Utilizarea unui disc ascuns pentru a crea o unitate protejată prin parolă în Windows

Utilizarea unui disc ascuns pentru a crea o unitate protejată prin parolă în Windows
⏱️ 4 min read

În general, pentru a ascunde fișierele și folderele de la vedere, majoritatea utilizatorilor Windows încearcă să schimbe atributele fișierului sau folderului menționat. Aceasta va ascunde cu succes fișierul țintă. De fapt, această metodă este utilizată pentru a ascunde unele dintre fișierele de sistem importante de la accesarea accidentală de către utilizator. Cu toate acestea, dezavantajul acestei metode este că oricine vă poate vedea fișierele ascunse cu doar un clic sau două. Pentru a face față acestui lucru, există mai multe programe disponibile pentru Windows pentru a ascunde fișierele, iar Hidden Disk este o astfel de aplicație gratuită. Dacă aveți fișiere și foldere pe care doriți să le ascundeți și să le protejați prin parolă, iată cum puteți face acest lucru folosind Hidden Disk.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Ascundeți și protejați prin parolă fișierele și folderele

Folosind Discul ascuns Este ușor să vă protejați și să ascundeți fișierele prin parolă. Pentru a începe, accesați site-ul oficial și descărcați freeware-ul. După descărcare, instalați-l ca orice alt software Windows.

După instalarea software-ului, lansați-l folosind comanda rapidă de pe desktop. Interfața cu utilizatorul este minimă și nu există setări complicate. Pentru a crea un disc ascuns, selectați litera unității la alegere folosind butoanele săgeată disponibile în colțul din dreapta sus și faceți clic pe butonul „Creați disc”.

disc-ascuns-creați-disc-ascuns

De îndată ce faceți clic pe butonul „Creați disc”, Hidden Disk vă va afișa o fereastră de avertizare care vă spune că sunteți nu ar trebui să formateze sau să reinstaleze Windows ca datele stocate pe discul ascuns se vor pierde. Acest lucru se întâmplă deoarece software-ul va crea un container ascuns undeva în unitatea de instalare Windows. În cazul reinstalării sau formatării, faceți mai întâi copii de siguranță pentru toate fișierele.

Pentru a continua, faceți clic pe butonul „Îmi voi aminti”.

avertizare-disc-ascuns

Cu acțiunea de mai sus, discul ascuns va fi creat și va apărea ca o partiție separată în File Explorer. Puteți să o deschideți ca orice altă partiție și să adăugați câte fișiere doriți, cu condiția să aveți spațiu pe disc.

disc-ascuns-creat

După ce ați terminat de adăugat fișierele și folderele pe discul ascuns, faceți clic pe butonul „Disable Disk” și va elimina discul ascuns din File Explorer.

disc-ascuns-dezactiva-disc

Pentru a accesa containerul ascuns în viitor, pur și simplu lansați aplicația, selectați litera unității și faceți clic pe butonul „Creați disc”. Această acțiune va deschide discul ascuns și puteți accesa toate fișierele și folderele.

De asemenea, puteți proteja acest disc ascuns cu o parolă, astfel încât nimeni să nu se poată încurca cu discul ascuns. Pentru a face acest lucru, faceți clic pe linkul „Creați sau actualizați parola” din fereastra principală.

disc-ascuns-selectați-creați-parola

Aici, în această fereastră, introduceți noua parolă și adresa de e-mail și faceți clic pe butonul „Creați parolă”.

disc-ascuns-creați-parola

De acum înainte, ori de câte ori încercați să deschideți aplicația Hidden Disk, acesta vă va cere parola.

disc-ascuns-introduce-parolă

În cazul în care vă uitați parola, puteți face clic pe linkul „Recuperare parolă prin e-mail” pentru a primi o nouă parolă prin e-mail.

Am încercat să recuperez parola și, cu siguranță, aplicația mi-a trimis o nouă parolă care poate debloca discul ascuns.

disc-ascuns-parolă-nouă

Concluzie

După cum puteți vedea, aplicația facilitează ascunderea rapidă și protejarea prin parolă a fișierelor și folderelor. Cu toate acestea, acesta nu este un mod infailibil și nu ar trebui să aveți încredere în această aplicație pentru a vă proteja datele sensibile, deoarece nu criptează containerul ascuns. Dar sigur este util în ascunderea fișierelor și folderelor pe care nu doriți să le vadă alții. Deci, încercați aplicația. La urma urmei, este gratuit și ușor de utilizat.

Faceți comentarii mai jos, împărtășind gândurile și experiențele dvs. despre utilizarea metodei de mai sus pentru a ascunde și a vă proteja fișierele și folderele în Windows.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x