Windows 10 este ușor de pornit? Faceți-o mai rapidă cu aceste sfaturi

Windows 10 este ușor de pornit?  Faceți-o mai rapidă cu aceste sfaturi
⏱️ 4 min read

Windows 10 este o bestie bine simplificată, care se actualizează automat în fundal și face tot posibilul să nu aglomereze sistemul cu prea multe procese de pornire nejustificate. Chiar și așa, în timp poate începe să devină agonizant de lent la pornire, lăsându-vă în pierdere. La fel ca în multe lucruri din viață, există întotdeauna o modalitate de a îmbunătăți lucrurile, așa că aici vă vom arăta cele mai bune modalități de a face ca Windows 10 să pornească mai rapid.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

1. Porniți pornirea rapidă

Una dintre cele mai bune soluții rapide pentru a face ca Windows 10 să pornească mai rapid este opțiunea „Start rapid” care se explică de la sine. Acest lucru folosește ceva numit „hyberfil.sys” care stochează informații de pornire cruciale despre Windows când închideți, ceea ce face mult mai rapid când porniți din nou. Dacă acest lucru sună un pic ca hibernare, sunteți pe drumul cel bun – este tehnic undeva între asta și o oprire completă.

Pentru a activa pornirea rapidă, accesați „Panoul de control -> Opțiuni de alimentare”, apoi selectați „Alegeți ce fac butoanele de alimentare” în panoul din stânga.

„Activați pornirea rapidă” ar trebui să fie o opțiune de casetă de selectare, dar dacă este gri pentru dvs., faceți clic pe „Modificați setările care nu sunt disponibile în prezent” în partea de sus, apoi bifați caseta de pornire rapidă. Faceți clic pe „Salvați modificările” și ați terminat.

2. Gestionați programele de pornire

windows-10-boot-slow-disable-startup-programmes

Una dintre caracteristicile mai bune ale Windows 10 este cât de ușoară vă face gestionarea programelor de pornire. Tot ce trebuie să faceți este să accesați Task Manager (Ctrl + Schimb + Esc) și faceți clic pe fila „Start-up”.

Veți vedea fiecare aplicație și program care pornește la pornirea Windows. Este posibil să fiți șocat, deoarece s-ar putea să vedeți multe lucruri pe care nu le folosiți. Pentru a vedea ce aplicații au cel mai mare efect asupra pornirii Windows, faceți clic pe „Impact la pornire” în coloana din dreapta pentru a reordona lista, plasând în partea de sus cele mai mari aplicații cu impact la pornire.

De aici este doar un caz de clic dreapta și dezactivare a lucrurilor pe care nu le doriți. Cu toate acestea, aveți grijă să nu dezactivați orice lucru pe care ați putea dori să-l executați în fundal la pornire, cum ar fi „googledrivesync”, care vă păstrează toate fișierele Google Drive frumos și sincronizate.

3. Obțineți mai multă memorie RAM sau, dacă permiteți bugetul, un SSD

windows-10-slow-boot-ssd

Nu pot sublinia suficient cât de mult instalarea Windows 10 pe o unitate SSD îmbunătățește performanța unui computer. Puteți păstra în continuare vechea unitate SATA care scârțâie pentru cea mai mare parte a fișierelor dvs. și chiar asta va rula mult mai repede atunci când nu trebuie să se ocupe de efortul de a rula sistemul de operare Windows. Unitățile de 120 GB (mai mult decât suficiente pentru o instalare Windows 10) pot fi ridicate pentru aproximativ 60 USD în aceste zile, ceea ce nu este foarte mult pentru acest tip de creștere a performanței. Iată ghidul nostru pentru cumpărători SSD dacă doriți mai multe informații.

RAM poate ajuta, de asemenea, și este mai ieftin și mai ușor de instalat. Un stick de 8 GB vă va aduce înapoi doar 40 USD sau cam așa ceva. (Rămâneți cu mărci cunoscute precum Corsair, Kingston, Crucial.)

Concluzie

Împreună cu sfaturile de mai sus, este de la sine înțeles că trebuie să verificați în mod regulat computerul pentru viruși, să defragmentați hard diskul (nu dacă este un SSD) și, în general, să păstrați controlul asupra tipurilor de programe pe care le instalați pe computer. O mulțime de timp software-ul nu vă spune că va porni în fundal în timp ce computerul dvs. pornește – este așa furtunos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x