Utilizați F-Droid pentru a instala aplicații Android open source

Utilizați F-Droid pentru a instala aplicații Android open source

⌛ Reading Time: 3 minutes

Când vine vorba de aplicații Android, majoritatea oamenilor se vor gândi la magazinul Google Play de unde descarcă sau cumpără aplicații. De cele mai multe ori, acele aplicații pe care le descărcați sunt surse închise și controlate de dezvoltatori. Dacă aveți o pasiune pentru software-ul gratuit și open-source (FOSS), F-Droid este o piață pentru care puteți găsi toate aplicațiile Android FOSS.

F-Droid este o aplicație rulată de Droid Ltd. A fost fondată de Ciaran E Gultnieks, un programator de calcul britanic, în 2010. De atunci, aplicația a găzduit peste 4000 de aplicații gratuite și open-source. Aplicațiile vin într-o mare varietate, inclusiv sănătate, educație, securitate și multe altele. Să ne scufundăm în modul de instalare a F-Droid și să îl folosim pentru a instala aplicații Android gratuite și open-source.

Cum se instalează F-Droid

Este destul de evident că o astfel de aplicație de piață nu va fi disponibilă în Google Play Store, deoarece este competitorul său direct. Pentru a instala F-Droid, trebuie să descărcați aplicația de pe site-ul web de la f-droid.org și încărcați-l lateral pe telefon.

Faceți clic pe pictograma „descărcați F-Droid” care apare după ce vă aflați pe site.

Așteptați ca aplicația să fie complet instalată, ceea ce ar putea dura câteva minute. Odată instalat, deschideți-l. La prima rundă, va dura ceva timp pentru a reîmprospăta și actualiza depozitele sale. După aceea, veți vedea aplicații care apar pe pagină.

Veți observa instantaneu că are un aspect simplu, ușor de utilizat. Are secțiuni pentru Categorii, În apropiere, Actualizări și Setări, toate care se explică de la sine.

Cum să descărcați aplicații pe F-Droid

Mai întâi, răsfoiți secțiunea Categorii pentru aplicația pe care doriți să o instalați.

Faceți clic pe aplicație. Vă va oferi o descriere, capturi de ecran ale interfeței și permisiunile necesare. În special, arată tipul de licență, codul sursă și alte caracteristici cunoscute.

Instalarea aplicațiilor Fdroid

Dacă doriți alte versiuni ale aplicației, le puteți găsi în prefața aplicației.

Pentru a instala, faceți clic pe „Instalare” pentru a începe descărcarea.

De ce F-Droid

Securitate: Toate conexiunile trecute prin F-Droid sunt gestionate prin HTTPS. Astfel, permite aplicației să fie mai sigură. Pentru mai multă confidențialitate și securitate, include și Tor.

Schimb de la egal la egal: Când nu există o conexiune la Internet, cum ar fi Wi-Fi, schimbul de peer-to-peer de APK-uri în aplicație este posibil atunci când acestea sunt deja descărcate. Procesul include meniul „În apropiere”, pe care îl puteți face clic pentru a vă conecta la un alt utilizator F-Droid din aceeași rețea.

În special, Bluetooth și Wi-Fi sunt, de asemenea, listate ca funcții de conexiune suplimentare care aduc o mai mare eficiență a transmisiei.

Urmărire: Secțiunea Anti-Feature oferă urmărire. Funcția se concentrează pe aplicații care vă pot urmări sau raporta activitatea fără să știți. Aplicația nu trimite rapoarte de avarie sau verifică actualizări fără știrea dvs. De asemenea, nu puteți găsi aplicații care au biblioteci proprietare pe Repo F-Droid.

Personalizare: F-Droid oferă o personalizare excelentă pentru fiecare aplicație, fără costuri ascunse.

Dezavantaje ale F-Droid

Aplicații limitate: Comparativ cu Play Store, care are peste 2,5 milioane de aplicații, F-Droid are o bază de date relativ mică.

Actualizare automată: Majoritatea aplicațiilor de pe F-Droid nu pot fi actualizate automat. În schimb, trebuie să solicitați o actualizare.

Fără evaluare: Deoarece este doar o aplicație simplă, nu are un sistem de evaluare. Pentru a găsi cele mai bune aplicații, poate fi necesar să navigați destul de mult.

O alternativă sigură la Play Store

Întrebarea despre cât de sigur este F-Droid poate apărea destul de des. Nu există nicio aplicație care să fie 100% sigură. Fiind un proiect open-source, ele oferă detalii despre tot ceea ce privește aplicația. Niciuna dintre aplicațiile din catalog nu are costuri ascunse sau servicii de urmărire, așa cum sa menționat. Programatorii pot verifica acest lucru prin intermediul codului. Când F-Droid detectează aplicații care nu aderă la aceasta, acestea sunt imediat marcate. Prin urmare, puteți fi sigur că F-Droid este foarte sigur și sigur de utilizat.

Legate de:

  • Cum se instalează aplicații Android de pe computer
  • Cum să eliberați spațiu de stocare pe Android
  • Cum se remediază datele mobile care nu funcționează pe Android

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.