Utilizați Optimus pentru WordPress pentru a reduce dimensiunea imaginii și a îmbunătăți viteza de încărcare

Utilizați Optimus pentru WordPress pentru a reduce dimensiunea imaginii și a îmbunătăți viteza de încărcare
⏱️ 3 min read

Dacă sunteți un webmaster care conduce o afacere online, știți că unul dintre factorii care se clasează bine în Google și alte motoare de căutare este să aveți un site cu încărcare rapidă. Și da, un sfat pe care îl auziți adesea este să optimizați imaginile la dimensiunea cea mai mică posibilă, astfel încât acestea să nu încetinească încărcarea site-ului. Dacă utilizați WordPress, atunci Optimus este un plugin de optimizare a imaginii pe care ar trebui să-l încercați.

Casa din lemn de la Sibiel
Casa din lemn de la Sibiel

Ce este Optimus

Optimus este un plugin WordPress (dezvoltat de KeyCDN) care optimizează imaginile pe care le încărcați pe site-ul dvs. și, eventual, reduce până la 70% din dimensiunea imaginii.

Când încărcați o imagine nouă în WordPress, imaginea va fi trimisă către serverul Optimus.io unde va fi optimizată. Imaginea optimizată va fi apoi returnată înapoi pe serverul dvs. unde va înlocui fișierul încărcat. Toți acești pași se fac liniștiți în fundal și se întâmplă în timp real.

Optimus utilizează compresie fără pierderi, astfel încât calitatea imaginii dvs. nu va fi afectată. De asemenea, elimină toate metadatele inutile de pe imagini în schimbul unei dimensiuni mai mici a fișierului.

Pluginul este gratuit, deși vine cu o limitare a imaginii de 100 KB. Dacă faceți upgrade la Optimus HQ (19 USD / an), îl puteți obține pentru a converti toate imaginile în format .webp, ceea ce poate reduce în continuare dimensiunea fișierului. Un aspect important este că formatul .webp este acceptat numai în Chrome și Opera.

Comparație de compresie a imaginii

Pentru a vedea cum se compară Optimus cu celelalte pluginuri de optimizare a imaginii, și noi WP Smush, Kraken și Optimus și le-a pus împreună.

Imaginea folosită a fost o fotografie a Muntelui Fuji, găsit aici. Dimensiunea originală a fișierului este de 669.982 octeți (672 KB).

optimus-image-compression-mt-fuji

Iată rezultatul după utilizarea tuturor celor trei pluginuri pentru a optimiza instanțe diferite ale aceleiași imagini.

optimus-compression-result

Serviciul de optimizare a imaginii Dimensiunea originală a imaginii (octeți) Dimensiunea imaginii comprimate (octeți) Se economisește (%)
Optimus 669.982 577,337 13,83
WP Smush 669.982 577.367 13,82
Kraken (Lossless) 669.982 631.653 5,72
Kraken (Lossy) 669.982 111.563 83,35
Optimus (webp) 669.982 109.922 83,59

Pentru compresie fără pierderi, puteți vedea că Optimus are cea mai bună optimizare, în același timp cu WP Smush. Kraken este cu mult în urmă, cu o reducere de doar 5%.

Cu toate acestea, dacă țineți cont de compresia cu pierderi a lui Kraken (Optimus nu oferă un serviciu de compresie cu pierderi), atunci diferența de reducere a dimensiunii fișierelor este destul de mare (83% față de 13%). Pe de altă parte, formatul .webp oferit de Optimus este egal cu compresia cu pierderi, cu o reducere de 83,59%.

Notă: WP Smush oferă și o compresie cu pierderi, dar necesită un abonament profesional; de aceea nu l-am testat.

Se difuzează imaginea .webp

După cum sa menționat anterior, formatul .webp este acceptat numai în Chrome și Opera. Deci, întrebarea acum este „cum puteți difuza imagini .webp numai pentru browserele acceptate?”Aici este WordPress Cache Enabler pluginul vine. Dezvoltat de același dezvoltator ca Optimus, WordPress Cache Enabler creează două versiuni statice ale site-ului dvs. web, una cu imagini normale și alta cu imagini .webp. Apoi va detecta dacă browserul acceptă formatul .webp și va furniza versiunea corespunzătoare utilizatorului. Gândiți-vă la el ca la un plugin de cache-pagină, cum ar fi W3 Total Cache sau WP Super Cache, dar cu suport .webp.

Concluzie

Dacă tot ce doriți este reducerea maximă a fișierelor și nu vă deranjează o pierdere ușoară a calității imaginii, atunci Kraken Image Optimizer este unul pe care ar trebui să îl utilizați (îl folosim aici în Routech). Dar dacă căutați o compresie fără pierderi cu suport .webp, atunci ar trebui să încercați Optimus. Împreună cu rețeaua KeyCDN și activatorul cache WP, vă puteți îmbunătăți foarte mult viteza de încărcare a site-ului.

Credit de imagine: Japonia

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x