Windows 11 închide oficial soluția de soluție implicită a browserului Firefox

Windows 11 închide oficial soluția de soluție implicită a browserului Firefox
⌛ Reading Time: 2 minutes

Microsoft duce războaiele browser-ului la extrem. În primul rând, compania a spus că va bloca toate soluțiile implicite ale browserului în Windows, iar acum a făcut-o în cea mai recentă actualizare Windows.

Windows 11 va bloca în curând toate soluțiile implicite ale browserului

LEGATE DEWindows 11 va bloca în curând toate soluțiile implicite ale browserului

Știam că va veni această zi, dar nu eram siguri exact când va renunța Microsoft la actualizarea care blochează soluții precum cele folosite de Mozilla, Brave și EdgeDeflector. După cum se dovedește, Microsoft a introdus actualizarea în patch-ul final marți din 2021 atât pentru Windows 10, cât și pentru Windows 11.

Practic, aceasta înseamnă că „link-urile microsoft-edge://” nu mai pot fi forțate să se deschidă în browserul implicit ales. Aplicații precum EdgeDeflector și soluția Mozilla au făcut ca aceste legături să poată fi interceptate, dar acest lucru nu mai este posibil cu cea mai recentă actualizare pentru Windows.

Microsoft apelează la soluția de soluționare a browserului Firefox "nepotrivit," Îl va bloca

LEGATE DEMicrosoft numește soluția de soluționare a browserului Firefox „improprie”, o va bloca

Acest lucru nu este o surpriză, deoarece Microsoft a numit soluția Mozilla „improprie”, în timp ce a spus că intenționează pe deplin să o blocheze. Cu toate acestea, speram că utilizatorii și mass-media care țipă despre comportamentele anticoncurențiale din partea Microsoft ar putea face compania să se răzgândească. În mod clar, nu este cazul, totuși.

Publicitate

Un nou instrument numit MSEdgeRedirect folosește o metodă complet diferită pentru a ocoli Edge, dar trebuie să ruleze în fundal pentru a funcționa. În schimb, Mozilla, Brave și EdgeDefelocot nu au avut nevoie să ruleze un proces de fundal pentru a funcționa. În plus, este semnalat de SmartScreen de la Microsoft atunci când îl rulați.

În plus, Microsoft și-a clarificat intențiile, așa că probabil va bloca doar MSEdgeRedirect în viitor, lăsând oamenii blocați să folosească Edge pentru acele tipuri specifice de link-uri.

CEO Vivaldi pe Microsoft Edge: „Poți spune monopol?”

LEGATE DECEO Vivaldi pe Microsoft Edge: „Poți spune monopol?”

Va trebui să așteptăm și să vedem dacă Microsoft are vreo repercusiuni pentru aceste tactici anticoncurențiale. Compania s-ar putea să meargă suficient de mult pe linie pentru a evita să aibă probleme, dar odată cu indignarea utilizatorilor finali și a mass-media, ar putea avea o problemă pe mâini.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.