Windows 11 lansează cu o problemă de scurgere a memoriei

⏱️ 2 min read

  • Windows 11 are o scurgere de memorie neconfirmată.
  • Scurgerea memoriei este cauzată de o eroare în File Explorer.
  • Puteți atenua problema repornind serviciul Windows Explorer.

Dacă faceți upgrade la Windows 11 (versiunea 21H2), este posibil să întâmpinați o problemă de scurgere de memorie cunoscută de comunitate, care vă poate afecta negativ experiența. Pe 5 octombrie, Microsoft a început oficial lansarea treptată a noului sistem de operare pe computere care îndeplinesc noile cerințe de sistem. Cu toate acestea, se pare că versiunea finală are o scurgere de memorie, ceea ce face ca dispozitivele să rămână fără memorie RAM în unele cazuri.

Potrivit unui nou raport de la PCGamer (prin intermediul Windows Central), Windows 11 are o eroare de scurgere a memoriei, iar File Explorer este aplicația de vină.

Pe scurt, „scurgerea memoriei” descrie evenimentul în care un sistem sau un proces de aplicație refuză să elibereze porțiunea de memorie pe care o folosește, cauzând probleme precum încetinirea sau blocarea sistemului.

Eroarea din File Explorer nu este nouă. Utilizatorul Reddit gyrohan269 a subliniat această problemă cu câteva luni în urmă, când Windows 11 era încă în dezvoltare.

Articolul de la PCGamer spune că au efectuat un test cu versiunea 22000.194, care este versiunea finală lansată pentru utilizatori și că au reușit să reproducă problema cu succes, confirmând în continuare scurgerea erorilor.

Microsoft nu a recunoscut oficial problema și, deși nu pare să afecteze multe computere, este o problemă serioasă care nu ar fi trebuit să facă parte din versiunea finală.

Dacă intenționați să faceți upgrade la Windows 11, ar trebui să știți că nu este niciodată o idee bună să instalați o nouă versiune a oricărui sistem de operare imediat după lansare din cauza unor posibile probleme precum această problemă de scurgere a memoriei, compatibilitate și alte probleme.

În cazul în care ați făcut upgrade la Windows 11 și computerul se confruntă cu această eroare, puteți atenua această problemă repornind serviciul Windows Explorer (explorer.exe) sau computerul.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...