Utilizați Facebook Lite pe dispozitivele Android pentru a economisi utilizarea datelor și durata de viață a bateriei

Utilizați Facebook Lite pe dispozitivele Android pentru a economisi utilizarea datelor și durata de viață a bateriei
⏱️ 4 min read

Dacă sunteți utilizator Facebook, este posibil să fi instalat și aplicația Facebook pe telefonul dvs. mobil. Pentru mulți utilizatori de Android, ei vor descoperi că aplicația Facebook este grea și consumă resurse. Aspiră mult din durata de viață a bateriei și lățimea de bandă a datelor. Și dacă utilizați Facebook Messenger, va trebui să instalați o aplicație suplimentară pentru funcția de mesagerie. Pentru cei care utilizează un telefon Android cu specificații reduse sau care doresc doar să vă salveze lățimea de bandă a datelor în timp ce utilizați Facebook, puteți încerca acum Facebook Lite.

Facebook Lite este o aplicație recent lansată de Facebook care folosește mai puține date și funcționează în toate condițiile de rețea. Este ușoară (aplicația are mai puțin de 1 MB) și este concepută pentru rețele 2G și zone cu conectivitate de rețea limitată.

Similar cu aplicația Tinfoil pe care am analizat-o mai devreme, Facebook Lite este pur și simplu o învelitoare a site-ului său web mobil. Cu toate acestea, un lucru care îl face diferit este că vine cu o notificare nativă, astfel încât să nu pierdeți o alertă sau o actualizare.

Performanţă

Conform M2 App Insight care au făcut studii privind performanța Facebook Lite, au descoperit că Facebook Lite folosește într-adevăr cu 50% mai puțină baterie (în comparație cu aplicația standard Facebook) și date mobile.

Instalare

Instalarea Facebook Lite este dificilă. În timp ce este listat în Magazin Google Play, poate fi instalat doar într-o mică varietate de telefoane. Am cel puțin cinci dispozitive Android pe lista mea și nu pot instala Facebook Lite pe niciunul dintre ele.

facebook-lite-google-play-store

Vă puteți încerca norocul în Magazin Play (încercați să îl căutați în Magazin Play de pe dispozitivul dvs. mobil și, dacă aplicația nu apare în listă, înseamnă că dispozitivul dvs. nu se află în lista “Instalabil”). Dacă acest lucru nu funcționează pentru dvs., următoarea alternativă este să descărcați fișierul apk de la Site-ul web apkmirror al AndroidPolice.

Notă: va trebui să activați “Instalați aplicații dintr-o sursă necunoscută” pentru a instala Facebook Lite apk.

facebook-lite-apkmirror-apk-download

După descărcare, puteți apăsa fișierul apk pentru al instala. Rețineți că va oferi o listă mare de permisiuni.

facebook-lite-install-permissions

Rularea Facebook Lite

La prima rundă, vă va solicita să selectați limba.

facebook-lite-select-language

Următorul va fi ecranul de conectare.

facebook-lite-login

În cele din urmă, vă va face să vă găsiți prietenii din lista de contacte pe care le puteți sări peste.

facebook-lite-find-friends

Utilizare

Interfața este o versiune dezactivată a aplicației Facebook oficiale și cu un fundal predominant alb. Dimensiunea implicită a fontului este “Medium”, care poate apărea mică pe un telefon cu ecran mare. Din fericire, puteți modifica dimensiunea fontului la Mare în Setări.

interfața facebook-lite

Viteza de încărcare este rapidă și nu ocupă multă memorie

facebook-lite-memory-usage

în comparație cu aplicația Facebook:

facebook-app-memory-usage

Cu o versiune decupată, este evident că unele dintre principalele caracteristici ale aplicației trebuie să funcționeze. Un lucru care lipsește este browserul din aplicație. Când faceți clic pe un link din fluxul dvs. de știri, acesta se va încărca în browserul implicit al dispozitivului, ceea ce poate fi lent în unele cazuri.

Pe de altă parte, mesageria a funcționat nativ în Facebook Lite, deci nu trebuie să instalați o aplicație Messenger separată.

mesagerie facebook-lite

În timp ce vă actualizați starea, puteți încărca cu ușurință fotografii, puteți adăuga locația dvs. etc., astfel încât să nu existe atâtea diferențe ca aplicația principală.

facebook-lite-post-status

Concluzie

În timp ce Facebook Lite este destinat unui telefon Android cu specificații reduse și / sau telefon cu doar conexiune 2G, acesta funcționează bine pe toate dispozitivele mele Android, dintre care unele sunt destul de bine specificate. Dacă urăști că principala aplicație Facebook îți ocupă prea mult din lățimea de bandă de date și din resursele de memorie, precum și consumă bateria, încearcă aplicația Facebook Lite. Sunt sigur că îți va plăcea.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...