Windows 10 nu va primi emulator de aplicație x64 pentru ARM

Windows 10 nu va primi emulator de aplicatie x64 pentru
⏱️ 1 min read

  • Microsoft nu va pune la dispoziție emulatorul x64 pentru Windows 10.
  • Emularea va fi disponibilă numai pe Windows 11.
  • Dacă aveți un dispozitiv bazat pe ARM, trebuie să îl faceți upgrade la Windows 11 pentru a rula aplicații bazate pe Intel pe 64 de biți.

Microsoft confirmă că emulatorul x64 pentru ARM nu va fi disponibil pentru Windows 10. Când compania a anunțat pentru prima dată că emulatorul va rula aplicații x64 pe dispozitive bazate pe ARM (cum ar fi pe Surface Pro X), era planificat să sosească pentru următorul actualizare a caracteristicilor, dar acum, caracteristica este disponibilă numai pe Windows 11.

În anunţ, spune Microsoft, „emulația x64 pentru Windows este acum disponibilă în general în Windows 11”, ceea ce înseamnă că trebuie să actualizați dispozitivul la noua versiune înainte de a rula aplicații pe 64 de biți concepute pentru sisteme bazate pe Intel (aproape orice altă aplicație).

Deși aceasta nu este o veste bună pentru mulți proprietari de dispozitive bazate pe ARM, Windows 10 va continua să accepte aplicații x86 folosind emulare până pe 14 octombrie 2025. Cu toate acestea, veți fi obligat să faceți upgrade pentru a utiliza aplicații x64.

Compania nu împărtășește detalii pentru decizie, deoarece Windows 11 se bazează pe Windows 10 și nu există nimic care să o împiedice să adauge emularea x64. Cu toate acestea, pare să fie clar că aceasta ar putea fi o altă parte a strategiei de a obține mai multe dispozitive actualizate la Windows 11.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x