Windows 11 construiește 22563 ieșiri cu funcții noi

Windows 11 yeni ozelliklerle 22563 cikisini olusturdu.webp
⏱️ 13 min read

 • Windows 11 build 22563 se lansează cu noi funcții în Dev Channel.
 • Actualizarea introduce o nouă bară de activități pentru tablete și dispozitive convertibile.
 • Tabloul de bord Widgets este actualizat și există o nouă politică pentru a controla Windows Update.

Microsoft lansează acum Windows 11 build 22563 pentru dispozitivele înscrise în Dev Channel al programului Windows Insider. Aceasta este încă o previzualizare cu câteva funcții experimentale noi care ar putea sau nu să devină în cele din urmă disponibile în actualizările viitoare ale Windows 11, precum și o serie de remedieri și câteva probleme noi.

Build 22563 pentru Windows 11, conform detalii oficiale, introduce o nouă bară de activități optimizată pentru tablete cu o nouă stare restrânsă și extinsă. Microsoft testează, de asemenea, conținut mai dinamic în panoul Widgets, o nouă politică de grup pentru a controla notificările Windows Update, îmbunătățiri în File Explorer, experiență de ferestre, intrare și multe altele.

Build 22563 pentru Windows 11 noi funcții și modificări

Iată toate noile funcții și îmbunătățiri pentru cea mai recentă versiune a Windows 11 în Canalul Dev:

Design bara de activități pentru tabletă

Începând cu versiunea 22563, Windows 11 introduce un nou design pentru bara de activități pentru tablete. Microsoft îl descrie ca un design nou care „te face să te simți mai încrezător și mai confortabil”. Versiunea actualizată a barei de activități va trece automat la modul tabletă atunci când deconectați sau pliați tastatura pe un dispozitiv convertibil. (Funcția nu va fi disponibilă pe laptopuri sau desktop-uri.)

Bara de activități oferă două moduri, inclusiv „restrâns” și „extins”. Starea „restrânsă” ascunde toate pictogramele, cu excepția celor esențiale, din bara de sistem, oferindu-vă mai mult spațiu și împiedicându-vă să invocați accidental bara de activități când țineți tableta.

Bara de activități pentru tablete (Sursa: Microsoft)

Pe de altă parte, în starea „extinsă”, bara de activități este optimizată pentru atingere cu pictograme mai mari. Puteți comuta cu ușurință între cele două stări glisând în sus și în jos pe partea de jos a dispozitivului.

Puteți controla oricând aceste experiențe Setări > Personalizare > Bara de activități > Comportamentele din bara de activități cu „Ascundeți automat bara de activități când utilizați dispozitivul ca tabletă” setare.

Widgeturi cu conținut dinamic

Veți găsi, de asemenea, un nou tablou de bord Widgets cu conținut mai dinamic în acest zbor, „adunând widget-urile și experiențele fluxului de știri ca un flux combinat dinamic, care conține atât widget-uri, cât și conținut de știri. „De asemenea, această nouă modificare vă va permite să consumați conținut mai ușor și veți continua să aveți opțiunea de a fixa sau anula fixarea widget-urilor preferate.

Widgeturi cu conținut dinamic

Windows Update noua politică de grup

Potrivit companiei, notificările pentru actualizările de sistem pot distrage atenția studenților. Ca rezultat, adaugă o nouă politică pe care administratorii de rețea o pot folosi pentru a dezactiva notificările Windows Update.

Politica de notificare Windows Update
Politica de notificare Windows Update (Sursa: Microsoft)

Noua politică de grup este cunoscută sub denumirea de „Opțiuni de afișare pentru notificările de actualizare” și este disponibilă pe Editor de politici de grup > Configurare computer > Șabloane administrative > Componente Windows > Windows Update > Gestionați experiența utilizatorului final.

File Explorer se modifică pentru Acces rapid

Windows 11 build 22563 introduce și câteva îmbunătățiri pentru File Explorer. De exemplu, căutarea din Acces rapid a fost extinsă pentru a include conținut din OneDrive, Descărcări și orice locație indexată. Și fișierele din Acces rapid fără prezență locală acum afișează miniaturi și funcționează cu partajarea OneDrive.

Perfecționări de asistență la snap

Ca parte a experienței ferestre, build 22563 face mai ușor să prindeți ferestrele cele mai relevante una lângă cealaltă, prin introducerea filelor Microsoft Edge ca ferestre sugerate în snap assist. Când se deschide o fereastră, veți vedea acum trei dintre cele mai recente file Edge afișate (în mod implicit) ca sugestii.

Puteți controla oricând dacă să afișați filele Microsoft Edge și numărul de file care apar atunci când faceți clic sau apăsați „ALT + TAB” pe Setări > Sistem > Multifunctional.

Modificări de intrare

Începând cu această versiune, veți vedea 37 de noi caractere emoji în selectorul de emoji ca parte a Emoji 14.0. Unele dintre noile emoji includ „fața care se topește”, „trol”, „coral”, „fasole”, „tobogan de joacă” și „minge cu oglindă”. Și acum poți alege tonurile pielii dintre cele două mâini în emoji-ul cu strângere de mână.

Remedieri generale pentru build 22563

Pe lângă noile funcții și îmbunătățiri, Windows 11 build 22563 este livrat cu o grămadă de îmbunătățiri pentru Bara de activități, meniul Start, Setări, File Explorer și multe altele.

Bara de activități

 • Bara de activități cu ascundere automată va rămâne acum extinsă în timp ce utilizați Vizualizarea activității pentru a comuta desktopurile.
 • Când trageți un fișier sau o aplicație în bara de activități, am actualizat mesajul de lângă mouse care arată ce este și ce nu este acceptat pentru a răspunde acum la modul întunecat și temele de contrast.
 • S-a remediat o prăbușire ciclică a explorer.exe care avea loc pentru persoanele care foloseau limba de afișare franceză (Canada), legată de pictograma bateriei.
 • S-a actualizat pictograma de dezactivare a sunetului din bara de activități, astfel încât sfatul cu instrumente să ofere acum un indiciu pentru comanda rapidă de la tastatură (WIN + Alt + K).
 • Limita superioară a barei de activități se extinde acum peste întreaga bară de activități, în loc să se oprească chiar înainte de zona barei de sistem.
 • Stilul butoanelor pentru iconițele ascunse este acum în concordanță cu designul celorlalte butoane din bara de sistem.
 • Bara de activități nu ar mai trebui să pâlpâie atunci când schimbați metodele de introducere sau în alte scenarii în care pictogramele din bara de sistem sunt adăugate și eliminate.

Meniul Start

 • S-a rezolvat o problemă care făcea ca meniul Start să nu se deschidă în mod consecvent cu noul gest de atingere în care glisați în sus din partea de jos a ecranului.
 • Când elementele recomandate sunt adăugate sau eliminate nou, pictogramele lor vor fi acum animate pentru a se estompa în interior și în afara.
 • Pictograma de repaus din meniul de alimentare nu mai este afișată incorect ca un clopoțel.
 • S-a remediat o problemă care cauza apostroful din sfatul instrument al butonului de pornire să nu se afișeze corect.
 • Numele aplicațiilor din dosare nu mai apar neclare pentru scurt timp la deschiderea dosarelor în Start.
 • S-a remediat o blocare pe care o întâmpinau unii oameni când încercau să partajeze o aplicație din lista Toate aplicațiile.

Explorator de fișiere

 • S-a remediat o problemă în care pictograma OneDrive nu aparea uneori în bara de comandă File Explorer atunci când ar trebui.
 • S-a eliminat un punct alb aleatoriu care apărea în meniul contextual când făceai clic dreapta pe bara de titlu a File Explorer în modul întunecat.

Intrare

 • S-au făcut unele îmbunătățiri la rezultatele căutării emoji-urilor pe baza feedback-ului, inclusiv în general acordarea unei preferințe mai puternice în rezultatele căutării pentru potrivirea exactă a numelui emoji-ului (de exemplu, emoji-ul cu balon mai întâi când se caută balon) față de diferitele alte emoji care ar putea fi returnate pentru acele cuvinte cheie.
 • S-a soluționat o problemă care făcea Insiders să nu vadă designul coreean IME actualizat în zborul anterior.
 • S-au rezolvat câteva probleme cu colorarea în fereastra candidatului IME.
 • Am atenuat o blocare care a avut loc la încercarea de a accesa Personalizare > Introducere text în Setări după actualizare, dacă ați personalizat aspectul tastaturii tactile.
 • S-a rezolvat o blocare a explorer.exe care s-ar putea întâmpla la schimbarea metodelor de introducere.
 • S-a îmbunătățit performanța lansării comutatorului de intrare pentru prima dată.
 • Dacă ați activat „Afișați culoarea de accent pe Start și bara de activități” în Setări de culoare, culoarea de fundal a comutatorului de intrare va urma acum această preferință.
 • S-a remediat numele linkului Tastare în opțiunile de setări ale tastaturii tactile, astfel încât să se potrivească cu pagina Setări care se deschide.
 • Sistem > Clipboard din Setări explică acum de ce opțiunea „Sincronizare pe dispozitivele tale” ar putea fi inactivă.
 • S-a adăugat text în panoul de emoji pentru a explica anumite scenarii în care rezultatele căutării de emoji nu sunt acceptate.

Setări

 • S-a rezolvat o problemă în care casetele de dialog pop-up (de exemplu, când adăugați o funcție opțională sau când configurați adresa IP) din Setări se lansau aliniate la stânga în loc să fie centrate.
 • S-a rezolvat o problemă în care RSAT: DNS Server Tools arăta că a fost instalat în Funcții opționale dacă ați încercat să-l instalați, dar nu ar fi instalat de fapt.
 • S-a rezolvat o problemă în care setările de afișare ar putea să nu afișeze opțiunea de a schimba rata de reîmprospătare atunci când computerul era în modul portret.
 • Setările nu ar trebui să se mai blocheze atunci când încercați să dezinstalați aplicații prin Aplicații > Aplicații instalate atunci când setările pentru Controlul contului de utilizator sunt setate la Notifică întotdeauna.
 • Actualizare Windows > Istoricul actualizărilor ar trebui să arate din nou istoricul actualizărilor de caracteristici cu această versiune.
 • S-a atenuat o problemă legată de pagina Windows Update care ar putea face ca Setările să se blocheze.
 • Linkul pentru a oferi feedback în Setări > Sistem > Notificări vă va duce acum direct la secțiunea de feedback pentru notificări din Hubul de feedback.
 • S-a remediat o problemă care vă împiedica să adăugați Bluetooth sau Cast la meniul derulant Setări rapide.
 • Comenzile media de mai sus Setări rapide ar trebui să se afișeze acum când deschideți conținut media sau să ascundeți când închideți media mai fiabil.
 • S-a rezolvat o problemă în care numărul din fereastra pop-up de volum care se deschide atunci când utilizați cheile hardware nu se potrivea cu numărul de volum din Setări rapide.
 • S-a îmbunătățit poziționarea butonului derulant Accesibilitate deasupra butonului de pe ecranul de conectare.
 • S-a remediat o problemă care determina ocazional anumite dispozitive Bluetooth să nu se conecteze automat după pornirea sau reluarea computerului din repaus/hibernare.

Widgeturi

 • Cu bara de activități aliniată la stânga, informații precum temperatura sunt acum afișate.
 • S-a remediat o problemă în care informațiile meteo din Widgets ar fi putut afișa informații diferite într-o configurație cu mai multe monitoare.

Fereastră

 • S-a remediat o problemă care vă împiedica să utilizați butoanele de minimizare, maximizare și închidere pentru aplicațiile maximizate (și alte scenarii), deoarece Centrul de notificare și-a păstrat concentrarea.
 • Am lucrat pentru a îmbunătăți fluiditatea animației atunci când ați invocat Vizualizarea activității folosind gestul de pe ecran cu 3 degete.
 • Fiabilitate generală îmbunătățită a ALT + Tab pentru a ajuta la abordarea scenariilor în care s-ar putea bloca.
 • S-a soluționat o problemă care avea un impact asupra performanței atunci când utilizați ALT + Tab, Vizualizarea activității sau asistența la snap în versiunile recente.
 • Titlurile grupurilor de snap ar trebui să apară corect atunci când utilizați Windows cu o limbă de afișare arabă sau ebraică acum.
 • S-au făcut câteva îmbunătățiri experienței de invocare a aspectelor snap atunci când mutați o fereastră în partea de sus a ecranului.
 • S-a soluționat o problemă în care tragerea unei ferestre strânse în timp ce asistența snap este activă includea o miniatură a ferestrei trase.
 • Când utilizați săgeata în jos pentru a naviga prin miniaturile aplicației în asistență la snap, ar trebui să circule în partea de sus acum când ați ajuns pe rândul de jos.
 • S-au remediat două blocări care s-ar putea întâmpla atunci când se folosea machete snap pe un monitor secundar sau pe un monitor în modul portret.
 • A făcut puțin mai mari marginile pentru fixarea în partea stângă și dreaptă a ecranului.
 • Schimbarea desktop-urilor folosind comenzile rapide de la tastatură în timp ce meniul Start este deschis nu ar trebui să mai facă ca desktopul să revină în mod neașteptat după închiderea Start.

Reţea

 • S-a adăugat un text pentru a afișa Deconectarea pentru a comunica dacă lucrările sunt în desfășurare după ce ați făcut clic pe butonul Deconectare din secțiunea VPN din Setări rapide.
 • S-a remediat o problemă în care profilurile VPN gestionate cu rute IPv4 specificate se puteau deconecta frecvent.

Narator

 • Naratorul nu va mai sări în caseta de căutare din Start după ce a folosit meniurile de alimentare sau de cont.
 • După ce ați trecut la secțiunea Toate aplicațiile din meniul Start, Naratorul va naviga și va citi corect informațiile aplicației dvs.
 • Naratorul în Word online va citi acum noua linie corect atunci când săgeți în sus și în jos între paragrafe.
 • S-a remediat o problemă care determina Naratorul să nu mai citească sau să poată muta cursorul la introducerea tabelelor în Microsoft Word.
 • S-a îmbunătățit modul în care Naratorul citește conținutul în meniul derulant Accesibilitate de pe ecranul de conectare.

Pe lângă aceste noi funcții și îmbunătățiri, Microsoft detaliază și multe remedieri și probleme cunoscute pe care utilizatorii trebuie să le cunoască înainte de a-și actualiza dispozitivele.

Instalați Windows 11 build 22563

Dacă doriți să descărcați și să instalați Windows 11 build 22563, trebuie să vă înregistrați dispozitivul în Canalul Dev folosind setările „Windows Insider Program” din secțiunea „Actualizare și securitate”.

După ce înregistrați computerul în program, puteți descărca versiunea 22563 din setările „Windows Update” făcând clic pe Verifică pentru actualizări buton. Cu toate acestea, veți avea nevoie de un dispozitiv care îndeplinește cerințele minime de sistem pentru a primi actualizarea dacă sunteți nou în programul Windows Insider.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...