Utilizarea Sketchup pentru realizarea de modele 3D imprimabile

Utilizarea Sketchup pentru realizarea de modele 3D imprimabile
⏱️ 4 min read

Sketchup este un program gratuit excelent pentru realizarea de obiecte 3D, cum ar fi clădiri, carcase de proiecte și piese de schimb, deoarece are o mulțime de ajutoare încorporate pentru a crea forme mecanice netede.

În acest articol vă vom arăta cum să realizați și să imprimați modele 3D cu Sketchup Make, versiunea gratuită a Sketchup și cum să fixați scara modelelor dvs. și să exportați în formate utile, cum ar fi STL, în vechiul nostru prieten Blender 3D pentru a fi utilizate online Servicii de imprimare 3D sau de la imprimarea pe propria imprimantă 3D.

Notă: dacă nu ați instalat Sketchup Make, puteți descărcați și instalați software-ul aici.

Sketchup Make Object

Pentru a vă crea modelul 3D, deschideți Sketchup și utilizați un șablon util precum cel pentru imprimarea 3D. Aceasta suprapune cu ajutor o cutie de dimensiunea zonei de lucru a unei imprimante 3D Makerbot. Acest lucru este minunat dacă aveți o imprimantă 3D Makerbot și vă face să produceți modele la o scară utilă.

Realizați modelul în Sketchup și, când ați terminat, acordați o atenție deosebită dimensiunii, astfel încât să o puteți verifica mai târziu.

Pentru a măsura o margine, utilizați instrumentul creion, găsiți punctul de mijloc și întindeți-l până la celălalt punct de mijloc de margine și notați măsurarea în colțul din dreapta jos.

Exportul 1 – Shapeways

Pentru a exporta obiectul, accesați „Fișier -> Export -> Model 3D” și alegeți „Collada (DAE)” ca format de export din meniul derulant.

sketchup-3d-print-export-dae

Setați opțiunile de ieșire făcând clic pe butonul de opțiuni și bifând „Exportă margini”, „Triangulați toate fețele” și „Păstrați ierarhiile componentelor”.

sketchup-3d-print-export-options

Salvați fișierul.

Dacă încărcați fișierul într-un serviciu online, cum ar fi Shapeways, acesta este tot ce trebuie să faceți. Funcționează perfect chiar din cutie. Chiar dacă nu funcționează exact așa cum credeți că va funcționa, Shapeways vă permite să redimensionați fișierul până la dimensiunea exactă de care aveți nevoie.

sketchup-3d-print-shapeways

Faceți clic pe butonul „Scară” și adăugați măsurătorile corecte.

Totul este în regulă și dandy dacă singura dvs. opțiune este Shapeways. Dar dacă nu utilizați Shapeways sau utilizați un serviciu (sau aveți personal o imprimantă) care utilizează numai fișiere STL? Pentru ca acest lucru să funcționeze, aveți nevoie de o altă strategie și am venit cu una foarte bună.

Exportul 2 – Conversia blenderului

Pentru a obține un fișier STL legitim direct din Sketchup înseamnă că trebuie să achiziționați versiunea Pro, care este o modalitate bună de urmat dacă aveți bani, dar ce se întâmplă dacă acesta este unic? Se poate face, dar este dificil să aflați cum să o faceți, astfel încât să funcționeze. Folosind această metodă puteți converti fișierul și puteți crea un STL adecvat folosind Blender 3D.

Importați fișierul DAE folosind „Import -> Collada (implicit) (.dae).”

sketchup-3d-print-import-dae

În fila Proprietăți „Scenă” din desenul din dreapta, selectați „Metrică” ca unități de scenă.

sketchup-3d-print-blender-units

Acum exportați fișierul ca STL utilizând „Export -> STL”.

În partea stângă, în partea de jos a exportatorului, veți vedea setările exportatorului. Schimbați „Scala” la 1000. Întrucât valoarea implicită pare a fi o unitate pe unitate de blender, exportul așa cum este nu funcționează. Trebuie să-l înmulțiți pentru scara corespunzătoare.

sketchup-3d-print-stl-scale

Acum puteți exporta fișierul ca fișier STL denumindu-l, alegând o locație pentru salvare și făcând clic pe OK.

Când îl imprimați pe propria imprimantă sau încărcați acest fișier STL în Shapeways sau într-adevăr în orice alt serviciu de imprimare 3D online, fișierul dvs. STL va fi scala corectă în funcție de designul original din Sketchup.

sketchup-3d-print-3dprintuk

Concluzie

Așa folosiți Blender 3D pentru a crea fișiere STL din modelele dvs. Sketchup pentru imprimare 3D. Este o tehnică simplă, dar puternică, dacă intenționați să proiectați o mulțime de modele în Sketchup pentru imprimare.

Dacă v-a plăcut acest articol și aveți întrebări despre Sketchup, Blender sau imprimarea 3D, vă rugăm să ne anunțați în comentariile de mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x