Windows 11 23H2 noi caracteristici și modificări (până acum)

Windows 11 23H2 noi caracteristici si modificari pana acum
⏱️ 4 min read

Windows 11 versiunea 23H2 (denumită de cod „Sun Valley 3”) este următoarea actualizare a caracteristicilor sistemului de operare desktop de la Microsoft, care este așteptată să sosească în a doua jumătate a anului 2023.

Sunt încă multe luni până la lansarea oficială a versiunii 23H2. Cu toate acestea, compania lucrează activ la următoarea actualizare, iar unele dintre noile funcții pot fi găsite deja în cele mai recente previzualizări Insider.

Este important de reținut că modificările disponibile prin Canalul Dev nu sunt legate de nicio versiune specifică a Windows 11. Cu toate acestea, majoritatea noilor îmbunătățiri sunt de așteptat să fie livrate în următoarea actualizare a caracteristicilor, iar unele altele pot ajunge chiar înainte, prin actualizări cumulative. .

Acest ghid include noile funcții și modificări, așa cum apar prin programul Windows Insider și va fi actualizat în mod regulat pentru a reflecta modificările. Ultima actualizare pe 6 iunie 2022, cu modificările disponibile în versiunea 25131.

TL;DR

Ca parte a noilor funcții pentru Windows 11 23H2, Microsoft poate include:

  • Funcție nouă Acțiuni sugerate.
  • Nou widget de căutare pe desktop pentru căutări web.
  • File Explorer noi îmbunătățiri.
  • Setări de conturi cu informații Office.

Ce este nou pe Windows 11 23H2

Funcțiile Windows 11 23H2 sunt deja disponibile prin programul Windows Insider.

Actiuni sugerate

Începând cu Windows 11 23H2, „Acțiunile sugerate” este o nouă caracteristică care afișează sugestii în linie pentru a crea un eveniment din calendar sau pentru a efectua un apel telefonic atunci când copiați o dată, o oră sau un număr de telefon.

Dacă copiați un număr de telefon, instrumentul derulant în linie vă sugerează să efectuați apelul cu Microsoft Teams sau alte aplicații disponibile pe computer.

Acțiuni sugerate (Sursa: Microsoft)

Abordarea unei date sau ore va sugera crearea unui eveniment din calendar, iar atunci când alegeți aplicația, va fi creat un eveniment cu toate informațiile deja completate.

Căutare widget pe desktop

În această versiune, Windows 11 introduce și un nou widget de căutare care vă permite să efectuați rapid o căutare pe web.

Widgetul este o casetă de căutare plutitoare care apare centrată în partea de sus a ecranului. Când tastați o interogare și apăsați Enter, rezultatul va apărea în Microsoft Edge folosind căutarea Bing.

Widget de căutare pe desktop
Widget de căutare pe desktop (Sursa: Microsoft)

Funcția este activată în mod implicit, dar o puteți dezactiva făcând clic dreapta pe desktop, selectând „Afișați mai multe opțiuni” și alegând opțiunea „Afișați căutarea”. Singura avertizare este că funcția nu respectă preferințele implicite ale browserului sau ale motorului de căutare.

Explorator de fișiere

Încă nu este clar când filele vor fi disponibile în File Explorer, dar în această etapă incipientă, aplicația a fost actualizată pentru a include o nouă pictogramă pentru opțiunea „New folder” pentru a o face mai consistentă pe parcursul experienței.

Pictograma File Explorer nou folder
Pictograma File Explorer nou folder

Aplicația Setări

Ca parte a aplicației Setări, versiunea 23H2 este de așteptat să includă diverse îmbunătățiri, inclusiv mai multe setări din Panoul de control.

Sectiunea de conturi

În secțiunea Conturi, veți vedea acum informații despre produsele dumneavoastră Office perpetual, cum ar fi Office 2021 sau Office 2019, în loc de doar informații de la Microsoft 365.

Pagina de setări pentru conturi
Pagina de setări pentru conturi (Sursa: Microsoft)

Veți observa, de asemenea, o opțiune „Vedeți detalii” pentru a dezvălui mai multe detalii despre produsul disponibil online prin contul dvs. Microsoft.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x