Windows 11 build 22000.51 gata pentru descărcare în Dev Channel

1642249342 Windows 11 build 2200051 gata pentru descarcare in Dev Channel
⌛ Reading Time: 8 minutes

  • Microsoft lansează Windows 11 build 22000.51 în Dev Channel.
  • Acest zbor include noi modificări de design al interfeței de utilizare, un meniu Start centrat și o bară de activități și widget-uri.
  • Veți găsi, de asemenea, noile aplicații File Explorer și Settings, alături de multe funcții multitasking.
  • Build 22000.51 este gata pentru descărcare pentru hardware-ul acceptat și neacceptat.

Microsoft lansează în sfârșit Windows 11 build 22000.51 pentru PC-urile înscrise în canalul Dev al programului Windows Insider. Aceasta marchează prima previzualizare publică pe care compania o pune la dispoziție pentru dezvoltatori și testeri și este o actualizare semnificativă, cu o serie de funcții și modificări noi.

Windows 11 build 22000.51, conform Anunț Microsoft, introduce noua revizuire a designului UI pe care compania a prezentat-o ​​în timpul evenimentului din 24 iunie, inclusiv noul meniu Start, bara de activități, centru de acțiune, teme și sunete. Acest zbor introduce, de asemenea, un explorator de fișiere nou-nouț, setări reproiectate și o nouă funcție Widgeturi.

În plus, build 22000.51 include multe caracteristici axate pe multitasking, inclusiv aspecte Snap, grupuri Snap și desktop-uri. În plus, veți avea o primă privire asupra noii aplicații Microsoft Store și multe altele.

Ce este nou pe Windows 11 build 22000.51

Iată tot ce a lucrat Microsoft pentru Windows 11 build 220000.51:

Noi modificări ale designului UI

Începând cu versiunea 22000.51, Windows 11 vine cu colțuri rotunjite în experiență (de exemplu, pentru meniuri, butoane și ferestre) și animații noi pentru redimensionarea aplicațiilor și în timp ce interacționați cu bara de activități.

Windows 11 noua interfață de utilizare pentru desktop

Meniul Start

În acest zbor, primul lucru pe care îl veți găsi este noul meniu Start care renunță la Live Tiles în favoarea pictogramelor tradiționale și promovează fișierele dvs. recente în noua secțiune „Recomandat”.

Meniul Start din Windows 11
Meniul Start din Windows 11

Bara de activități

Deși arată similar cu versiunea anterioară, bara de activități pe Windows 11 este nouă și are un design central cu animații noi și butoane noi pentru Start, Căutare și TaskView.

Centru de notificare și Setări rapide

Windows 11 renunță la „Centrul de acțiune” în favoarea noului Centru de notificare și a experiențelor Setări rapide. Când faceți clic, pictograma oră și dată se va deschide acum (Tasta Windows + N scurtătură de la tastatură) noul Centru de notificari care include toate notificările și vizualizarea calendarului.

Centru de notificari
Centru de notificari

Apoi există o nouă Setări rapide experiență pe care o puteți deschide făcând clic pe grupul de pictograme din bara de sistem de lângă informațiile despre oră și dată sau folosind Tasta Windows + A Comanda rapidă de la tastatură. Acest derulant este locul în care veți găsi setări comune, cum ar fi Volum, Luminozitate, Wi-Fi, Bluetooth și Focus Assist. Direct deasupra Setărilor rapide, veți vedea comenzile de redare media atunci când redați muzică sau videoclipuri în Microsoft Edge sau redați muzică în flux în aplicații.

Setări rapide
Setări rapide

Teme Windows 11

Windows 11 build 22000.51 este livrat cu noi teme luminoase și întunecate implicite și există patru teme suplimentare cu o grămadă de imagini frumoase noi.

Teme Windows 11
Teme Windows 11

Sunete

Microsoft actualizează, de asemenea, coloana sonoră pentru Windows 11 cu sunete noi pentru acțiuni comune, folosind o nouă temă concepută pentru a fi mai ușoară și mai atmosferică.

În plus, noile sunete sunt ușor diferite în funcție de modul temă pe care îl utilizați. Sunetul de pornire pentru Windows revine, de asemenea, în care veți auzi când computerul pornește până la ecranul de blocare și este gata să plece pentru a vă conecta.

Explorator de fișiere

În această nouă versiune, primim în sfârșit și o nouă versiune a File Explorer care include același aspect clasic, dar cu o interfață curată și modernă.

Noua aplicație File Explorer
Noua aplicație File Explorer

Există un nou meniu de conținut când faceți clic dreapta pe elemente din aplicație sau de pe desktop. Potrivit Microsoft, dezvoltatorii de aplicații vor putea extinde noile meniuri contextuale.

Widgeturi

În Windows 11, „Widget-uri” este o nouă caracteristică similară cu „știri și interese” și conține informații valoroase precum vremea, știrile, sporturile, stocurile și traficul în carduri în stil Live Tile, dar are un design nou care glisează din stânga, oferă timpul și o casetă de căutare pentru a căuta rapid lucruri pe web. Puteți deschide Widgeturi folosind partea de jos a barei de activități sau puteți utiliza Tasta Windows + W Comanda rapidă de la tastatură.

Widgeturi
Widgeturi

Vă puteți personaliza experiența adăugând sau eliminând widget-uri, rearanjand, redimensionând și personalizând conținutul. Setul implicit de informații se concentrează în prezent pe calendarul, vremea, traficul local, listele de activități, fotografiile din OneDrive, sporturi și sporturi, lista de urmărire a stocurilor și sfaturi.

Multifunctional

Microsoft introduce, de asemenea, trei caracteristici principale de multitasking, inclusiv layout-uri Snap, grupuri Snap și desktop-uri.

Snap layout-uri

„Snap layouts” vă permite să treceți cu mouse-ul peste butonul de maximizare al unei ferestre pentru a vedea dispozițiile de snap disponibile, apoi să faceți clic pe o zonă pentru a fixa fereastra. Veți fi apoi ghidat să fixați ferestrele în restul zonelor din aspectul pe care l-ați selectat. Pe ecranele mai mici, veți vedea un set de 4 machete snap sau 6 machete pe ecrane mai mari. Puteți deschide, de asemenea, fereastra derulantă a machetelor snap cu ajutorul Tasta Windows + Z Comanda rapidă de la tastatură.

Snap layout-uri
Snap layout-uri

Snap grupuri

„Grupurile de aprindere” sunt o modalitate de a comuta înapoi la ferestrele din grupul dvs. atunci când treceți la o altă aplicație. De exemplu, puteți combina cel puțin două aplicații. Apoi treceți cu mouse-ul peste una dintre aceste aplicații deschise pe bara de activități pentru a găsi grupul de instantanee și faceți clic pentru a comuta înapoi.

Snap layout-uri
Snap layout-uri

Desktop-uri

„Desktop-uri” este același cu desktop-uri virtuale, dar nu are un nume nou și alte îmbunătățiri. Caracteristica vă permite să creați desktop-uri virtuale pentru a vă separa munca, iar fiecare desktop poate avea propria imagine de fundal. Puteți deschide Desktop-uri folosind butonul nou din bara de activități sau folosind tasta Windows + comanda rapidă de la tastatură Tab.

Desktop-uri
Desktop-uri

Andocare

Pe acest nou zbor, veți găsi și o caracteristică care ușurează utilizarea monitoarelor externe cu laptopul. De exemplu, atunci când vă deconectați laptopul, ferestrele de pe monitorul extern vor fi minimizate. Apoi, când re- andocați computerul la monitor, Windows 11 va pune totul înapoi așa cum era înainte. Setarea este disponibilă sub Sistem > Afişa > Afișări multiple.

Un nou magazin Microsoft

Windows 11 build 22000.51 introduce, de asemenea, o nouă aplicație Microsoft Store. Noua aplicație prezintă un aspect nou-nouț, cu meniul aliniat în partea stângă și multe schimbari care va permite dezvoltatorilor să găzduiască practic orice aplicație, fie că sunt aplicații Win32, aplicații web progresive sau aplicații pentru platformă universală.

Magazin Microsoft
Magazin Microsoft

Îmbunătățiri de intrare

În ceea ce privește îmbunătățirile de intrare, există o nouă experiență de tastatură tactilă care include 13 teme noi pentru tastatura tactilă, inclusiv trei teme de potrivire hardware pentru dispozitivele Surface.

Tastatură tactilă Windows 11
Tastatură tactilă Windows 11

Veți găsi o nouă aplicație de tastare vocală pentru a tasta cu voce. Este dezactivat în mod implicit, dar îl puteți deschide din setările de tastare vocală sau folosind Tasta Windows + H Comanda rapidă de la tastatură.

Microsoft introduce noi gesturi tactile pentru a comuta între aplicații și desktop-uri cu tranziții fluide.

Gesturile sunt ca gesturile touchpadului, dar au îmbunătățiri considerate concepute în mod explicit pentru atingere. Iată o listă pe care o poți încerca:

Gesturi cu trei degete:

  • Glisând la stânga/dreapta – comută rapid la ultima fereastră a aplicației utilizate.
  • Glisarea în jos – reveniți la desktop (dacă îl urmați cu glisarea în sus, puteți restabili ferestrele aplicației).
  • Glisarea în sus – deschideți Vizualizarea activității pentru a răsfoi toate ferestrele aplicației și desktopurile.

Gesturi cu patru degete:

  • Glisând la stânga/dreapta – comutați la desktopul anterior/următorul
  • Glisarea în sus/jos – (la fel cu cele cu trei degete).

În plus, există un nou meniu stilou pe care îl puteți deschide făcând clic pe pictograma stilou din dreapta jos pe bara de activități.

Dacă pictograma stilou nu este disponibilă, o puteți activa făcând clic dreapta pe bara de activități și accesând setările barei de activități pentru ao activa.

În cele din urmă, puteți comuta între limbi și tastaturi suplimentare folosind comutatorul care va apărea în dreapta jos pe bara de activități, lângă Setări rapide. De asemenea, puteți utiliza comanda rapidă de la tastatură Tasta Windows + bara de spațiu pentru a comuta între metodele de introducere.

Afișează îmbunătățiri

Windows 11 creează 22000.51 nave cu Rata de reîmprospătare dinamică, care permite dispozitivului să mărească automat rata de reîmprospătare atunci când introduceți cerneală sau derulați și să o scadă atunci când nu aveți nevoie, astfel încât laptopul să poată economisi energie.

Opțiunea este disponibilă pe Setări > Sistem > Afişa > Afișaj avansat, și sub „Alegeți o rată de reîmprospătare,” alege o “Dinamic” rată de reîmprospătare.

Alte caracteristici includ Auto HDR pentru a converti automat jocurile SDR în conținut HDR, Content Adaptive Brightness (CABC), suport HDR pentru aplicații gestionate de culoare și certificare HDR.

Setări experiență nou-nouță

Windows 11 vine cu o aplicație de Setări reproiectată. Noua experiență introduce un nou design de interfață cu pictograme colorate, colțuri rotunjite și noi elemente vizuale semitransparente. De asemenea, nu veți mai găsi o pagină de pornire, deoarece aplicația implicită direct în setările de sistem și toate setările au fost reorganizate.

Aplicația de setări pentru Windows 11
Aplicația de setări pentru Windows 11

În plus, paginile afișează acum pesmeturi pe măsură ce navigați mai adânc în Setări, pentru a vă ajuta să știți unde vă aflați și să nu vă pierdeți locul.

Breadcrumb Setări
Breadcrumb Setări

Veți vedea, de asemenea, noi comenzi pentru eroi în partea de sus, care evidențiază informațiile cheie și setările utilizate frecvent pentru a le ajusta după cum aveți nevoie.

Noua experiență out-of-box (OOBE)

În versiunea 22000.51, primim, de asemenea, o primă privire asupra experienței de configurare, cunoscută și sub numele de experiență out-of-box, care a fost reproiectată cu iconografie animată colorată nouă și o temă luminoasă mai modernă. Am analizat OOBE înainte, așa că puteți urmări acest videoclip pentru a vedea prima experiență.

Windows 11 OOBE
Windows 11 OOBE (sursa: BetaWorld, Baidu)

De asemenea, pe baza feedback-ului, Microsoft a adăugat posibilitatea de a vă denumi computerul în timpul experienței de configurare.

Suport Wi-Fi 6E

Ca parte a îmbunătățirilor de rețea, Windows 11 vine acum cu suport Wi-Fi 6E.

Instalarea Windows 11 build 22000.51

Dacă doriți să descărcați și să instalați Windows 11 build 22000.51, trebuie să vă înregistrați dispozitivul în Canalul Dev folosind setările „Windows Insider Program” din secțiunea „Actualizare și securitate”.

După ce înregistrați computerul în program, puteți descărca versiunea 22000.51 din setările „Windows Update” făcând clic pe Verifică pentru actualizări buton.

Cu toate acestea, veți avea nevoie de un dispozitiv care îndeplinește cerințele minime de sistem pentru a primi actualizarea dacă sunteți nou în programul Windows Insider.

Dacă sunteți un Insider existent, puteți face upgrade la prima previzualizare a Windows 11 fără restricții. Dar, dacă computerul dvs. nu îndeplinește cerințele minime, nu veți putea instala versiunea finală la lansarea noului sistem de operare.

În cazul în care computerul dvs. îndeplinește cerințele minime, atunci veți putea continua să testați previzualizarea Windows 11.

.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.