Vrei să găsești cărbune în Minecraft? Află cum în acest ghid detaliat!

How to Find Coal in Minecraft
⏱️ 9 min read

Dacă ești un împătimit al jocului Minecraft, cu siguranță știi că una dintre principalele resurse de care ai nevoie pentru a-ți construi lagărul și a-ți îmbunătăți echipamentul este cărbunele. Dar unde îl găsești, mai ales dacă ești la început de joc și încă nu ai explorat pe deplin lumea ta virtuală? Există câteva strategii simple pe care le poți folosi pentru a găsi nu doar o cantitate suficientă de cărbune, ci și alte resurse importante.

În primul rând, trebuie să cauți în zonele subterane, precum minele abandonate sau peșterile. Cărbunele se găsește frecvent în astfel de zone, dar va trebui să ai grijă la monștrii care se ascund acolo și să fii pregătit pentru luptă.

O altă opțiune este să explorezi munții sau zonele muntoase, deoarece cărbunele este adesea întâlnit în rocile din apropierea suprafeței. Asigură-te că ai unelte corespunzătoare pentru a obține cărbunele, cum ar fi macete sau topoare.

Dacă vrei să minimizezi riscul de a întâlni monștri și să eviți să sapi în stânci, poți căuta în special zonele cu soluri mai întunecate, precum pământul negru sau nisipul negru. Aceste soluri conțin adesea filoane de cărbune, care pot fi extrase cu ușurință cu o lopată.

În concluzie, există multe locuri unde poți găsi cărbune în Minecraft, însă dacă ești la început de joc, ar trebui să începi cu zonele subterane. Asigură-te că ai echipamentul corespunzător și fii pregătit pentru orice aventură care te așteaptă în aceste zone.

În timpul zilei, lumea Minecraft este luminoasă, caldă și primitoare. Dar lumea în sine poate deveni copleșitoare și înfricoșătoare noaptea, mai ales pentru jucătorii noi. Din fericire, dacă știi să găsești cărbune în Minecraft, poți întoarce situația în favoarea ta. Este sursa supremă de combustibil pentru fabricarea unei varietăți de surse de lumină și chiar acționează ca material pentru uneltele tale. Cu asta, să ne scufundăm și să explorăm cărbunele în Minecraft!

Cum să obțineți cărbune în Minecraft (2022)

Cărbunele este unul dintre multele minerale minecraft care sunt generate în lumea de peste. Este cel mai comun combustibil din joc. Vom acoperi utilizările, fabricarea și mecanica acestuia în secțiuni separate, așa că haideți să săpăm mai adânc.

Unde apare cărbunele în Minecraft?

De cele mai multe ori, jucătorii vor găsi cărbune în interiorul peșterilor Minecraft overworld. În continuare, puteți obține cărbune folosind aceste trei moduri: din prada cufărului, din uciderea mafioților și, în sfârșit, din minereu de cărbune. Să ne uităm la fiecare dintre aceste metode în detaliu mai jos:

prada de piept în anumite locații

Cărbunele poate fi obținut direct ca obiect dacă găsiți cufere în joc în anumite locații. Aceste cufere apar în următoarele locuri:

 • temniţe
 • puțuri de mine
 • igluuri
 • naufragii
 • punctele forte
 • Oras vechi
 • conac de pădure
 • ruine subacvatice
 • Sat

Printre acestea, cel igluuri și ruine subacvatice au cele mai mari șanse să aibă un cufăr plin cu cărbuni. Cu toate acestea, dacă luăm în considerare cantitatea, cuferele din Orașele antice din Minecraft pot genera până la 15 bucăți de cărbune simultan. Alte locuri oferă doar maximum 8 bucăți de cărbune.

Obțineți cărbune ucigând ostili gloate

Dacă explorarea nu este punctul tău forte, poți ucide gloate pentru a obține cărbune. Din păcate, poți obține cărbune doar ucigând mulțimea scheletului Wither. Ei apar în dimensiunea Nether și sunt foarte periculoși. Cu excepția cazului în care intenționați să ridicați prada mafiei cu ei, cel mai bine este să le evitați. În schimb, este mai bine să rămâneți la modul tradițional de a găsi cărbune în Minecraft, care este mineritul.

A mea Minereu de cărbune (Cel mai simplu mod)

Cea mai comună și fiabilă modalitate de a obține cărbune în Minecraft este mineritul. Este generat ca minereu de cărbune în munți și peșteri a lumii de peste. Puteți extrage minereul direct cu orice târnăcop pentru a-l face să arunce cărbune ca obiect. Bazat pe generarea de minereu, cărbunele apare de două ori în lumea de peste.

În zonele muntoase, picăturile de minereu de cărbune sunt generate între înălțimea mondială de Y=136 și Y=320. Între timp, la nivelul solului, al doilea set de blocuri de cărbune apare între cota mondială Y=0 până la Y=190.

Al doilea set de blocuri de cărbune este de obicei ascuns sub alte blocuri și nu expus direct aerului. De asemenea, biomii Minecraft nu le afectează rata de apariție și puteți găsiți cea mai mare cantitate de minerale de cărbune la înălțimea Y=95.

Cum se face cărbune în Minecraft

Deoarece cărbunele poate fi obținut în mod natural în Minecraft, crafting nu este de obicei în imagine. Dar dacă dai cumva peste un bloc de cărbune, îl poți așeza pe un banc de lucru faceți 9 bucăți de cărbune. În mod similar, dacă obțineți un bloc de minereu de cărbune cu un târnăcop mătăsos, îl puteți topi folosind un cuptor pentru a obține cărbune.

Rețetă manuală de cărbune

Cu toate acestea, dacă nu jucați pe o hartă Minecraft personalizată sau pe unul dintre cele mai bune servere de supraviețuire, o astfel de situație este greu de imaginat jucând Minecraft zilnic cu prietenii. De asemenea, deoarece topirea minereului de cărbune produce doar o bucată de cărbune, este practic o risipă de combustibil.

Cum se folosește cărbunele în minecraft

Acum următoarea întrebare evidentă pe care o pun mulți jucători este: cum pot folosi cărbunele pe care îl găsesc în Minecraft? Ei bine, acestea sunt diferitele moduri prin care puteți folosi blocul de cărbune în joc:

 • Combustibil: Cărbunele poate fi folosit pentru a alimenta un cuptor și un furnal în Minecraft pentru a mirosi diferite articole.
 • Comerț: Sătenii din Minecraft cu locuri de muncă precum pescar, armurier, fierar, armurier sau măcelar pot oferi uneori smaralde în schimbul cărbunelui.
 • Elaborare: Cărbunele este un ingredient comun de artizanat pe care îl puteți folosi pentru a face o varietate de articole utile. Citiți mai multe despre ele în secțiunea următoare.

Cum se face o lanternă în minecraft

Cea mai comună și importantă sarcină pe care o îndeplinesc jucătorii în primele zile ale modului de supraviețuire Minecraft este fabricarea unei torțe. Dacă doriți să faceți și asta, urmați Rețeta de fabricare a torței pentru Minecraft de mai jos:

Rețetă de artizanat cu torță și suflet
Minecraft Torch (sus) și Minecraft Soul Fire Torch (jos)

În zona de crafting, loc cărbune pe un bloc și apoi așezați un băț pe blocul de dedesubt pentru a face o torță. Puteți folosi această rețetă cu un banc de lucru și chiar cu spațiul de lucru din inventarul dvs. De asemenea, dacă aveți un bloc de pământ pentru suflet, îl puteți plasa sub stick pentru a crea un torță de foc sufletesc. Torța de foc sufletesc emite un foc albastru și va arăta grozav pe construcția casei tale Minecraft.

Creează alte articole cu cărbune Minecraft

Pe lângă o torță, puteți folosi și cărbune în următoarele rețete de artizanat:

 • Foc: Combinat cu bucăți de bețe și blocuri de bușteni, puteți folosi cărbune pentru a construi un foc de tabără, care este folosit pentru a găti alimente și ca sursă de lumină.
 • bloc de carbon: Puteți pune 9 bucăți de cărbune împreună în zona de artizanat pentru a forma un bloc de cărbune, care acționează ca combustibil și o opțiune alternativă pentru depozitarea cărbunelui.
 • Sarcina de foc: De asemenea, puteți combina cărbunele cu praf de pușcă și praf de pușcă pentru a crea o încărcătură de foc, care poate fi folosită pentru a declanșa incendii și portaluri de jos în Minecraft.

Găsiți cărbune și explorați utilizările acestuia în Minecraft

Acum, fie că doriți să creați o mulțime de surse de lumină pentru casa dvs. de minecraft sau o colecție de surse eficiente de combustibil, cărbunele din minecraft este perfect pentru dvs. Ghidul nostru vă va ajuta să profitați la maximum de găsirea și utilizarea cărbunelui în joc. Odată ce aveți suficient cărbune, puteți căuta alte minerale importante în peșterile întunecate și vă puteți marca drumul cu torțe. Avem deja un ghid pentru a vă ajuta să găsiți diamante în Minecraft, oferindu-vă un avans. Acestea fiind spuse, cum vei folosi cărbunele în Minecraft? Spune-ne în comentariile de mai jos!

În concluzie, cărbunele este unul dintre cele mai importante resurse din Minecraft, fiind sursa principală de combustibil și de lumină. Articolul ne oferă informații despre unde putem găsi cărbunele în joc și cum putem să-l obținem prin minerit, lovituri de picior sau pradă. De asemenea, aflăm și despre diferitele modalități de a utiliza cărbunele – de la alimentarea unui cuptor sau furnal până la fabricarea de torțe și blocuri de cărbune. În general, cărbunele reprezintă o resursă esențială pentru supraviețuirea în lumea Minecraft.
“Și cu asta ajungem la sfârșitul acestei postări pline de inovații și tehnologie de ultimă oră. Sper că ați găsit informațiile interesante și utile și că veți continua să ne urmăriți cu aceeași pasiune pentru tehnologie. Până data viitoare, rămâneți conectați și nu uitați să vă mențineți mereu în pas cu evoluția digitală!”

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x