Actualizare: la câteva ore după ce am publicat acest articol, Meetup a adăugat în liniște o notă în partea de sus a anunțului lor. Nu au trimis niciun tweet sau nu au făcut altceva pentru a face publică această notă, dar unii oameni au observat-o și mi-au distribuit-o.

Iată ce scrie:

ACTUALIZARE 15 octombrie 2019 13:30 ET: Această modificare a plății este în prezent doar un test limitat pentru un număr mic de grupuri. Organizatorii acestor grupuri selectate au opțiunea de a renunța la acest test. Nu vom efectua modificări semnificative de plată pe termen scurt. Ne-am angajat să oferim o notificare prealabilă înainte ca orice modificare să intre în vigoare. “

S-au închinat în fața reacției adverse. Acum că abordarea lor „flash-fry the broasca” a eșuat, acum vor „fierbe broasca” și vor lansa aceste modificări în timp. Meetup nu a trimis pe Twitter și nici nu a alertat organizatorii despre această retragere.

Aceasta este o victorie pentru organizatorii de evenimente și participanți. Dar este unul temporar. Meetup și-a arătat deja adevăratele culori. Este doar o chestiune de timp înainte ca aceștia să înceapă să împingă acest nou preț bazat pe RSVP pe mai multe dintre comunitățile lor.

Pentru a fi 100% clari: comunitatea Routech.org lucrează din greu la o alternativă open source la Meetup și facem progrese constante.

(Încheiați actualizarea.)


Aseară Meetup.com a lansat în liniște o nouă structură de prețuri.

Începând cu „octombrie”, Meetup reduce suma de bani pe care organizatorii de evenimente trebuie să o plătească în fiecare lună de la 20 USD pe lună la 2 USD pe lună.

Uau – sună grozav. Organizatorii grupului nu trebuie să plătească atât de mult? Deci, de ce sunt toți atât de nebuni?

Ei bine, Meetup adaugă, de asemenea, o nouă taxă de 2 USD de fiecare dată când o persoană răspunde pentru o întâlnire. Fiecare. Singur. Timp.

Să facem câteva calcule rapide. Înainte, un grup de persoane costa 20 USD pe lună să folosească Meetup.com pentru a-și organiza evenimentele.

Cu acest nou preț, să presupunem că aveți un grup de întâlniri de dimensiuni medii care se întâlnește o dată pe săptămână și are 30 de RSVP-uri de fiecare dată.

Taxele colective totale ale grupului Meetup.com vor merge acum de la 20 USD pe lună la:

($2 * 30 RSVPs * 4 events per month) = $240

Oh, așteaptă – am uitat să adaug că Meetup.com va încasa în continuare organizatorilor grupului 2 USD pe lună. Asa de 242 USD.

Aceasta reprezintă o creștere de 1.210% a costurilor.

Iată câteva alte matematici.

Felipe Hoffa creată această vizualizare pentru a arăta cum ar putea afecta noile prețuri RSVP ale Meetup-ului Routech și zecilor sale de grupuri de întâlniri din întreaga lume:

WeWork elimina cu disperare numerar de pe Meetupcom prin impozitarea

Am avut 8.600 de RSVP-uri pentru evenimente Routech până în 2019. Asta s-ar traduce în:

(11,400 RSVPs * $2) = $22,800 in Meetup.com fees

Ne pare rău, Meetup.com. Platforma dvs. software nu valorează 22.800 USD pe an pentru organizația noastră nonprofit și comunitatea sa de grupuri de studiu.

Până în prezent, majoritatea întâlnirilor au fost complet gratuite. Meetup-ul are opțiunea de a taxa pe oameni să participe, dar foarte puține întâlniri utilizează această funcție.

A Estimare 2017 puneți numărul total de grupuri Meetup la 225.000.

Această modificare a prețurilor va distruge mii de comunități de pe meetup.com – dintre care multe există de mai bine de un deceniu.

De ce Meetup.com face o astfel de sumă flagrantă? Din cauza Debacle IPO WeWork.

WeWork a cumpărat Meetup.com în 2017 pentru aproximativ 200 de milioane de dolari.

Și dacă nu ați auzit, WeWork are multe probleme. Luna trecută IPO-ul lor mare a implodat.

CEO-ul WeWork, Adam Neumann, a demisionat după luând 700 de milioane de dolari din companie și să facă lucruri foarte incomplete, cum ar fi cumpărarea de clădiri în nume propriu, apoi închirierea clădirilor către compania sa.

WeWork ar putea rămâne fără numerar până în noiembrie. Deci, sunt disperați să obțină bani în orice mod pot. Ceea ce explică schimbarea bruscă și dramatică a prețului Meetup.com.

Deci, cum a rezolvat Meetup.com această criză de PR? Ei bine, ei au răspuns unor persoane care au folosit același răspuns conservat exact. Apoi au încetat să răspundă. Și acum trimit pe Twitter citate motivaționale.

WeWork elimina cu disperare numerar de pe Meetupcom prin impozitarea
1611589330 307 WeWork elimina cu disperare numerar de pe Meetupcom prin impozitarea

Meetup-ului nu-i pasă.

Au stricat numerele.

Știu că un anumit procent din grupurile de hobby-uri și grupurile de fitness – și poate chiar câteva grupuri mari de afaceri sau de tehnologie – vor ridica din umeri și vor spune „Cred că oamenii vor trebui doar să plătească o taxă acum”.

Dacă chiar și 10% din grupurile Meetup.com rămân pe platforma lor, vor ajunge să câștige mult mai mulți bani decât sunt acum.

În acest moment, Meetup.com nu-i pasă de durabilitate. Compania-mamă, WeWork, ar putea intra în procedură de faliment în orice zi.

Aceasta ar trebui să fie doar o altă parabolă a lăcomiei corporative care distruge o platformă.

Dar acest lucru este mai tragic. Mult, mult mai tragic.

Pentru că există mii de lideri de grup care și-au construit comunitățile pe Meetup.com.

Aceasta nu este o mișcare lentă, cum ar fi Tumblr sau Geocities. Toate acestea se întâmplă brusc și din senin.

Meetup este o platformă imensă. Și proprietarii săi – în frig – au decis să ardă Meetup.com pentru ca ei înșiși să se încălzească puțin mai mult.

Ce opțiuni au grupurile?

Adevărul trist este că nu există multe alternative bune pentru refugiații Meetup.com.

Dacă creați un grup pe Meetup.com, veți primi automat o anumită cantitate de expunere – atât din căutarea Google, cât și din motorul de recomandare intern al Meetup.

Meetup are „efecte de rețea”. Pe măsură ce devine mai mare, devine mai util. Și mai înrădăcinat. Nu spre deosebire de Facebook, Google, Amazon sau orice altă companie de platformă.

Meetup.com beneficiază de efecte de rețea. Heck, au marcat expresia comună engleză „meetup”, astfel încât nimeni altcineva să nu o poată folosi.

Am petrecut ultimii 2 ani căutând o alternativă bună pentru zecile de grupuri de studiu Routech care sunt găzduite pe Meetup.com.

Există doar două platforme care pot oferi grupului și evenimentelor dvs. o expunere comparabilă: Facebook și Eventbrite.

Facebook are o funcționalitate „Grupuri” care vă permite să creați evenimente și să permiteți persoanelor din grupul dvs. să răspundă pentru acestea. Este gratis. Și majoritatea oamenilor au deja un cont Facebook, chiar dacă în zilele noastre mai puțini oameni folosesc Facebook.

Problema cu Facebook este că este greu să ajungi la oameni – chiar și în propriul grup Facebook. Ai putea avea mii de oameni în grupul tău de pe Facebook și doar câteva sute dintre ei îți vor vedea evenimentul atunci când îl postezi.

Desigur, puteți plăti Facebook pentru a vă promova evenimentul. Probabil că este mult mai ieftin decât utilizarea Meetup.

Eventbrite este bun și este gratuit pentru evenimente gratuite. Este mai puțin util pentru grupurile cu evenimente regulate.

Și există mai multe clone funcționale ale meetup.com – dintre care unele sunt open source.

Dar niciuna dintre acestea nu are multă masă critică. Cei mai mulți dintre ei sunt plini de grupuri create de oameni care tocmai jucau, iar evenimentele rareori primesc RSVP – să nu mai vorbim de fapt.

Problema fundamentală a acestor platforme este că nu sunt asociate cu nicio organizație specifică. Nu au o parte specifică care să sensibilizeze evenimentele.

Acestea sunt instrumente mari, generale, asemănătoare rețelei sociale, în care oricine poate crea orice tip de eveniment și îl poate face public pentru toată lumea.

Vestea bună este că am petrecut ultimii doi ani gândindu-mă la această problemă. Și există o modalitate prin care putem organiza organizațiile la bord pentru a-și aduce propriile rețele.

O cale mai bună înainte: capitole găzduite de sine

Soluția este de a permite fiecărei organizații să își găzduiască propriul „Meetup.com într-o cutie”.

Ei pot găzdui acest lucru pe propriile servere. Ei pot găzdui acest lucru pe propriul site web. Și își pot orienta propria comunitate existentă către evenimentele propriilor capitole.

Acest lucru va oferi fiecărei organizații proprietate deplină și control deplin asupra datelor sale. De asemenea, le va permite să configureze instrumentul, oricum se potrivește cel mai bine capitolelor lor.

Organizațiile nu vor mai trebui să se bazeze pe marele director centralizat al grupurilor și evenimentelor disparate ale unui Meetup. În schimb, se pot concentra pe creșterea propriului public, creșterea propriului SEO local și construirea propriilor liste de discuții pentru evenimente.

Routech este un organism nonprofit susținut de donatori. În ultimii 5 ani, zeci de capitole locale au plătit Meetup taxa de 20 USD pe lună – totalizând 10.000 $ din bani de voluntari.

Avem o problemă Meetup. Și construim o soluție pentru aceasta. Se numeste Capitol.

Organizația dvs. va putea utiliza și această soluție. Gratuit.

Am început să lucrăm la asta aseară ca răspuns la anunțul Meetup.com. Și lucrăm cât de repede putem pentru a vă pregăti acest instrument.

Poti citiți mai multe despre acest lucru în depozitul GitHub.

Dacă sunteți organizator de evenimente sau organizații nonprofit cu multe capitole, știți acest lucru: Ajutorul e pe drum.

Acest lucru va fi mult mai potrivit pentru nevoile dvs. decât Meetup a fost anterior. Și va fi gratuit și pe deplin sub controlul tău.