Utilizare 100% CPU în Windows 10? Iată cum să o remediați

Utilizare 100% CPU în Windows 10?  Iată cum să o remediați
⏱️ 6 min read

Am fost cu toții acolo. Porniți computerul și, în loc să vă apucați direct de treabă, vă confruntați cu o încetinire îngrozitoare și cu fani puternici. Lovit Ctrl + Schimb + Evadare, și vedeți că utilizarea procesorului dvs. este inexplicabil la 100%.

Este o problemă obișnuită care, din fericire, nu este de obicei prea greu de rezolvat. Iată câteva remedieri pentru problema de utilizare a procesorului de 100%.

Verificați sursa de alimentare

Aceasta este o problemă care poate afecta atât utilizatorii de Windows 10 pentru desktop, cât și pentru laptop. Dacă aveți o sursă de alimentare defectă (cablul de rețea de pe un laptop, alimentatorul de pe un desktop), atunci acesta poate începe automat să vă subtensioneze CPU-ul pentru a păstra energia. Când este subvoltat, procesorul dvs. poate funcționa doar la o fracțiune din puterea sa maximă, de unde și posibilitatea ca acest lucru să se manifeste ca o utilizare 100% a procesorului pe Windows 10

Pentru a rezolva acest lucru pe un laptop este destul de simplu: deconectați laptopul de la cablul de alimentare, apoi faceți clic pe pictograma bateriei din colțul din dreapta jos al desktopului Windows 10 -> Setări baterie -> Setări alimentare și repaus -> Setări suplimentare de alimentare și selectați Performanță ridicată. Dacă problema a fost legată de sursa de alimentare, utilizarea procesorului ar trebui să revină la normal în managerul de activități (Ctrl + Schimb + Esc).

Pe un desktop lucrurile pot fi puțin mai complicate, deoarece va trebui să scoateți fizic alimentatorul de pe computer și să testați unul diferit. Vă recomandăm să parcurgeți celelalte sfaturi enumerate mai jos înainte de a încerca acest lucru.

Dezactivați Superfetch (sau căutarea Windows)

Superfetch este un proces prin care Windows 10 află ce aplicații utilizați cel mai des, apoi le pre-preluează pentru dvs., astfel încât acestea să se încarce mai repede de fiecare dată când le utilizați. Este un proces de fundal constant care de obicei nu cauzează probleme, dar nu se joacă întotdeauna bine cu dispozitivele mai vechi.

Pentru a afla dacă Superfetch (sau alt serviciu) îți ascunde CPU-ul, deschide Managerul de activități (Ctrl + Schimb + Evadare), faceți clic pe „Mai multe detalii”, apoi faceți clic pe „CPU” pentru a comanda procesele în funcție de cât procesor folosesc.

Dacă vedeți că o „Gazdă de serviciu”, cum ar fi Superfetch sau altceva, folosește o mulțime de CPU, puteți încerca să faceți clic dreapta pe ea și să dați clic pe „Încheiere proces”.

Remediați 100 Cpu de utilizare Windows 10 Superfetch

Alternativ, pentru a-l dezactiva definitiv (sau până când Windows îl pornește din nou, ceea ce se poate întâmpla după ce actualizați sistemul de operare), apăsați Victorie + R, tip services, apoi în fereastra Servicii derulați în jos la Superfetch.

Faceți clic dreapta pe Superfetch, faceți clic pe Proprietăți, apoi în fereastra Proprietăți faceți clic pe meniul derulant de lângă „Tip de pornire”, faceți clic pe „Dezactivat ,, și OK.

Remediați 100 CPU Utilizare Windows 10 Dezactivați Superfetch

Puteți face acest lucru din punct de vedere tehnic oricărui serviciu care hogging CPU, dar unele servicii sunt critice de sistem, așa că trebuie să fiți atenți. Un alt vinovat al utilizării ridicate a procesorului este „Căutarea Windows”, pe care o puteți dezactiva și în siguranță.

Resetați-vă planul de alimentare

Răsucirea opțiunilor de alimentare Windows poate avea un efect substanțial asupra performanței computerului. Dacă sunteți setat la „Performanță înaltă” – mai ales dacă ați făcut modificări la „setările planului” – atunci este posibil să vă supraîncărcați procesorul (din nou, dispozitivele mai vechi sunt susceptibile la acest lucru).

Remediați 100 Cpu de utilizare a planurilor de alimentare Windows 10

Tip power plan în bara de căutare Start, apoi faceți clic pe „Alegeți un plan de alimentare”. Dacă folosiți „Performanță înaltă” sau „Economisire energie”, treceți la „Echilibrat”.

Pentru o siguranță suplimentară, dați clic pe „Modificați setările planului”, apoi pe noul ecran, dați clic pe „Restabiliți setările implicite pentru acest plan”.

Dezactivați software-ul terț antivirus

Acesta poate fi puțin controversat, dar punctul nostru de vedere aici este că, dacă utilizați software antivirus pe Windows 10, atunci probabil că puneți o presiune inutilă pe procesorul dvs. (mai ales dacă este mai vechi). De obicei nu rănit pentru a avea o securitate suplimentară, dar probabil că nu aveți nevoie de ea.

În fiecare an, scriem o caracteristică detaliată despre software-ul de securitate de la Windows 10, Windows Defender, și în fiecare an devine din ce în ce mai bun. În acest moment, este mai mult sau mai puțin la egalitate cu cel mai bun software antivirus existent.

Așadar, nu vă fie teamă să dezactivați software-ul terț antivirus pentru a vedea dacă vă ajută utilizarea procesorului. Dacă da, dezinstalați-l, deoarece Windows Defender ar trebui să vă asigure.

Identificați erorile în procese specifice

Acesta este puțin mai complicat decât celelalte soluții, dar are și potențialul de a oferi mai multe soluții pe termen lung problemelor CPU.

Dacă ați descoperit că utilizarea ridicată a procesorului dvs. este cauzată de un proces Windows „Service Host” în Managerul de activități, atunci o opțiune este să luați ruta Superfetch conform primei corecții și să o dezactivați.

Dar pentru a aprofunda problema, apăsați Victorie + R, apoi deschideți „eventvwr”. Aici, în panoul din stânga, accesați „Aplicații și jurnale de servicii -> Microsoft -> Windows -> Activitate WMI -> Operațional ..

Verificați coloana din mijloc, numită „Operațional”, pentru erori, apoi sub fila „General” de mai jos, verificați numărul „ClientProcessId”.

Remediați 100 Cpu de utilizare Windows 10 Event Viewer

Reveniți la Task Manager, faceți clic pe fila „Detalii”, apoi sortați procesele după „PID”. Găsiți procesul cu eroarea, faceți clic dreapta pe acesta și faceți clic pe „Deschideți locația fișierului”. Acest lucru vă va oferi o idee despre ce software este atașat procesul și dacă îl puteți reinstala, dezinstala, actualiza driverele și așa mai departe.

Remediați 100 CPU Utilizare Windows 10 Dezactivați locația fișierului deschis

Cu o utilizare ridicată a procesorului, s-ar putea să funcționeze destul de fierbinte, așa că am pus la punct o serie de moduri în care puteți reduce temperatura procesorului în jos. Procesul WSAPPX poate provoca, de asemenea, o utilizare ridicată a procesorului, așa că faceți clic pe ghidul nostru despre cum să abordați acest lucru.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x