Vindeți fișiere PDF online? Iată Cum să le securizăm

Vindeți fișiere PDF online?  Iată Cum să le securizăm
⏱️ 4 min read

Vindeți online? Unele dintre articolele dvs. sunt descărcate PDF? Dacă da, nu doriți ca nimeni să vă poată fura munca grea și să o revendice pentru propria lor. Trebuie să securizați aceste documente pentru a vă proteja proprietatea intelectuală.

Cum Să Convertiți Un Articol Înt...
Cum Să Convertiți Un Articol Într -Un Videoclip Gratuit Online?

Ce este un PDF?

PDF-urile (Portable Document Format) există de mult timp. Sunt populare, deoarece atunci când transferați fișierul pe un alt dispozitiv, documentul păstrează toate formatările sale. (Prin urmare, cuvântul portabil.) Dacă ați încercat vreodată să trimiteți cuiva un fișier din Microsoft Word, este posibil să fi observat modificări în fișier.

De exemplu, dacă persoana la care ați trimis fișierul nu are același font pe care l-ați instalat pe computerul său, acesta se va schimba într-unul pe care îl are. Acest lucru încurcă plasarea textului, deoarece literele din fonturi sunt probabil de dimensiuni ușor diferite. Dacă ați inclus o imagine, aceasta poate fi mutată și într-un alt loc.

Deci, dacă urmează să vindeți un document, acesta trebuie să fie în format PDF pentru a împiedica modificarea elementelor de pe pagină. Documentul va arăta la fel indiferent de momentul în care clientul dvs. îl deschide.

De ce trebuie să vă asigurați PDF-urile?

Folosirea PDF nu este suficientă pentru a-i împiedica pe alții să-ți fure munca. Întrucât majoritatea oamenilor folosesc versiuni de Adobe Reader sau alte cititoare de PDF care nu afișează opțiuni de editare, ei cred în mod eronat că PDF-urile nu pot fi schimbate. Asta nu putea fi mai departe de adevăr.

PDF-urile nu sunt dificil de modificat cu software-ul adecvat. Aceasta înseamnă că oricine poate prelua fișierul PDF pe care l-ați vândut, îl poate dezlipi și poate recupera informațiile. Dacă ați achiziționat fotografii sau clip art pentru a îmbunătăți designul operei dvs., oamenii pot copia opera respectivă și o pot folosi ca pe propria lor. Aceasta ar constitui o încălcare a acordului pe care l-ați încheiat cu artistul atunci când ați cumpărat grafica. Acest lucru te-ar putea deschide la acțiuni în justiție, deoarece nu ai fost atent la siguranța imaginii.

Următorul este un mod simplu și gratuit de a vă proteja produsele PDF online.

Creați-vă documentul

1. Puteți utiliza aproape orice software pentru aceasta. Folosesc adesea Publisher sau Google Docs.

2. Salvați documentul în format PDF.

3. Dacă salvarea ca PDF nu este o opțiune, este posibil să puteți utiliza o opțiune de imprimare.

pdf2go_print_as_pdf

4. Odată ce salvați documentul în formatul corect, aveți multe opțiuni online care vă pot proteja fișierul. Dacă vindeți doar câteva dintre aceste fișiere, puteți utiliza PDF2go ca opțiune gratuită.

Protejați-vă documentul

1. Accesați www.pdf2go.com pe calculatorul tau.

pdf2go_site_homepage

2. Faceți clic pe „Protejați PDF”.

3. După ce ați făcut acest lucru, încărcați fișierele.

pdf2go_choose_file

4. Când fișierul dvs. a fost încărcat, îl veți vedea listat sub caseta roșie. Dacă aveți mai multe documente care necesită protecție, le puteți încărca și. Apoi, va trebui să faceți restul o singură dată.

pdf2go_file_uploaded

5. Acum derulați în jos la Setări.

pdf2go_settings1

6. Dacă doriți ca persoana care primește fișierul să aibă o parolă pentru a-l deschide, aici îl veți introduce. Acest lucru este util dacă informațiile incluse în documentul dvs. sunt confidențiale și nu doriți ca altcineva să le vadă. Dacă nu adăugați o parolă aici, oricine o va putea deschide. Când vând documente de acest gen online, nu pun o parolă în acest loc.

7. Următoarele opțiuni enumerate vă ajută să vă asigurați că nimeni nu poate desprinde PDF-ul și utiliza proprietatea dvs. ca a lor. Când schimbați oricare dintre opțiuni la „nu”, va apărea un câmp pentru parolă. Această parolă este numai pentru dvs. în cazul în care decideți să vă editați documentul ulterior.

pdf2go_settings2

8. Faceți clic pe „Salvați modificările”.

9. Când site-ul completează protecția, va apărea acest ecran pentru a vă descărca fișierul.

pdf2go_file_secured

10. Când deschideți fișierul, veți vedea cuvântul „SECURED” după titlu în colțul din stânga sus.

pdf2go_file_opened

Acum, că știi cum să-ți asiguri munca, ce vei putea vinde pentru un venit suplimentar? Puteți vinde cărți electronice, modele de artizanat sau planuri de masă știind că ați făcut tot posibilul pentru a vă asigura proprietatea intelectuală.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x