Le vendite di Chromebook raddoppiano nel 2020 a causa della pandemia

Vânzările de Chromebookuri se dublează în 2020 din cauza pandemiei

Criza globală a sănătății a fost o provocare pentru afaceri și economie, în special pentru sectorul călătoriilor și al restaurantelor / barurilor, fiind nevoită să închidă sau să limiteze sever afacerea lor. Dar o industrie care se descurcă bine în acest timp este tehnologia. Apple și-a raportat cifrele pozitive și se pare că și alte companii de tehnologie se descurcă bine. Cererea pentru Chromebookuri s-a dublat în 2020.

Creșterea 2020 a Chromebookurilor

Nu este o surpriză de ce afacerea cu laptopuri a crescut. Cu atât de mulți oameni forțați să lucreze la distanță și să învețe la distanță, oamenii au avut nevoie să-și înființeze birouri sau „săli de școală” în casele lor, lucru pentru care nu erau pregătiți.

Livrările de Chromebook-uri de la Samsung în 2020 s-au cvadruplat uimitor, cu un total de 1,9 milioane. Lenovo a livrat alte cinci milioane, cu 6,8 milioane.

În ultimul trimestru al anului 2020, Acer a livrat cu 76% mai multe Chromebookuri, dar pare a fi singura companie cu o creștere modestă. Numărul livrat de Lenovo a fost cu 1.776 la sută mai mare decât anterior.

În total, firma de analiză a pieței tehnologice Canalys a estimat că numărul dublu de Chromebookuri a fost livrat în timpul pandemiei în 2020, de la 14,7 milioane anterior, crescând la 30,7 milioane aterizând în mâinile consumatorilor.

Vânzările tabletelor cresc prea mult

Chromebookurile relativ ieftine nu sunt singurul produs tehnologic cu vânzări în creștere. Tabletele erau la cerere, dar nu la un număr atât de mare. A existat doar o creștere de 28% a numărului expediat.

ad-banner

Cu toate acestea, motivul creșterii mai mici este că piața era deja mult mai mare decât cea a Chromebookurilor. Au fost livrate 160,6 milioane de tablete, ceea ce înseamnă de aproximativ cinci ori mai multe Chromebookuri în 2020.

Chromebookuri 2020 laptopuri

Din nou, arată înapoi la motive legate de pandemie. Oamenii aveau deja tablete pentru uz casnic, dar acum, cu nevoile care se schimbă, este posibil să fi găsit tablete care nu sunt suficient de eficiente pentru unele dintre sarcinile lor de muncă sau educație.

Dar, în mod evident, erau adecvate pentru unii. Am lucrat exclusiv de acasă din 1993. Din jurul anului 2011, îmi fac cea mai mare parte a muncii pe un iPad. Acest lucru a crescut constant până la punctul în care nu mai am nici măcar un computer în casa mea, cu toții folosind tablete și telefoane. Dar dacă responsabilitățile mele de muncă s-au schimbat, s-ar putea să fiu forțat să mă întorc la un desktop sau laptop.

În mod evident, Google nu a văzut această tendință venind atunci când și-a mutat inginerii de pe proiecte de laptopuri și tablete în 2019. Întrebarea lor ar fi dacă această tendință va continua dincolo de pandemie, dacă merită să-i repuneți pe ingineri în proiecte pentru laptopuri și tablete.