VELOCIFIRE TKL71WS Recenzie tastatură mecanică fără fir

VELOCIFIRE TKL71WS Recenzie tastatură mecanică fără fir
⏱️ 5 min read

O tastatură mecanică bună nu este ieftină. Asociați-l în modul wireless, iar prețul crește și mai mult. Am avut șansa să revizuiesc Velocifire TKL71WS. Nu numai că vine cu modul wireless, dar este și suficient de mic pentru a-l putea aduce în mișcare. Cel mai bun lucru este că este extrem de accesibil și nu rupe banca. Deci, cum funcționează? Să aflăm.

Velocifire este o companie care produce tastaturi mecanice bune, la prețuri accesibile, iar ultimul lor produs, TKL71WS, bifează toate cutiile pe care le veți căuta într-o tastatură mecanică. Cu o greutate de 629 g și o lungime de 13 inci, este suficient de mic și ușor încât să îl poți arunca pur și simplu în geantă și să uiți de el.

TKL71WS poate fi conectat fără fir printr-un dongle USB. Mă bucur că este asociat folosind un dongle USB mai degrabă decât Bluetooth. Am experiențe proaste cu tastaturile mecanice Bluetooth, unele dintre ele nici măcar nu funcționează pe desktopul Linux. Acest dongle USB poate funcționa cu orice sistem de operare și funcționează imediat după conectare. Nu este necesară nicio asociere și configurare.

Când nu este utilizat, dongle-ul USB poate fi păstrat în partea din spate a tastaturii. Există un magnet în zăvor, iar dongle-ul se poate fixa cu ușurință în loc atunci când îl țineți lângă zăvor. Poate funcționa și în modul cablat cu cablul USB-C furnizat. Pur și simplu atașați cablul la tastatură și la computerul dvs. și îl puteți tasta și încărca în același timp.

Spre deosebire de alte tastaturi mecanice care vin cu iluminare de fundal fantezistă, TKL71WS vine doar cu o lumină de fundal albastru înghețat. Personal, îmi place, întrucât mi se pare iluminant, dar nu distrage atenția. Nu suport aceste lumini colorate RGB care strălucesc pe tastatură ori de câte ori scriu. Pe fiecare dintre cele două părți există un rând de lumini RGB. Arată grozav, dar este, în esență, inutil și pierde viața bateriei.

Tkl71ws Lămpi Rgb laterale pentru tastatură
VELOCIFIRE TKL71WS Recenzie tastatură mecanică fără fir

După cum puteți vedea, aceasta este o tastatură fără chei (adică nu vine cu tastatura numerică). Pentru a-l menține mic, unele dintre taste (precum Insert, Delete, Home și End) sunt poziționate vertical în lateral. De asemenea, nu există taste F1 dedicate prin F12. Trebuie să folosești FN + Număr tasta pentru a le accesa. Acest aspect neconvențional s-a dovedit greu să mă obișnuiesc, chiar și după ce l-am folosit timp de o săptămână.

Th TKL71WS folosește un comutator maro care face tastele ușor de tastat. Rețineți că acest comutator „maro” nu folosește popularele comutatoare Cherry MX, ci comutatoarele CONTENT fabricate de producătorii chinezi. Găsesc cheile pentru a fi mai aproape unul de celălalt, ceea ce se traduce prin mai multe greșeli de tastare. Mi-a luat ceva timp să mă obișnuiesc cu asta.

Durata de viata a bateriei

Mi se pare că durata de viață a bateriei este mediocru. Durata de viață a bateriei TKL71WS poate dura aproximativ 24 de ore de utilizare continuă și va dura aproximativ patru ore pentru a încărca complet o baterie goală. Sunt obișnuit să văd cel puțin 45 de ore de utilizare continuă pe tastatura mea mecanică personală, așa că, de fapt, aceasta nu corespunde standardului meu. În timpul încărcării, bara spațială se va aprinde, astfel încât să știți că se încarcă.

Un lucru pe care mă bucur să îl văd este includerea unui port USB C. Acest lucru înseamnă un cablu micro USB mai puțin pentru a aduce în geantă.

Un accesoriu simplu livrat în cutie cu TKL71WS este o pereche de suporturi magnetice pentru tastatură. Acestea pot fi fixate în partea de jos a tastaturii pentru a-i ridica înălțimea și unghiul de tastare. Deși designul este minunat, nu are sens pentru portabilitate. Aș prefera un suport pliabil care este atașat la tastatură, deoarece atunci nu trebuie să-mi fac griji că îl pierd.

Tkl71ws Suport de bază pentru tastatură
VELOCIFIRE TKL71WS Recenzie tastatură mecanică fără fir

Taste macro

TKL71WS vine cu suport pentru trei taste macro, care vă permite să înregistrați până la 32 de apăsări de taste. Apăsând pe Fn + Tab tasta va activa modul macro.

Concluzie

Dacă sunteți în căutarea unei tastaturi mecanice portabile, bine construite, atunci Velocifire TKL71WS este o alegere bună. În afară de aspectul tastaturii, care poate dura ceva timp pentru a te obișnui, tastatura este suficient de ușoară pentru a aduce și o bucurie de a tasta. Capacitatea de a funcționa în modul wireless și prin cablu este, de asemenea, un plus, deci nu trebuie să vă faceți griji că rămâne fără baterie în mijlocul muncii.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...