Windows 11 build 25145 se lansează în Dev Channel

Windows 11 build 25145 se lanseaza in Dev Channel
⏱️ 5 min read
 • Windows 11 primește versiunea 25145 cu noi funcții și modificări.
 • Build 25145 oferă suport pentru driverul Narator Braille.
 • Și permite detaliile de utilizare OneDrive la setările Conturi.
 • Acest zbor remediază și o grămadă de erori.

Microsoft a lansat versiunea 25145 pentru Windows 11 pentru dispozitivele înscrise în Canalul Dev al programului Windows Insider. Această previzualizare aduce câteva funcții noi și îmbunătățiri pe care ne așteptăm să le vină cu versiunea 23H2.

Build 25145 pentru Windows 11, conform anunţ, introduce o actualizare pentru suportul pentru driverul Narator Braille, utilizarea spațiului de stocare OneDrive și detaliile abonamentului la aplicația Setări și o nouă politică de gestionare a parolei pentru contul local de administrator. Desigur, aceasta este în plus față de remedierea și îmbunătățirile livrate și cu build 25145.

Narator suport pentru șofer Braille

Începând cu acest zbor, Windows 11 va permite dispozitivelor Braille să continue să funcționeze în timp ce comută între Narator și cititoare de ecran terță parte, deoarece Naratorul va schimba automat driverele Braille.

Setări de conturi

Pe lângă afișarea informațiilor despre abonamentul Microsoft 365 în secțiunea Conturi a aplicației Setări, în această versiune, pagina va afișa și detalii despre informațiile despre abonamentul OneDrive Standalone de 100 GB. Veți vedea detalii despre utilizarea spațiului de stocare OneDrive, facturarea și metoda de plată ca parte a informațiilor.

Utilizarea OneDrive în Conturi (Sursa: Microsoft)

Soluție pentru parole de administrator local

Windows 11 build 25145 face, de asemenea, vechea soluție de parolă de administrator local (LAPS) o parte nativă a sistemului, permițându-vă să gestionați produsele LAPS. De exemplu, puteți extinde schema Active Directory, puteți adăuga permisiuni pe unitatea organizațională a computerului, puteți adăuga noi obiecte de politică de grup LAPS și multe altele.

Setările politicii de grup LAPS
Setările politicii de grup LAPS (Sursa: Microsoft)

Actiuni sugerate

Acțiuni sugerate, o funcție care afișează un meniu integrat pentru a crea un eveniment din calendar sau pentru a efectua un apel telefonic atunci când copiați o dată, o oră sau un număr de telefon în clipboard, este acum disponibilă pentru testeri din Statele Unite, Canada și Mexic. .

Permisiunile aplicatiei

Microsoft lansează setările de permisiuni pentru aplicații pentru toată lumea.

Potrivit companiei, această caracteristică permite fiecărui client Microsoft să vadă istoricul utilizării aplicației. Funcția oferă utilizatorilor un istoric de șapte zile de acces la resurse pentru Locație, Cameră, Microfon, Apeluri telefonice, Mesaje, Contacte, Imagini, Videoclipuri, Biblioteca muzicală, Capturi de ecran și aplicații prin experiența Setări.

Puteți găsi aceste informații noi sub Setări > confidențialitate și securitate > Permisiunile aplicatiei.

Remedieri și îmbunătățiri

Această versiune include, de asemenea, o mulțime de îmbunătățiri și remedieri de erori.

Explorator de fișiere

 • Rândul de file ar trebui să fie acum inclus în ciclul de focalizare de la tastatură atunci când apăsați Tab sau F6. Odată ce focalizarea este în rândul de file, puteți utiliza tastele săgeți stânga sau dreapta pentru a naviga prin ele.
 • S-a rezolvat o problemă în care ordinea filelor atunci când utilizați CTRL + Tab ar fi greșită dacă ați rearanja filele în File Explorer.

Meniul Start

 • Naratorul va citi acum dialogul care se deschide la dezinstalarea unei aplicații din meniul contextual din Start și acele opțiuni corect.
 • Animația la selectarea butonului Mai multe din secțiunea Recommended a Start în limbile de la dreapta la stânga (RTL) ar trebui să apară acum corect.
 • Bara de activități
 • Când închideți Centrul de notificări folosind tastatura, animația de închidere a acestuia se va afișa acum corect.

Setări

 • Introducerea unui număr în caseta de căutare Setări atunci când utilizați o limbă de afișare arabă nu ar trebui să mai afișeze casete.
 • S-a rezolvat o problemă care provoacă blocarea Setărilor atunci când accesați Bluetooth și dispozitive > Imprimante și scanere în ultimele versiuni.
 • S-au remediat câteva blocări pe care le întâmpinau unii insider în ultimele versiuni la deschiderea secțiunii Wi-Fi din Setări rapide sau după conectarea sau deconectarea de la rețele în secțiunea Wi-Fi din Setări rapide.
 • S-a remediat o problemă care facea ca opțiunea Wi-Fi din Setări rapide și secțiunea Wi-Fi din Setări să apară uneori câteva secunde.
 • Utilizarea atingerii pentru a rearanja elementele din Setări rapide atunci când sunteți în modul de editare nu ar trebui să mai ducă la închiderea neașteptată a Setărilor rapide uneori.

Intrare

 • S-a adăugat semnul valutar SOM (U+20C0) la familia de fonturi Courier New.

Gestionar de sarcini

 • Apăsând CTRL + Pagina în sus și CTRL + Pagină în jos ar trebui să funcționeze din nou acum pentru a naviga prin pagini în Managerul de activități.

Alte remedieri

 • S-a remediat o problemă rară care ar putea duce la blocarea sporadic a anumitor aplicații la lansare.

În plus, există alte probleme cunoscute cu File Explorer, Widgets și Live Captions.

Instalați Windows 11 build 25145

Dacă doriți să descărcați și să instalați Windows 11 build 25145, trebuie să vă înregistrați dispozitivul în Canalul Dev folosind setările „Windows Insider Program” din secțiunea „Actualizare și securitate”.

După ce înregistrați computerul în program, puteți descărca versiunea 25145 din setările „Windows Update” făcând clic pe Verifică pentru actualizări buton. Cu toate acestea, veți avea nevoie de un dispozitiv care îndeplinește cerințele minime de sistem pentru a primi actualizarea dacă sunteți nou în programul Windows Insider.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x