Viitorul emulației Wii U, PS3 și 3DS se apropie în curând

Viitorul emulației Wii U, PS3 și 3DS se apropie în curând

Emulația face salturi în ultimul timp. Deși niciunul dintre emulatoarele discutate în acest articol nu este încă pe deplin redat pentru toate titlurile, au făcut progrese incredibile.

În acest articol voi explica progresele realizate de cei mai noi și mai buni emulatori și ce înseamnă pentru scena în ansamblu. Cu rata pe care o au aceste emulatoare, Wii U, PS3 și 3DS ar trebui să fie pe deplin redabile cu mult înainte de sfârșitul anului 2016.

Cemu’s Progress Emulating Wii U

Progresul Cemu emulatorul este ceea ce a încurajat în primul rând crearea acestui articol. Cemu a avut prima lansare în octombrie, dar din decembrie 2015, este deja capabil să reproducă grafica Wii U cu un nivel ridicat de precizie, deși cu multe probleme (așa cum se vede în captura de ecran de mai sus a Super Luigi U care rulează într-o versiune mai veche al emulatorului). Saltul de progres între Cemu v1.1.1 și 1.1.2b este fără precedent în ceea ce privește îmbunătățirile majore ale unui emulator. Nu mă crede? Urmăriți mai jos un videoclip de comparație.

Da. Nu e rău pentru un emulator care are două luni, nu?

RPCS3 poate reda deja anumite titluri PS3

wiiuemu-ps3emulation

Apropo de emulatoare care au doar câteva luni, să vorbim despre fiara ridicolă care este RPCS3. RPCS3 a fost lansat în octombrie 2015 (deși a început dezvoltarea în mai 2011) și din decembrie 2015 este deja capabil să redea unele titluri comerciale la viteză maximă.

Progresul emulatorului RPCS3 este deosebit de impresionant, datorită lucrului ciudat care este arhitectura „Cell” a PS3, care a fost extrem de dificil de creat pentru dezvoltatorii de jocuri cu experiență, cu atât mai puțin pentru a emula pe hardware-ul PC-ului x86.

Cu toate acestea, progresul rapid al RPCS3 a dovedit că emularea PS3 este de fapt pe deplin posibilă, chiar dacă nimeni nu credea că se poate face. Și dacă mă întrebi, este uimitor.

Citra poate emula grafica 3DS

wiiuemu-3dsemulation

Nici cel mai recent dispozitiv portabil Nintendo nu este dincolo de emulație.

Citra este în curs de dezvoltare de peste un an din decembrie 2015; cu toate acestea, nu poate reda încă titluri la rate de cadru acceptabile. Totuși, ceea ce poate face este să reproducă grafica 3DS destul de bine în anumite titluri, cum ar fi Ocarina of Time 3D, un titlu de lansare pentru 3DS.

Citra mai are încă multe modalități de parcurs, dar progresul Citra este de fapt foarte impresionant conform standardelor normale de emulare, dar mai multe despre asta mai târziu. Pentru moment, vizionați acest videoclip al acestuia în acțiune.

De ce este mare lucru

Ultima întrebare a zilei: de ce contează asta?

Permiteți-mi să vă spun despre doi dintre liderii actuali din scena emulației. Delfin este un emulator care poate emula titlurile GameCube și Wii și PCSX2 poate emula titluri PlayStation 2. Emularea generațiilor anterioare este aproape completă, dar atât Dolphin, cât și PCSX2 sunt încă în desfășurare.

wiiuemulator-delfin

Dolphin se apropie de acuratețea deplină a emulației cu performanțe incredibile în fiecare joc pe care îl atinge. Doar câteva titluri nu pot fi redate în Dolphin din cauza problemelor grafice majore, dar toate cele mai mari titluri Wii și GameCube pot fi redate în Dolphin, inclusiv beneficiile adăugate ale rezoluțiilor Full HD, anti-aliasing și multe altele.

În timp ce Dolphin este, fără îndoială, cel mai bun emulator, există la un preț. Și anume, a început dezvoltarea în 2003 – în urmă cu doisprezece ani din decembrie 2015.

PCSX2 este mai zdruncinat. În timp ce se mândrește cu upscaling și compatibilitate ridicată, PCSX2 are încă probleme majore de compatibilitate cu unele titluri majore PS2, inclusiv faimoasele serii Jak și Daxter. Acesta este un emulator care a început dezvoltarea în martie 2002 și are o vârstă enormă de treisprezece ani din decembrie 2015.

Progresul Cemu, RPCS3 și Citra este o afacere foarte mare. Progresarea atât de rapidă către titluri complet redabile, cu doar erori grafice minore, nu a fost făcută atât de repede înainte în emulație și având în vedere că Wii U este încă o consolă din punct de vedere tehnic actual, se pare că ar putea ajunge din urmă înainte de Nintendo NX eliberează.

Acest progres demonstrează, de asemenea, că este posibil să emulați pe deplin Xbox original și Xbox 360, adesea considerat „imposibil” de imitat. Oamenii au gândit același lucru și la aceste console, dar uită-te unde suntem acum.

Viitorul pare luminos pentru emulare. Tu ce crezi?