Windows 11 build 25140 se lansează cu remedieri în canalul Dev

⏱️ 4 min read
 • PC-urile din Canalul Dev primesc acum versiunea 25140 de Windows 11.
 • Build 25140 aduce doar remedieri și noi probleme cunoscute.
 • Acest zbor nu introduce funcții noi.

Microsoft lansează acum Windows 11 build 25140 pentru dispozitivele înscrise în canalul Dev al programului Windows Insider. Aceasta este o actualizare minoră care introduce doar remedieri și anunță câteva probleme cunoscute.

Build 25140 pentru Windows 11, conform jurnalele oficiale, actualizează caracterul Euphemia pentru o mai bună lizibilitate. File Explorer include unele remedieri, la fel și aplicațiile Setări și Managerul de activități.

De asemenea, compania pune la dispoziție fișierul ISO al Windows 11 pentru a efectua un upgrade la locul său sau o instalare curată a build 25140.

Remedieri pentru Windows 11 build 25140

Acestea sunt toate remediile și îmbunătățirile disponibile pentru Windows 11 în Canalul Dev:

Explorator de fișiere

 • S-a remediat o problemă care determina unii oameni să vadă în mod neașteptat eroarea 0x80070026 la copierea fișierelor de pe unitățile de rețea.
 • S-a rezolvat o problemă în care culoarea filei active nu se potrivea cu bara de comandă de sub ea.
 • S-a rezolvat o problemă în care tragerea pentru a rearanja filele nu funcționa uneori.
 • S-a rezolvat o problemă care ar putea cauza artefacte în previzualizarea miniaturilor din Windows în bara de activități dacă File Explorer a fost maximizat și ați folosit WIN + M pentru a-l minimiza.

Setări

 • Dacă redenumiți o etichetă de unitate în Sistem > Stocare > Discuri și volume, numele unității curente va fi acum prepopulat în caseta de dialog.

Intrare

 • S-a remediat o problemă în care selectarea limbii engleze (Noua Zeelandă) în OOBE a dus în mod neașteptat la tastatura arabă (101).
 • Setarea tastelor rapide din bara de limbi pentru comutarea directă a intrării la o anumită metodă de introducere non-IME ar trebui să funcționeze acum.
 • Unele limbi nu acceptă transformarea textului în vorbire. Când un utilizator admin a vrut să instaleze una dintre aceste limbi folosind noua comandă Instalare-CopyToSettings, unele setări, cum ar fi localitatea noului cont de utilizator, Input (Tastatură) și UPLL (User Preferred Language List) nu au fost actualizate. Această problemă a fost acum rezolvată.
 • Unele limbi nu acceptă transformarea textului în vorbire. Când un utilizator administrator a încercat să instaleze una dintre acele limbi folosind noua comandă Instalare-CopyToSettings, unele setări, cum ar fi localitatea noului cont de utilizator, Input (Tastatură) și UPLL (User Preferred Language List) nu au fost actualizate. Această problemă a fost acum rezolvată.
 • S-a rezolvat o problemă care facea ca fonturile Batang, BatangChe, Gungsuh și GungsuhChe să nu redeze corect coreeană atunci când utilizați aplicațiile online Office, când aceste fonturi nu erau prezente local pe computer.

Gestionar de sarcini

 • S-a remediat o blocare care se putea întâmpla la comutarea modurilor în alte pagini decât pagina Procese.
 • Mică ajustare a intensității culorilor utilizate în harta termică din pagina Procese.

Remedieri generale

 • S-a actualizat acest font pentru a îmbunătăți lizibilitatea și redarea pe ecran a peste 200 de caractere de diferite dimensiuni. De asemenea, s-au adăugat noi glife pentru a accepta caracterele Unicode 14 pentru limba Nattilik din Arctica canadiană.
 • S-a rezolvat o problemă în care apelurile către CopyAcceleratorTable și CreateAcceleratorTable ar eșua dacă parametrul LPACCEL era adresa unui index cu numere impar într-o matrice de structuri ACCEL.
 • S-a rezolvat o problemă cu emularea x64 pe ARM64, care ar putea duce la blocarea anumitor aplicații la lansare cu codul de eroare 0xc0000409.
 • S-a remediat o problemă care determina oprirea redării audio în anumite aplicații după un minut.

Pe lângă aceste remedieri, Microsoft subliniază și câteva probleme cunoscute. De exemplu, compania investighează rapoarte conform cărora materialul Mica și efectul de estompare acrilică nu se redă corect pe suprafețe precum meniul Start, Centrul de notificări și alte zone. Meniul Start nu funcționează pentru unii insider și se repornește în mod neașteptat.

În plus, există și alte probleme cunoscute cu File Explorer, Widgets, Live Captions și Easy Anti-Cheat.

Instalați Windows 11 build 25140

Dacă doriți să descărcați și să instalați Windows 11 build 25140, trebuie să vă înregistrați dispozitivul în Canalul Dev folosind setările „Windows Insider Program” din secțiunea „Actualizare și securitate”.

După ce înregistrați computerul în program, puteți descărca versiunea 25140 din setările „Windows Update” făcând clic pe Verifică pentru actualizări buton. Cu toate acestea, veți avea nevoie de un dispozitiv care îndeplinește cerințele minime de sistem pentru a primi actualizarea dacă sunteți nou în programul Windows Insider.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...