îi place să o numească – Reactează API-urile componente folosind TypeScript.

Puteți urmări discuția lui Daria aici.

Interviu cu Quincy Larson (oh, hei, eu sunt, autorul acestui articol)

În acest moment, Anjana și Jonathan m-au intervievat timp de aproximativ 10 minute despre Routech, istoria sa și marile noastre obiective pentru 2021.

Puteți urmări interviul cu Quincy Larson (eu) aici.

Naomi Meyer vorbește despre internaționalizare în React

Naomi Meyer va împărtăși cele mai bune practici în domeniile conexe de internaționalizare (I18N), localizare (L10N) și globalizare (G11N). Va împărtăși câteva recomandări legate de instrumentele React.

Puteți urmări discuțiile lui Naomi aici.

David Khourshid vorbește despre dezvoltarea bazată pe modele

David Khourshid vă va face cunoștință cu dezvoltarea bazată pe modele și „modul în care mașinile de stat și diagramele de stat pot fi utilizate pentru a modela chiar și cea mai complexă logică și a vizualiza automat, genera teste, produce documentație și multe altele”.

Puteți urmări discuția lui David aici.

Reactathon 2020 Ziua 3 discuții

Becca Bailey vorbește despre React Codebase Refactoring Tips

Becca Bailey va începe ziua chiar cu ceea ce nominalizez eu drept cel mai bun titlu de discuție al conferinței: „Konmari Your Code: Finding Joy in Refactoring”.

Ea vă va împărtăși sfaturi pentru simplificarea bazei de cod React, refactorizarea fără stres și multe altele.

Puteți urmări discuția lui Becca aici.

Lee Robinson vorbește despre randarea clientului VS Server-side Rendering

Lee Robinson va explora preluarea datelor cu cadrul reactiv Next.js. El va vorbi despre randarea în partea clientului VS randarea în partea serverului și alte concepte importante de dezvoltare web.

Puteți urmări discuțiile lui Lee aici.

Brian Leroux vorbește despre Deno

Brian Leroux va vorbi despre Deno, noul timp de rulare JavaScript de la același creator al Node.js.

Brian va demonstra câteva dintre diferențele-cheie dintre Deno și Node prin implementarea propriului său backend fără server folosind AWS Lambda.

Puteți urmări discuțiile lui Brian aici.

Cassidy Williams vorbește despre interfețele utilizatorilor inspirate de Sci-Fi

Cassidy Williams va vorbi despre interfețele utilizator inspirate din Sci-Fi. Dacă sunteți familiarizați cu Cassidy și cu videoclipurile ei Tik-Tok cu tematică pentru dezvoltatori, știți deja că sunteți de râs.

Puteți urmări discuția lui Cassidy aici.

Înregistrare live a podcastului Syntax.fm cu Wes Bos și Scott Tolinsky

Și, în cele din urmă, Ziua 3 s-a încheiat cu o înregistrare live a podcastului Syntax.fm. Gazdele Wes Bos și Scott Tolinsky au împărtășit câteva idei de codificare, glume și, ca întotdeauna, câteva „delicii gustoase”.

La fel ca celelalte înregistrări live Syntax.fm pe care le-am văzut, a fost o explozie, cu o mulțime de participare a publicului.

Puteți urmări înregistrarea live a podcastului Syntax.fm aici.

Asta e tot, oameni buni. Sper să vă bucurați de aceste discuții și să căutați mai multe fluxuri live de conferințe complete pe canalul YouTube al Routech in viitor.