Utilizați filtrele de e-mail ale Thunderbird pentru a vă menține curatele căsuțelor primite

Utilizați filtrele de e-mail ale Thunderbird pentru a vă menține curatele căsuțelor primite
⏱️ 5 min read

Vă lipsesc e-mailurile importante într-o serie de buletine informative, actualizări de expediere și imagini de pisică înainte? Primul dvs. pas ar trebui să fie dezabonarea de la toate acele buletine informative, dar pasul doi ar trebui să fie configurarea unor filtre de e-mail pentru a sorta automat mesajele primite. Thunderbird, unul dintre cei mai populari clienți de e-mail desktop, vă permite să configurați un cont de e-mail, dosare și filtre în doar câteva minute. Și mai bine, puteți rula filtrele într-o căsuță de e-mail deja aglomerată pentru a vă sorta e-mailurile existente.

Dacă aveți deja e-mailul conectat la Thunderbird și știți cum să creați foldere, puteți să treceți direct la a treia secțiune: „Crearea și rularea folderelor în Thunderbird”.

Săptămâna nZEB Cluj-Napoca 3-6 n...
Săptămâna nZEB Cluj-Napoca 3-6 noiembrie 2022

Conectarea Thunderbird la webmail cu IMAP

Dacă aveți deja un client de e-mail conectat la webmail-ul dvs., probabil că îl folosește IMAP. Aceasta permite comunicarea bidirecțională, astfel încât orice modificare (e-mailuri șterse, dosare create etc.) efectuate într-una va apărea în cealaltă.

1. Mergeți la „Fișier” și treceți cu mouse-ul peste butonul „Nou”. Când apare meniul respectiv, va trebui să selectați „Cont existent”.

2. Introduceți numele, adresa de e-mail și parola. (cel mai bine este să bifați caseta „Rețineți parola”, cu excepția cazului în care doriți să introduceți parola de fiecare dată când vă autentificați.)

thunderbird-filters-imap-2

3. Thunderbird ar trebui să vă găsească furnizorul de e-mail și să configureze automat IMAP pentru dvs. În caz contrar, va trebui să căutați setările IMAP ale furnizorului dvs. de e-mail și să le introduceți în „Configurare manuală”.

Crearea de foldere în Thunderbird

1. Faceți clic dreapta pe numele contului de e-mail în care doriți să creați un folder.

thunderbird-filters-folder-1

2. Apăsați „Creați dosarul” și dați-i un nume – „Muncă”, „Activități bancare”, „Imagini de pisică” etc.

thunderbird-filters-folder-2

3. După ce faceți clic pe „Creați folder”, acel folder se va afișa atât în ​​Thunderbird, cât și în webmail.

Crearea și rularea filtrelor în Thunderbird

1. Pentru a vă găsi filtrele, accesați „Instrumente” și faceți clic pe „Filtre pentru mesaje”.

thunderbird-filters-1

2. Aici puteți vedea toate filtrele pentru adresa de e-mail selectată în prezent. Asigurați-vă că ați selectat adresa de e-mail corectă în meniul derulant „Filtre pentru”. Selectați opțiunea „Nou …” din partea dreaptă pentru a crea un nou set de reguli sau, dacă doriți să copiați un filtru existent într-un alt cont de e-mail, puteți selecta săgeata din dreapta pentru a vedea opțiunea „Copiere”.

Thunderbird-Filter-2

3. Introduceți un nume pentru filtrul dvs. Este o idee bună să o faceți cu același nume ca și folderul corespunzător. Casetele de selectare „Executare manuală” (vă permite să rulați singur filtrele) și „Obținerea de e-mailuri noi” (sortează automat mesajele primite) Celelalte două, „Arhivare” și „După trimitere”, vă vor filtra mesajele pe măsură ce sunt arhivate și trimise, respectiv. „Filtrare înainte de clasificare nedorită” înseamnă că e-mailurile care altfel ar fi fost introduse în dosarul dvs. de spam vor fi în schimb sortate în dosarul specificat în filtru.

Thunderbird-Filter-3

4. Este timpul să stabiliți câteva reguli! Thunderbird vă poate sorta e-mailurile în funcție de subiectul, expeditorul, cuvintele cheie din corp și multe alte opțiuni, deci selectați ceea ce aveți nevoie.

Thunderbird-Filter-4

5. Aici puteți spune programului despre cuvântul cheie. Este complet (este) sau parțial (conține)? Filtrează pentru e-mailurile care au cuvântul cheie (conține) sau nu au cuvântul cheie (nu conține)?

Thunderbird-Filter-5

6. În cele din urmă, introduceți cuvântul cheie. Aceasta poate fi o adresă de e-mail, un nume, un număr – orice aveți nevoie pentru a căuta Thunderbird. Puteți crea și șterge reguli apăsând „+” sau „-.„ Dacă aveți mai multe reguli, va trebui să selectați dacă un e-mail trebuie să se potrivească toate a regulilor sau orice (doar una) dintre regulile care trebuie sortate.

Thunderbird-Filter-6

7. Secțiunea „Efectuați aceste acțiuni” prezintă și mai multe opțiuni: doriți să mutați e-mailul în folderul dvs., să faceți o copie, să îl redirecționați automat sau să puneți o stea pe el? Puteți seta mai multe reguli și aici; dacă aveți nevoie, puteți să-l redirecționați automat, să-l „stillați” și să-l mutați dintr-o dată.

Thunderbird-Filter-7

8. Dacă ați selectat „Mutare” sau „Copiere”, va trebui, de asemenea, să selectați folderul către care să trimiteți e-mailul. Doar faceți clic pe „OK” pentru a salva filtrul.

Thunderbird-Filter-8

9. Dacă doriți să aplicați acest filtru e-mailurilor aflate în prezent în căsuța de e-mail, puteți selecta un filtru și îl puteți rula în orice folder din Thunderbird din meniul „Filtre pentru mesaje” sau puteți reveni la „Instrumente” și selectați „Rulați filtrele în dosar” pentru a rula automat toate filtrele pentru adresa de e-mail respectivă.

Thunderbird-Filter-9

Concluzie

Filtrele Thunderbird sunt o modalitate puternică de a vă organiza e-mailurile, indiferent dacă trebuie să vă ocupați de altele noi mai eficient sau să curățați o căsuță de intrare înfundată. Cu toate acestea, țineți cont de rezultatele filtrelor dvs. pentru a vă asigura că niciuna dintre regulile voastre nu devine neclintită. Regulile care sunt prea înguste, largi sau complexe pot necesita unele modificări. Amintiți-vă, filtrele se execută în ordinea în care apar în meniul „Filtre pentru mesaje”, deci dacă aveți două filtre care ar putea captura același e-mail, numai primul va fi executat.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x