Windows 11 build 22523 abandonează programele vechi și actualizează setările de dezinstalare

⏱️ 5 min read

 • Microsoft lansează Windows 11 build 22523 ca ultima previzualizare din 2021.
 • Previzualizarea aduce grupuri Snap la Task View și alte modificări.
 • „Programe și caracteristici” și „Dezinstalați actualizări” din Panoul de control au fost portate în Setări.

Build 22523 pentru Windows 11 se lansează acum pentru dispozitivele înscrise în Canalul Dev al programului Windows Insider. Aceasta este ultima versiune preliminară pe care o vor primi testerii de build în 2021 și este o actualizare minoră, cu mai multe remedieri și îmbunătățiri. (Vezi și asta video hands-on cu toate îmbunătățirile de la acest zbor.)

Windows 11 build 22523, in conformitate cu note oficiale, aduce grupurile Snap la experiența Vizualizare activități (Alt + Tab) tuturor utilizatorilor. Acest lucru era disponibil anterior doar pentru un subset de testeri.

Ca parte a modificărilor Exploratorului de fișiere, pe acest computer, opțiunea de adăugare a serverului media și (dacă este cazul) de eliminare a serverului media este acum disponibilă când faceți clic pe meniul Vedeți mai multe (cu trei puncte) din bara de comandă.

Build 22523 include, de asemenea, o versiune actualizată a aplicației Setări care deschide pagina Aplicații instalate când faceți clic pe linkurile „Programe și caracteristici” din Panoul de control, ceea ce înseamnă că moștenirea „Programe și caracteristici” a fost eliminată din Windows 11. În plus. , acum puteți dezinstala actualizările de la Setări > Windows Update > Actualizare istoric deoarece experiența Panoului de control a fost eliminată.

Remedieri pentru Windows 11 build 22523

Ca parte a remedierii, acest zbor abordează o serie de probleme cu Bara de activități, Exploratorul de fișiere, colecția Spotlight, Intrare, Widgeturi, Setări și multe altele.

Bara de activități

 • S-a remediat o problemă legată de inițializarea introducerii textului care ar putea duce la ca shell-ul (de exemplu, meniul Start și căutare) să nu răspundă pe computerele ARM64.
 • Indicatorul instrument al pictogramei bateriei nu ar trebui să mai arate în mod neașteptat un procent peste 100.
 • Pictogramele aplicațiilor nu ar trebui să se mai suprapună cu data și ora pe monitoarele secundare atunci când există o mulțime de aplicații deschise.

Explorator de fișiere

 • S-a rezolvat o problemă care ducea la pierderea focalizării de la tastatură uneori după ce apăsați Enter când utilizați F2 pentru a redenumi fișierele OneDrive.

Colecția Spotlight

 • După ce ați activat colectarea reflectoarelor, prima dvs. imagine (după Whitehaven Beach) ar trebui să ajungă puțin mai repede acum.
 • S-au adăugat pictograme la intrările din meniul contextual al colecției reflectoare.

Intrare

 • Fiabilitate îmbunătățită a invocării tastării vocale.
 • S-a remediat o problemă în care marginea experiențelor noastre de introducere a textului (tastarea vocală, panoul emoji etc.) nu era desenată corect atunci când era activată o temă de contrast.
 • Atenuat o blocare intermitentă a procesului meniului stiloului dacă acesta a fost lansat și apoi închis imediat înainte de lansare.

Widgeturi

 • S-a rezolvat problema care provoacă ca linkurile să nu se deschidă corect la deschiderea panoului de widget-uri folosind hover.

Setări

 • Conținutul setărilor nu ar trebui să mai fie trunchiat pe partea laterală a ferestrei atunci când o faceți mai mică.
 • Setările nu ar trebui să se mai blocheze sporadic la deschiderea casetelor combinate, ceea ce a afectat anumite setări, cum ar fi capacitatea de a seta acțiuni de clic personalizate pentru creion.
 • S-a rezolvat o problemă în care opțiunea „Adăugați un dispozitiv” din Bluetooth și dispozitive se bloca în mod silențios când încercam să conectați noi dispozitive Bluetooth.
 • S-au adăugat un număr de cuvinte cheie pentru ca caracteristica Acces vocal să apară în rezultatele căutării în setări.

Remedieri generale

 • S-a remediat o problemă care facea ca PC-urile ARM64 să se confrunte cu verificări ale erorilor, invocând o eroare de gestionare a memoriei în zborul anterior.
 • S-a remediat o problemă care provoca blocarea DWM (determinând ecranul să clipească în mod repetat) atunci când încercați să utilizați anumite aplicații.
 • A atenuat o problemă care ducea la blocarea anumitor aplicații când Naratorul rula.
 • S-au adăugat câteva informații care lipsesc la examinarea detaliilor din proprietățile narratorquickstart.exe.
 • S-a rezolvat o problemă în care Naratorul nu răspundea la evenimentele UIA, cum ar fi notificări, regiuni live sau evenimente text.

În cele din urmă, Microsoft observă, de asemenea, că această ediție are câteva probleme cunoscute pe care toată lumea ar trebui să le cunoască înainte de a face upgrade în ceea ce privește meniul Start, Bara de activități, Căutare, Setări, Colecția Spotlight, Widgeturi și Accesul vocal.

Instalați Windows 11 build 22523

Dacă doriți să descărcați și să instalați Windows 11 build 22523, trebuie să vă înregistrați dispozitivul în Canalul Dev folosind setările „Windows Insider Program” din secțiunea „Actualizare și securitate”.

După ce înregistrați computerul în program, puteți descărca versiunea 22523 din setările „Windows Update” făcând clic pe Verifică pentru actualizări buton. Cu toate acestea, veți avea nevoie de un dispozitiv care îndeplinește cerințele minime de sistem pentru a primi actualizarea dacă sunteți nou în programul Windows Insider.

De asemenea, puteți citi acest ghid cu toate funcțiile noi la care Microsoft a lucrat pentru următoarea versiune de Windows 11 (22H2).

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...