Windows 11 are un nou meniu Start – aici sunt cele bune și cele rele

1641502475 Windows 11 are un nou meniu Start – aici sunt
⌛ Reading Time: 5 minutes

  • Mai întâi uitați-vă la meniul Start din Windows 11.
  • Noul meniu are multe modificări bune de design și funcționalitate.
  • Nu mai puteți redimensiona meniul, nu mai puteți utiliza modul ecran complet, Tiles live au dispărut și există mai multe reclame.

Windows 11 vine cu un nou design al meniului Start care renunță la Live Tiles în favoarea pictogramelor tradiționale și a unui design mai minimalist. Meniul se bazează pe designul la care lucra compania pentru Windows 10X. Plutește deasupra barei de activități și urmează noul design de stil cu colțuri rotunjite.

Meniul este împărțit în trei secțiuni. Partea de sus arată „Fixat” elemente și poate include mai multe pagini pe măsură ce adăugați mai multe aplicații.

În dreapta sus, veți găsi un buton pentru a accesa “Toate aplicațiile” listă care funcționează ca lista de aplicații din meniul pentru Windows 10. Și da, puteți face clic pe litera pentru a accesa cadranul și a sări într-o altă poziție în listă.

Meniul Start include acum a “Recomandat” secțiune care funcționează ca „Cronologie”, afișând cele mai utilizate elemente, inclusiv documente și locații ale folderelor.

Windows 11 Meniul Start Lista cu toate aplicațiile

Apoi, în partea de jos, veți găsi meniul de profil și meniul de alimentare. În spațiul rămas, acolo puteți plasa acces rapid la diferite foldere, inclusiv Documente, Descărcări, Setări etc.

În timp ce obținem o nouă experiență pentru a găsi și a lansa aplicații, există câteva aspecte bune și rele ale noului design.

Ce este bun cu noul meniu Start din Windows 11

Poate primul lucru bun este că, în sfârșit, obținem un nou meniu Start după mulți ani. Poate că nu este un design cu care mulți oameni ar fi de acord, dar este ceva diferit.

Designul anterior s-a bazat pe o combinație a elementelor găsite pe Windows 7 și Windows 8.1 și este timpul pentru ceva nou. Și de data aceasta, îl puteți alinia la stânga sau la centru.

Meniul Start al cursului (stânga), Meniu Start nou (dreapta)
Meniul Start al cursului (stânga), Meniu Start nou (dreapta)

De asemenea, puteți personaliza în continuare diverse aspecte ale experienței în meniu pentru a facilita găsirea și lansarea aplicațiilor. De exemplu, puteți totuși să faceți clic dreapta pe aplicație pentru a o face disponibilă în Fixat secțiune.

Elementul PIN din meniul Start din Windows 11
Elementul PIN din meniul Start din Windows 11

Puteți trage și plasa elementele în poziția dorită, chiar și pe o altă pagină. Sau puteți face clic dreapta pe element și selectați opțiunea „Mutați în sus”. De asemenea, este posibil să anulați fixarea aplicației din Start sau din bara de activități din meniul contextual.

Meniul contextual al meniului Start
Meniul contextual al meniului Start

Dacă aceasta este o aplicație pe care o puteți elimina, meniul contextual va include o opțiune de dezinstalare, care, destul de interesantă, arată acum un nou design de dialog.

Deoarece puteți avea mai multe pagini în secțiunea Fixat, puteți folosi rotița mouse-ului pentru a derula sau utilizați punctele din partea dreaptă.

The Recomandat secțiunea poate afișa cea mai recentă aplicație instalată, aplicațiile utilizate frecvent și fișierele deschise recent. Puteți decide ce apare în această secțiune a meniului din pagina de setări Start. Sau puteți oricând să faceți clic dreapta pe un articol și să selectați opțiunea de a-l elimina din listă.

Setările meniului Start din Windows 11
Setările meniului Start din Windows 11

Deși puteți împiedica Windows 11 să afișeze orice elemente din această secțiune, zona va apărea goală dacă dezactivați toate lucrurile și va fi în continuare vizibilă.

Dacă un element este fixat pe Start, dar nu este instalat, similar cu meniul clasic, atunci când faceți clic pe el, va apărea o bară de încărcare până când aplicația este instalată din Microsoft Store. Din păcate, chiar și după ce aplicația este instalată, elementul poate apărea ca decolorat cu bara de încărcare.

Ce este rău cu noul meniu Start din Windows 11

Deși există multe lucruri bune despre noul meniu Start pentru Windows 11, meniului îi lipsesc multe caracteristici și flexibilități ale experienței clasice.

De exemplu, una dintre cele mai mari schimbări cu noul design este că Live Tiles nu mai sunt disponibile. Ca urmare, opțiunea de a schimba dimensiunea a dispărut și ea.

Dacă folosirea meniului Start în modul ecran complet era problema dvs., opțiunea nu mai este disponibilă pe Windows 11. Nu puteți redimensiona meniul cu mouse-ul și nici nu există o opțiune pentru modificarea dimensiunii în aplicația Setări. Și capacitatea de a grupa aplicațiile în foldere a dispărut.

Un lucru care nu-mi place la acest nou meniu este că sistemul vine cu mai multe reclame sub formă de aplicații care apar în secțiunea Fixat. Nu sunt instalate în sistem, dar sunt greu de diferențiat de aplicațiile instalate. Deci, puteți ajunge rapid să instalați aplicații de care nu aveți nevoie. De exemplu, în această versiune scursă de Windows 11, veți găsi reclame pentru Spotify, Netflix, Messenger, Photoshop Elements și PickArt Pro.

Anunțuri din meniul Start din Windows 11
Anunțuri din meniul Start din Windows 11

În general, în opinia mea, aceasta este o nouă abordare de design interesantă. Mie personal îmi place, dar simt că nu va fi pentru toată lumea. Desigur, vor fi mulți utilizatori dezamăgiți acum că Live Tiles au dispărut, dar adevărul este că nu multe aplicații au acceptat această funcție. (Consultați și cum să activați meniul clasic Start pe Windows 11.)

În acest articol, discutăm despre meniul Start așa cum a apărut pentru prima dată în versiunea scursă de Windows 11. Ca atare, trebuie să fim deschiși la minte, deoarece probabil că aceasta nu este versiunea finală pe care Microsoft intenționează să o livreze cu noul sistem de operare. .

Din moment ce o versiune timpurie a noului sistem de operare s-a scurs pe web, compania a rămas în mare parte tăcută, dar au spus că „Acesta este doar începutul” ceea ce indică faptul că tot ce am văzut până acum este doar o parte din ceea ce compania plănuiește să dezvăluie pe 24 iunie, în cadrul evenimentului special Windows. Satya Nadella (CEO Microsoft) a tachinat și despre următoarea versiune spunând: „În curând vom împărtăși una dintre cele mai semnificative actualizări ale Windows din ultimul deceniu pentru a debloca oportunități economice mai mari pentru dezvoltatori și creatori”.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.