Utilizați Imgur-Screenshot pentru a face o captură de ecran și încărcați-o pe Imgur dintr-o singură dată [Linux]

Utilizați Imgur-Screenshot pentru a face o captură de ecran și încărcați-o pe Imgur dintr-o singură dată [Linux]
⏱️ 5 min read

Când lucrați de la distanță cu echipa dvs. sau discutați ceva cu prietenul dvs. prin Internet, ar putea apărea o situație în care vi se cere să faceți o captură de ecran și să o împărtășiți cu persoana de la celălalt capăt. În timp ce cel mai comun mod este să trimiteți captura de ecran prin aplicația de chat sau messenger pe care o utilizați, există multe alte soluții care fac acest proces rapid și convenabil.

În acest articol vom învăța despre un instrument, Imgur-Captură de ecran, care vă permite să capturați o captură de ecran și să o încărcați pe site-ul Imgur de partajare a imaginilor dintr-o singură dată – în acest fel va trebui doar să partajați un link.

Notă: Imgur-screenshot funcționează și în Mac OS X.

Finalizarea lucrărilor la structur...
Finalizarea lucrărilor la structura casei

Imgur-Captură de ecran

Instrumentul Imgur-Screenshot este practic un script bash simplu disponibil pentru Linux și OS X. Instrumentul, care este chiar enumerate pe site-ul oficial al Imgur, vă permite să faceți capturi de ecran ale unei zone selectate și apoi să încărcați imaginea pe Imgur – toate acestea se întâmplă într-un singur pas. Nu numai acest lucru, un link direct la imagine este, de asemenea, copiat în clipboard pentru a fi utilizat.

Descarca si instaleaza

Pentru a descărca instrumentul Imgur-screenshot, rulați următoarea comandă (Asigurați-vă că git este deja instalat în sistemul dvs.)):

Aceasta va descărca scriptul bash în directorul dvs. Home. De exemplu, în cazul meu a fost descărcat în directorul „/ home / himanshu / imgur-screenshot”. Introduceți acest director și puteți rula instrumentul executând scriptul „imgur-screenshot.sh”.

Dar înainte de a începe să utilizați instrumentul, verificați mai întâi dacă toate dependențele sale sunt îndeplinite executând următoarea comandă:

Și dacă orice dependență este nesatisfăcută, va trebui să o instalați mai întâi. De exemplu, în cazul meu s-a produs următoarea ieșire:

Aceasta a însemnat că a trebuit să descarc ultimele două pachete înainte de a începe cu Imgur-Screenshot.

Utilizare

În forma sa cea mai de bază, instrumentul poate fi utilizat doar prin rularea acestuia ca un script shell normal. Odată rulat în acest fel, vă va cere să selectați mai întâi o zonă pe care doriți să o capturați.

După ce selectați zona cu mouse-ul, captura de ecran va fi capturată și procesul de încărcare va începe imediat.

După finalizarea încărcării, linkul țintă este copiat în clipboard pentru utilizare. De asemenea, legătura este deschisă automat într-o nouă filă de browser Web pentru dvs.

Încărcați captura de ecran în contul dvs. Imgur

Dacă aveți un cont Imgur și doriți ca captura de ecran să fie încărcată acolo, iată cum să o faceți.

Asigurați-vă că sunteți conectat la contul dvs. Imgur. Apoi rulați următoarea comandă – ieșirea sa listează toți pașii necesari pentru conectarea utilitarului la contul dvs. Imgur.

Accesați linkul menționat în rezultat și completați informațiile conform instrucțiunilor – va trebui să introduceți și adresa de e-mail, dar nu este necesar să introduceți „Adresă URL de apelare de autorizare”, „Site-ul web al aplicației” sau „Descriere”. ” Completați captcha din partea de jos și apăsați butonul Trimiteți.

În continuare, permiteți aplicației să se conecteze la contul dvs.

imgur-screenshot-client-access-auth

După ce îl „permiteți”, vi se va oferi acces la ID-ul dvs. de client și secretul clientului.

imgur-screenshot-client-register-success-blurd

Copiați aceste valori și lipiți-le ca valori în câmpurile „imgur_accnt_key” și „imgur_secret” din scriptul „imgur-screenshot.sh”.

imgur-screenshot-key-secret-enter

Rețineți că este o mică schimbare, așa că am făcut-o aici. Dacă intenționați să faceți mai multe modificări la configurația instrumentului (care s-ar putea întâmpla atunci când începeți să utilizați instrumentul frecvent), este mai bine să înlocuiți configurația în „~ / .config / imgur-screenshot / settings.conf”.

După ce ați terminat cu aceasta, rulați următoarea comandă:

Dacă totul a fost făcut corect până în acest moment, rezultatul vă va cere să mergeți la o anumită adresă URL și să preluați un pin de acolo.

Iată rezultatul în cazul meu (am ascuns adresa URL; nu încercați să o copiați.):

imgur-screenshot-auth-pin-blurd

Odată introdus pinul, instrumentul se conectează la contul dvs. Pentru a face o captură de ecran și a o încărca în contul dvs. Imgur, trebuie doar să executați următoarea comandă:

Verificați-vă contul și veți vedea captura de ecran acolo.

Caracteristici

Iată câteva dintre caracteristicile pe care le oferă instrumentul Imgur-Screenshot:

  • Încărcați fișiere de captură de ecran sau imagine
  • Copiați linkul în clipboard
  • Configurare personalizabilă
  • Editați imaginea înainte de încărcare
  • Încărcați anonim sau cu cont
  • Creați și adăugați la albume
  • Istoricul legăturilor cu numele fișierului, linkul și ștergerea sunt stocate
  • Ștergerea automată a imaginii
  • Actualizați notificările

Mai multe informatii aici.

Concluzie

Imgur-Screenshot este un instrument extrem de util care face ceea ce promite. În plus, toate acele caracteristici suplimentare îl fac să fie un must-have. Mergeți mai departe și încercați. Știați că Shutter (un instrument similar, dar comparativ mai popular) pare să aibă s-a oprit din munca cu Ubuntu recent? Este un alt motiv pentru a începe să învățați Imgur-Screenshot.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x