Windows 10 Setați să depășiți Windows 7 în numărul de utilizatori

Windows 10 Setați să depășiți Windows 7 în numărul de utilizatori

⌛ Reading Time: 4 minutes

Dacă ați păstrat filele pe Windows 10 în momentul lansării sale, este posibil să fi văzut articolele de știri referitoare la rata lentă a persoanelor care adoptă sistemul de operare. În dezbaterile despre care sistem de operare a fost cel mai bun de utilizat, oamenii au subliniat că marea majoritate a utilizatorilor de Windows se țineau de arme și foloseau Windows 7 peste 10. În aceste zile, totuși, nu este atât de alb și negru, ca Windows 10 este pe cale să depășească Windows 7 în număr de utilizatori.

Ce spun numerele

Cea mai notabilă schimbare a numărului a avut loc în octombrie. Computerworld raportează un o creștere de opt zecimi la sută la utilizatorii Windows 10, în timp ce Windows 7 a pierdut 1,6% din utilizatorii săi. Aceasta plasează Windows 10 la 43,9% din totalul computerelor bazate pe Windows, iar Windows 7 la 45,1%. Se așteaptă ca Windows 10 să depășească în cele din urmă Windows 7 până la sfârșitul anului.

De ce schimbarea?

Cu Windows 10 pe punctul de a depăși Windows 7 în număr de utilizatori, este bine să ne întrebăm de ce se întâmplă acest lucru. Cum a ajuns un sistem de operare cu o mică cotă de piață în cele din urmă să ajungă la punctul de a depăși unul dintre cele mai bune sisteme Windows din toate timpurile?

Microsoft împinge Windows 10 de la lansare

Uneori cele mai simple explicații sunt cele mai bune. O parte din motivul acestei schimbări se datorează modului în care Microsoft s-a lipit de armele sale cu Windows 10. De la lansare, Microsoft a împins întotdeauna Windows 10 să nu fie doar opțiunea principală, ci singura opțiune. Dacă doriți un nou PC după lansarea Windows 10, principalii furnizori vindeau toți Windows 10 ca sistemul de operare ales.

Datorită diligenței Microsoft, este firesc să vezi cifrele trecând spre Windows 10. Deoarece mașinile Windows 7 se sting încet și oamenii le înlocuiesc cu PC-uri preîncărcate cu Windows 10, schimbarea este inevitabilă.

Bomba cu cronometru de sprijin se bifează

Windows-10-crește-actualizările

Când Microsoft lansează o nouă versiune de Windows, începe o numărătoare inversă pentru versiunea anterioară. Odată ce acest interval de timp expiră, Microsoft renunță oficial la suportul pentru sistemul de operare respectiv. Acest lucru nu se face totul dintr-o singură bucată – de obicei, Microsoft face pași încet în câțiva ani, acceptând din ce în ce mai puțin pe fiecare pas. La pasul final, Microsoft întrerupe orice asistență, inclusiv actualizările Windows. În acest stadiu este foarte periculos să utilizați sistemul de operare, deoarece Microsoft nu va remedia nicio încălcare a securității care va apărea de atunci.

Pentru Windows 7, această dată finală este 14 ianuarie 2020. La puțin peste un an distanță la momentul scrierii! Utilizatorii și companiile care doresc ca sistemele lor să fie protejate împotriva amenințărilor vor dori să facă saltul și în curând.

Opinia publică se schimbă

windows-10-mărire-opinie

În urmă cu câțiva ani, dacă declarați că sunteți un utilizator Windows 10 online, oamenii se ridicau de probleme de confidențialitate și numeau sistemul „malware oficial”. În aceste zile, însă, opinia publică se schimbă. Pe măsură ce Windows 10 primește actualizări și modificări pentru a se potrivi mai bine publicului, tot mai mulți utilizatori se convertesc la modurile Windows 10. În aceste zile, când utilizatorii pun întrebarea „Este Windows 7 mai bun decât Windows 10?” răspunsurile sunt adesea un „nu” răsunător. Nu numai asta, dar vor pretinde și asta 10 a devenit mai bun decât 7 în aproape toate modurile.

Când se închide o fereastră, se deschide alta

Windows 7 este în declin, iar Windows 10 este fierbinte pentru a deveni cel mai utilizat sistem de operare Windows din lume. Acest lucru se datorează parțial progresului natural către 10, deoarece Windows 7 devine mai greu de găsit, dar există și motive sociale și tehnice ale schimbării.

Dacă ți-a plăcut Windows 7 și ai urât Windows 10, părerea ta s-a schimbat? Sau Windows 10 încă trăiește în umbra lui 7? Spuneți-ne mai jos în comentarii.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

[pt_view id="5aa2753we7"]

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *