Utilizarea de către poliție a recunoașterii faciale în New York vizată de activiști

Uso de reconhecimento facial pela polícia em Nova York, dirigido por ativistas
⏱️ 6 min read

Opinia publică nu sa schimbat în ceea ce privește utilizarea de către poliție a recunoașterii faciale. În plus, acesta este un moment foarte sensibil între public și poliție în Statele Unite. Acest lucru nu face o surpriză faptul că activiștii luptă împotriva utilizării de către poliție a recunoașterii faciale în New York. Ceea ce este o surpriză este că această împingere provine de la activiști internaționali.

Activiștii care promovează interzicerea recunoașterii faciale

Acești activiști pentru drepturile civile au cazuri anterioare de partea lor. Amnesty International a luptat deja cu succes în Oakland, California; San Francisco, California; și Somerville, Massachusetts. Ei fac presiuni pentru un moratoriu global asupra utilizării de către poliție a tehnologiei de recunoaștere facială, iar următoarea lor luptă va fi în New York.

Deși sunt un grup internațional, acestea sunt susținute de Asistență juridică, Uniunea Americană pentru Libertăți Civile și AI for the People în campania #BantheScan.

„New York este cel mai mare oraș din țară”, a declarat Michael Kleinman, directorul inițiativei Amnesty International din Silicon Valley Initiative. „Dacă putem face ca New York să interzică această tehnologie, asta arată că este posibil să o interzicem aproape oriunde”.

O mare parte din impulsul din spatele interdicției se datorează prejudecății tehnologiei. Se știe că este mai puțin precisă pentru oamenii de culoare. În cea mai mare parte, acest lucru este creat până la instruirea software-ului și nu sunt suficiente imagini ale oamenilor de culoare folosiți. A condus chiar la arestările ilegale ale unor oameni.

Utilizarea de către poliție a recunoașterii faciale în New York

NYPD folosește software de la Clearview AI. S-a raportat că departamentul a efectuat 11.000 de căutări prin intermediul software-ului în 2020.

Activiștii pentru drepturile civile au un drum greu în fața lor în New York. Grupurile pentru drepturile digitale s-au luptat deja cu această cauză acolo. Consiliul municipal a adoptat proiecte de lege care reglementează utilizarea de către proprietari și întreprinderi a recunoașterii faciale, dar nu a interzis-o.

Nypd Facial Recognition Cruiser

Amnesty International face lobby pentru adoptarea proiectului de lege 579 al Senatului. Senatorul Brad Hoylman a introdus acest proiect de lege care ar interzice utilizarea de către poliție a recunoașterii faciale în ansamblu și a tehnologiei de supraveghere biometrică. Proiectul de lege ar duce, de asemenea, la mai multe reglementări.

„Am putea evalua apoi dacă autoritățile de drept ar trebui să aibă permisiunea de a utiliza această tehnologie și, dacă da, să creăm un cadru de reglementare pentru a determina ce este interzis, standardele minime de precizie și protecțiile pentru procesele corespunzătoare și confidențialitatea”, a spus Holyman.

Purtătorul de cuvânt al NYPD Det. Sophia Mason a declarat într-o declarație: „NYPD folosește recunoașterea facială ca un instrument limitat de investigație, comparând o imagine statică dintr-un videoclip de supraveghere cu un grup de fotografii de arest în posesie legală. Această tehnologie ajută justiția victimelor infracțiunilor. Orice meci de recunoaștere facială este doar un motiv de investigație și nu este o cauză probabilă a arestării – nu se iau niciodată măsuri de executare exclusiv pe baza unui meci de recunoaștere facială.

Nypd Recunoaștere Facială Biometrică

Cu toate acestea, Kleinman a remarcat: „Aproape oriunde te-ai afla în New York, riști să fii supravegheat de NYPD și să-ți captezi imaginea”.

De asemenea, el s-a întrebat dacă tehnologia este un instrument vital pentru investigații. El consideră că argumentul potrivit căruia nu își pot face treaba fără tehnologia de recunoaștere facială este o justificare pentru „orice nivel de supraveghere”, menționând că este un argument care nu s-ar sfârși.

Mișcarea ridicând abur

Ciocnirile rasiale de anul trecut care au implicat poliția au escaladat această problemă. Dwreck Ingram este organizator și cofondator al grupului de advocacy Warriors in the Garden, care face parte, de asemenea, în campania #BantheScan. El face ca utilizarea de către poliție a recunoașterii faciale să fie parte a discuției generale despre reforma poliției.

„Avem datoria de a fi administratori responsabili ai tehnologiei”, a spus el. „Înainte de a implementa lucrurile la nivel național, înainte de a utiliza instrumentele de supraveghere, trebuie să cunoaștem ramificațiile și daunele pe care acestea le pot provoca. Trebuie să ne uităm la modul în care informațiile, imaginile și fețele oamenilor pot fi manipulate și incluse în gama virtuală. ”

Baricadă de recunoaștere facială Nypd

Amnesty International dorește ca locuitorii orașului New York să-și dea seama de situația în care trăiesc. Au planuri să lanseze o hartă care arată unde sunt instalate toate camerele de recunoaștere facială în jurul orașului.

„Vrem ca oamenii să aibă o idee cât de omniprezentă este această supraveghere”, a spus Kleinman. „Una dintre cele mai puternice modalități de a face acest lucru este de a arăta oamenilor că aproape oriunde vă aflați în New York, riscați să fiți supravegheați de NYPD și să vă captați imaginea”.

După lupta din New York, Amnesty International intenționează să se îndrepte spre New Delhi și Ulaanbaatar în Mongolia pentru a continua să lupte pentru interzicerea globală a utilizării de către poliție a recunoașterii faciale.

Citiți mai departe pentru a afla despre interdicția publică și privată, Portland a transmis recunoașterea facială și modul în care recunoașterea facială este utilizată pentru aplicarea legii și de ce este îngrijorătoare.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...