Vrei să afli unde a fost făcută acea fotografie? Iată cum [Mac]

Vrei să afli unde a fost făcută acea fotografie?  Iată cum [Mac]
⏱️ 3 min read

În aceste zile, aproape toate smartphone-urile și camerele digitale au opțiunea de a încorpora datele de locație în imaginile pe care le capturați cu ele. Acest lucru vă ajută să știți unde a fost făcută fotografia respectivă. Pentru a realiza acest lucru, ceea ce face dispozitivul dvs. este să luați informațiile despre locație de pe GPS-ul de pe dispozitiv și să le introduceți direct în metadatele imaginii. Pe lângă datele despre locație, metadatele unei imagini includ detalii precum dispozitivul care a fost utilizat pentru a captura imaginea, data și ora la care a fost făcută și așa mai departe.

Aceste date rămân valabile atât timp cât nu sunt șterse manual de dvs. sau de o aplicație. Dacă se întâmplă să aveți astfel de fotografii geoetichetate pe computerul Mac și doriți să știți unde au fost capturate exact, puteți face acest lucru folosind aplicația Preview integrată de pe computer.

Aplicația Preview vă permite să accesați datele geoetichetate ale oricărei fotografii și vă permite să vedeți locația încorporată chiar pe o hartă precum Google Maps. Iată cum puteți face acest lucru pe Mac:

Aflarea locației unei fotografii cu etichetă geografică folosind Previzualizare

Deschideți folderul în care se află fotografia dvs. geoetichetată.

Faceți clic dreapta pe fotografie și selectați “Deschideți cu” urmat de “Previzualizați”. Va lansa aplicația Previzualizare cu fotografia selectată.

Când se lansează Previzualizare, faceți clic pe meniul “Instrumente” urmat de “Afișare inspector”. Se va deschide o casetă de dialog pentru a vizualiza metadatele fotografiei.

imglocationmac-inspector

Faceți clic pe semnul exclamării din caseta de dialog, deoarece acolo pot fi vizualizate datele geografice ale fotografiei. Este a doua filă din panou.

imglocationmac-exclamation

Veți vedea acum patru opțiuni în partea de sus a panoului. Faceți clic pe cel care scrie “GPS”, deoarece asta este ceea ce căutăm.

imglocationmac-gps

După ce selectați opțiunea GPS, veți vedea o hartă mică care conține locația în care a fost făcută fotografia selectată.

Pentru a vedea locația exactă pe o hartă mare, faceți clic pe butonul care afișează “Afișați în Hărți” și va lansa Apple Maps pe Mac-ul dvs. pentru ca dvs. să vedeți locația cu vârful unei hărți foarte mari.

imglocationmap-showinmaps

Iată cum arată în aplicația Maps pe un Mac.

imglocationmap-maps

Acum puteți face toate sarcinile cu acea locație pe care o faceți cu una obișnuită. Puteți obține indicații către acel loc în care a fost făcută fotografia pentru a savura din nou acele momente, o puteți vedea în vizualizarea prin satelit pentru a afla dacă au fost construite câteva clădiri noi de când ați vizitat și așa mai departe.

Unele aplicații de gestionare a fotografiilor creează automat albume foto pe baza informațiilor despre locație. De exemplu, este posibil să aveți o bibliotecă foto numită Grand Canyon, cu toate fotografiile pe care le-ați făcut când ați mers acolo. Vă ajută să găsiți cu ușurință fotografiile după locația lor pentru a vedea ce ați făcut în acel loc mai târziu.

Concluzie

Imaginile geoetichetate sunt foarte bune, deoarece vă oferă informații despre locația în care au fost realizate. Aplicațiile precum Previzualizare vă permit să vedeți mai ușor acel loc pe o hartă cu toate instrumentele obișnuite pentru hartă.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x