Vestea importantă pentru jucători: Va fi GTA 6 disponibil exclusiv pentru PS5?

GTA 6 PS5 - Will GTA 6 Be PS5 Exclusive
⏱️ 6 min read

Există multe zvonuri şi speculaţii cu privire la faptul că GTA 6 va fi o exclusivitate PlayStation 5. Se pare că Sony ar fi încheiat un acord cu producătorul jocului, Rockstar Games, pentru a-l lansa doar pe consola lor. Această mutare ar fi crucială pentru promovarea PS5, deoarece GTA este unul dintre cele mai populare jocuri din lume şi ar putea atrage mulţi fani ai titlului să cumpere consolele PlayStation. Cu toate acestea, există şi alte teorii care spun că acesta nu va fi un exclusiv PS5, ci va fi disponibil și pe alte console, ca de exemplu Xbox Series X. Deocamdată însă, nu există informații clare pe această temă și rămâne să așteptăm anunțurile oficiale din partea celor două companii.

Pe măsură ce se apropie data lansării pentru GTA 6, în comunitate se dezvoltă un nou tip de tensiune. Datorită succesului uriaș al PS5 față de Xbox Series X, mulți jucători se întreabă dacă GTA 6 va fi exclusiv pentru cea mai recentă consolă Sony. Având în vedere istoricul consolei, nu pare imposibil. Dar chiar trebuie să vă faceți griji dacă nu aveți un PS5? Dacă nu, vei putea juca GTA 6 imediat ce jocul va fi lansat? Să aflăm!

Lansarea GTA 6 PS5: tot ce trebuie să știți (2022)

Am discutat despre istoricul lansărilor, scurgerile și mai multe detalii ale tuturor titlurilor majore GTA pentru a ajunge la o concluzie despre dilema suportului pentru platforma GTA 6. Dar dacă nu doriți să aprofundați, treceți la concluzie folosind tabelul mai jos..

Compatibilitate cu platforma de jocuri Rockstar

Mai întâi trecem peste toate titlurile majore de la Rockstar Games, studioul din spatele GTA 6. Dacă facem acest lucru, ne va oferi o mai bună înțelegere a modului în care dezvoltatorii gestionează exclusivitatea platformei și dacă GTA 6 poate fi sau nu exclusiv pentru PS5.

Joc Platforma de lansare platforme portate
GTA 3 ferestre macOS, Android, iOS, Fire OS
max payne 2 ferestre xbox, ps2
GTA vice City ps2 Windows, macOS, iOS, Android, Fire OS
GTA San Andreas ps2 windows xbox macOS, iOS, Android, Fire OS, PS3, Xbox 350
GTA 4 ps3, xbox 360 ferestre
mântuirea morții roșii ps3, xbox 360
Max Payne 3 ps3, xbox 360 Windows, macOS
GTA 5 ps3, xbox 360 PS4, Xbox One, Windows, PS5, Xbox X/S
Red Dead Redemption 2 ps4 xbox one ferestre, stadioane

Cu excepția Red Dead Redemption (RDR1), nu există niciun alt titlu modern Rockstar Games care să nu fi ajuns pe alte platforme majore ale acelei generații. Deși consolele par să aibă lansarea inițială a tuturor jocurilor Rockstar, utilizatorii de computere obțin o versiune îmbunătățită a jocului într-un an sau doi. De asemenea, de la lansarea GTA Vice City, nu a existat nicio lansare exclusivă pentru Playstation în franciză.

Acord între Sony și Rockstar Games

Momentan, nu există niciun anunț oficial pentru platformele confirmate pe care GTA 6 se va lansa prima. Dar, în mod interesant, Foxy, un cunoscut GTA leaker, a postat pe Twitter despre o înțelegere în curs de desfășurare între Sony și Rockstar Games în 2020. Potrivit tweet-ului, înțelegerea a avut ceva de-a face cu parteneriatul GTA VI după lansarea ediției PS5 a GTA 5.

Detaliile acestei asociații nu au fost niciodată făcute publice. Prin urmare, este dificil să concluzi rezultatele acesteia. Dar, având în vedere publicul uriaș al francizei, este puțin probabil ca Rockstar Games să semneze un acord exclusiv pentru GTA 6 care să fie doar pe PS5. Ca să nu uităm, cu jocuri precum Marvel’s Spider-Man ieșind din exclusivități, epoca platformelor exclusive pare să se fi ajuns la sfârșit.

Am declarat în ghidul nostru oficial GTA 6 că jocul va avea o hartă care ar putea fi extinsă cu DLC în viitor. Deci, în ceea ce privește afacerea, sperăm că Sony obține niște DLC și hărți exclusive pentru GTA 6. Dar o lansare exclusivă, în acest moment, pare prea bună pentru a fi adevărată.

Va fi GTA 6 pe PS5?

După cum puteți vedea din modelul de lansare al Rockstar Games, următorul lor mare titlu vine mai întâi pe consolele populare de astăzi. Apoi va fi portat pe Windows și pe alte platforme majore (dacă există). Deci, fără nicio îndoială, GTA VI va fi lansat pe PS5, seria Xbox X/Siar mai târziu Windows 10/11. Dar, din moment ce nu există încă un anunț oficial, situația se poate schimba într-o clipă. Prin urmare, cel mai bine este să păstrați mintea deschisă.

GTA 6 pe PS4 și Xbox One

Acum că am stabilit că GTA 6 vine pe toate platformele de nouă generație, este rândul bătrânilor. Atât PS4, cât și Xbox One au servit ca platforme de încredere pentru GTA 5. Dar, din păcate, este posibil ca GTA 6 să nu ajungă niciodată pe aceste 2 console. Dacă doriți să știți de ce, citiți articolul nostru dedicat despre dacă GTA 6 vine sau nu pe PS4 și Xbox One.

GTA 6 nu este exclusiv pentru PS5

Exclusiv sau nu, GTA VI va schimba jocul pentru întreaga industrie. Și recentul trailer-concept pentru GTA 6 restabilește același lucru și ne oferă o idee despre cum ar putea arăta grafica de nouă generație. Acestea fiind spuse, unde plănuiți să jucați GTA 6 când va fi lansat? Spune-ne în comentariile de mai jos!


GTA 6 is a highly anticipated release among gamers, but with the success of the PS5 over Xbox Series X, some are wondering if the game will be exclusive to Sony’s latest console. However, based on Rockstar Games’ history of releasing titles across multiple platforms, it’s unlikely that GTA 6 will be a PS5 exclusive. While there may be some exclusive DLC and maps for Sony, a PS5 exclusive launch seems too good to be true. It is expected that the game will first be released on popular consoles and then be ported to Windows and other major platforms. GTA 6 is not expected to be released on PS4 and Xbox One, but a definite release plan has not been announced yet.
În concluzie, tehnologia este o forță incredibilă de transformare a lumii noastre moderne și este incredbil de importantă să avem discuții deschise și oneste despre impactul acestei tehnologii asupra vieților noastre. Sperăm că postările noastre v-au oferit perspective și infromații utile în această direcție. Până data viitoare, nu uitați să explorați și să vă bucurați de avantajele tehnologiei, dar cu mare responsabilitate.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x