Utilizați SIP și VOIP pentru a adăuga un alt telefon fix la casa dvs.

Utilizați SIP și VOIP pentru a adăuga un alt telefon fix la casa dvs.
⏱️ 5 min read

A fost o perioadă în care Skype era singurul serviciu Voice over IP (sau VOIP) disponibil publicului larg. Acum, Protocolul de inițiere a sesiunii (sau SIP) a făcut VOIP disponibil pentru întreprinderi și cetățeni privați din întreaga lume. Cum îți poți face acțiunea?

În acest articol vom analiza cum prin utilizarea serviciilor de găzduire SIP și VOIP (și, în unele cazuri, și o cantitate mică de hardware), puteți utiliza conexiunea dvs. în bandă largă pentru a adăuga un alt telefon fix la domiciliu aproape gratuit.

Urcă pe Corn

VOIP nu este nimic nou, mai ales într-o perioadă în care Skype (cum ar fi Google și Hoover) este atât de omniprezent încât a devenit un verb și un nume de companie. Skype, în timp ce pentru unii încă este standardul de aur al VOIP, i s-au alăturat pe piață numeroase servicii concurente și uneori de calitate mai bună. FaceTime de la Apple este bun și Vonage s-a bucurat de o scurtă perioadă de popularitate, dar acum multe servicii generice bazate pe SIP oferă comunicații VOIP găzduite de voce pentru clienții rezidențiali și de afaceri.

Ceea ce înseamnă acest lucru este că, pentru un cost minim și chiar gratuit, în unele cazuri, puteți configura un număr fix de telefon local pentru casa sau afacerea dvs. Tot ce este necesar este un cont la un furnizor VOIP.

Obțineți un furnizor

Înscrierea la un furnizor este ușoară. Efectuați o căutare pe Google pentru “furnizor VOIP ” și ​​trageți prin liste. Mulți oferă taxe de “configurare” care nu sunt absolut necesare deoarece, în ansamblu, puteți face singuri toate setările.

De exemplu, în Marea Britanie există o companie numită SIPgate care nu percepe taxe pentru setarea unui cont și acceptarea apelurilor primite dacă sunteți client rezidențial, dar taxează utilizatorii de afaceri cu până la cinci linii. În SUA există VOIP.com care percepe un abonament pentru toate nivelurile de servicii.

sip-voip-voipdotcom

Toți furnizorii plătesc pentru apeluri, dar tarifele sunt de obicei destul de minime, cum ar fi 1,9 pence (aproximativ 3 cenți în dolari SUA) pe minut de la sipgate. La fel ca în cazul Skype, vă puteți completa serviciul cu credit pentru a putea efectua apeluri.

Puteți efectua chiar apeluri de urgență cu unii furnizori, dar consultați site-ul web pentru detalii despre acest lucru. Dacă o fac, trebuie să verifice dacă sunteți cu adevărat rezident în țară (în cazul în care intenționați să efectuați apeluri farsă de departe), deci pentru a vă înregistra pentru apelurile 911 sau 999 sau 112, companiile vă pot cere adresa și verificați-l înainte de a vă permite să efectuați apeluri de urgență.

Acesta variază foarte mult în funcție de țară și de furnizor, dar acordați-vă timp să faceți cumpărături în jurul tuturor furnizorilor din țara dvs. pentru cea mai bună ofertă. După ce vă înregistrați, vi se emite un număr de telefon (de obicei, veți alege de unde pare acest număr), parola și numărul de cont.

Obțineți un “telefon”

Odată ce v-ați configurat cu un furnizor, trebuie să aveți un mijloc de a răspunde la apeluri.

Opțiunea 1 – cea mai ușoară și mai rapidă opțiune în timp ce nu cheltuiți bani este Softphone X-Lite pentru Windows și OS X. Descărcați software-ul și configurați-l folosind instrucțiunile de configurare de la furnizorul dvs., de obicei cu o parolă și un număr de cont.

sip-voip-xlite-mac

Opțiunea 2 – puteți obține, de asemenea, software SIP pentru dispozitivele dvs. Android și iOS, care este o altă opțiune interesantă, mai ales dacă aveți un plan de date nelimitat. Cea mai bună opțiune gratuită iOS este Zoiper, iar cea mai bună aplicație cu plată iOS și Android este Groundwire.

sip-voip-zoiper

Opțiunea 3 – dacă doriți să luați o crestătură, puteți adăuga un adaptor de telefon VOIP și conectați un telefon obișnuit la acesta.

sip-voip-linksyspap2

PAP2 de Linksys este un exemplu de felul lucrurilor de care aveți nevoie, așa cum este OBI-100 de Obihai. Există multe alte astfel de adaptoare. Obțineți unul care este compatibil cu furnizorul dvs.

Configurarea dispozitivelor adaptoare independente se face prin browserul web.

sip-voip-obi100-config

Opțiunea 4 – Soluția de vârf a liniei este un telefon VOIP specializat cu mai multe linii ca acesta și Aceasta. Pur și simplu se conectează direct la Internet, dar sunt puțin mai scumpe decât alte opțiuni.

Alegerea numerelor etice

Bine, acesta este ceva negru pe care telemarketerii l-au preluat. Înregistrați-vă la un serviciu VOIP la nivel mondial, alegeți un număr local în altă țară și telefonați publicului pentru a le comercializa. Fiind rezident într-o altă țară, nu sunteți obligat de listele FĂRĂ APEL în țara în cauză. Acest lucru este rău, perturbator și murdar.

Nu fi tipul acela. Evident, există motive legitime pentru care ați putea dori să aveți un număr de telefon în altă țară. A avea o afacere care face afaceri în principal cu SUA, dar a avea sediul în Marea Britanie este un motiv total legitim pentru a avea un număr din SUA.

În cea mai mare parte, este cel mai bun din punct de vedere etic și legal dacă alegeți un număr de telefon în prefixul cel mai apropiat de dvs. Evident, dacă doriți să păreați a fi o companie mai mare sau mai semnificativă decât sunteți, atunci alegeți cel mai apropiat oraș mare de dvs. sau de capitala națiunii. Acestea sunt, de asemenea, motive legitime, deoarece reprezintă o modalitate de a vă spori ușor credibilitatea de marketing.

Dar altfel faceți-vă o favoare dvs. și tuturor celorlalți; nu fiți un escroc sau utilizați VOIP în scopuri umbre. Doar escrocii fac asta.

Aveți vreun sfat pentru instalarea telefonului VOIP în casa dvs.? Spuneți-ne în comentariile de mai jos.

Credit foto: Billy Brown

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x