Utilizarea barei de file orizontală Safari în iOS 15 pe iPhone.

Ce este bara de file orizontală Safari în iOS 15 și cum se utilizează pe iPhone?
⏱️ 7 min read

Una dintre cele mai noi caracteristici ale sistemului de operare iOS 15 este bara de file orizontală Safari. Acesta este un instrument util și practic, prin intermediul căruia utilizatorii Apple pot accesa mai rapid și mai facil site-urile web preferate și cele mai recente documente vizualizate. Această scară de file este disponibilă atât pe iPhone, cât și pe iPad și are o multitudine de opțiuni personalizabile, inclusiv posibilitatea de a schimba ordinea paginilor, a adăuga sau a elimina file, sau a avea acces imediat la istoricul navigării pe Internet. Folosind bara de file, utilizatorii pot naviga cu ușurință la documentele recente, pot să pună mai multe pagini împreună și să le salveze pentru a le vizualiza mai târziu. În general, aceasta este o adiție utilă și binevenită la gama de caracteristici iOS pe care utilizatorii o pot folosi pe tot parcursul zilei lor aglomerate.

În timp ce browserul Safari reproiectat din iOS 15 nu a primit prea multe laude de la utilizatorii de iPhone, câteva funcții mi-au atras atenția încă din prima zi. În timp ce grupurile de file oferă o modalitate mai bună de a vă gestiona filele, bara de file orizontală vă oferă acces mai ușor la toate filele deschise de pe iPhone. Dacă încă utilizați pictograma file și derulați prin file pentru a trece de la un site la altul, sunt șanse să nu fi dezvăluit încă această caracteristică macOS. Nu vă faceți griji, deoarece în acest articol vom explica ce este Safari Horizontal Tab Bar în iOS 15 și cum să o utilizați pe iPhone.

Cum să utilizați bara de file orizontală a Safari pe iPhone

Ce este bara de file orizontală a Safari în iOS 15 și cum funcționează?

Funcția Bară de file orizontală din browserul Safari din iOS 15 este inspirată de bara de file Safari din macOS. Cu această funcție activată, Safari afișează o bară de file sub bara de adrese din partea de sus a ecranului iPhone. Cu bara de file orizontală în stil Mac, puteți glisați prin toate filele deschise sau atingeți și comutați între ele fără probleme – la fel cum ați face pe Mac. Asta înseamnă că nu mai trebuie să atingeți pictograma „Tab” pentru a comuta filele în timp ce navigați în modul peisaj pe iPhone.

Bara de file Safari pe Mac
Bara de file orizontală Safari în iOS 15
Bara de file orizontală Safari în iOS 15

În plus, bara de file orizontală face, de asemenea, mai convenabilă distingerea între filele deschise. Fila afișează nu numai sigla site-ului web, ci și o anumită parte a titlului site-ului web. În plus, evidențiază separat și fila activă în gri deschis. În ceea ce privește funcționalitatea, este o implementare îngrijită care cu siguranță îți va îmbunătăți experiența de navigare pe iPhone-ul tău care rulează iOS 15.

Dacă ați folosit Safari pe Mac și ați iubit aspectul barei de file, sunt șanse să îl veți aprecia și pe dispozitivul dvs. iOS 15. Acum că sunteți familiarizat cu această funcție la îndemână, să învățăm cum să activați funcția orizontală bara de file în Safari pe iPhone.

Cum să activați/dezactivați bara de file orizontală a Safari pe iPhone

1. Porniți aplicația de setări pe iPhone-ul tău.

Ce este bara de file orizontală Safari în iOS 15 și cum se utilizează pe iPhone?

2. Apoi derulați în jos și alegeți Safari.

Selectați Safari în setările iOS

3. Sub Gene secțiunea, asigurați-vă că porniți Bară de file orizontală pârghie.

Ce este bara de file orizontală Safari în iOS 15 și cum se utilizează pe iPhone?

Asta e tot! În viitor, Safari va afișa o bară de file dedicată cu toate filele deschise în modul peisaj pe dispozitivul tău iOS 15.

Utilizați bara de file orizontală a Safari pentru a comuta mai rapid între file

Cu funcția Bară de file orizontală activată, Safari va fi automat afișează filele deschise în partea de sus a ecranului atunci când utilizați iPhone-ul în orientare peisaj. Acum, pentru a comuta între filele deschise, tot ce trebuie să faceți este să le glisați orizontal sau să atingeți fila pe care doriți să o utilizați. Da, este atât de direct.

Ce este bara de file orizontală Safari în iOS 15 și cum se utilizează pe iPhone?

În plus, este mult mai ușor să rearanjați filele în modul Bară de file orizontală. Pentru a face acest lucru, puteți apăsa lung pe o filă. Apoi îl puteți trage din poziția actuală și îl puteți plasa unde doriți, la fel ca pe un Mac.

Când atingeți pictograma de prezentare generală a filelor, filele deschise vor apărea într-un aspect mai mic pe orizontală. Și cu instrumentul de căutare, puteți găsi rapid o anumită filă și să sari la ea. Am atașat capturi de ecran ale noului aspect orizontal aici:

Pictograma Rezumat file în Safari pe iOS 15
Deschideți filele în Safari pe iPhone

Comutați mai rapid între file în Safari pe iPhone

Iată! Acesta este modul în care puteți activa și utiliza bara de file Safari Landscape pe iPhone. Bara de file în stil macOS este un plus binevenit la iOS 15, deoarece va juca un rol vital în îmbunătățirea experienței de navigare. Fiind cineva căruia îi place să folosească extensii pe Mac, introducerea extensiilor în Safari pentru iOS 15 m-a făcut și ea fericit. Ce ai de spus despre aspectul reproiectat al barei de file Safari în modul peisaj și despre alte modificări? Împărtășiți-vă gândurile în secțiunea de comentarii de mai jos.

Reproiectarea în Safari în iOS 15 a primit recenzii mixte de la utilizatorii iPhone-ului, dar funcția Bara de file orizontală a atras atenția multora încă de la lansare. Această funcție inspirată de versiunea macOS oferă o modalitate mai bună și mai convenabilă de a gestiona filele, fără a mai accesa pictograma Tab. Funcția permite glisarea și comutarea între file într-un mod asemănător cu Safari pe Mac, ceea ce poate îmbunătăți experiența de navigare pe iPhone. Activarea funcției este ușoară prin intermediul setărilor Safari. Aceasta este o îmbunătățire binevenită pentru iOS 15 și utilizatorii care preferă versiunea macOS a Safari-ului vor aprecia schimbarea.
Și cu asta, am ajuns la finalul postării noastre. Ne veți găsi mereu aici, pe blogul nostru de tehnologie din România, aducându-vă cele mai interesante și noi informații din lumea digitală. Până data viitoare, țineți-vă tehnologia aproape și nu uitați să vă protejați online!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x