Windows 11: lista completă a funcțiilor a fost eliminată

Windows 11 lista completa a functiilor a fost eliminata
⏱️ 4 min read

 • Microsoft elimină mai multe funcții vechi din Windows 11.
 • Cele mai importante funcții eliminate sau depreciate includ browser IE, cronologie, meniul clasic Start și sincronizarea imaginii de fundal.
 • Ca urmare a acestor modificări, meniul Start nu va mai putea fi redimensionat, iar bara de activități se va andoca doar în partea de jos a ecranului.

Windows 11 este cea mai semnificativă actualizare din ultimul deceniu, care se așteaptă să ofere o mulțime de inovații, inclusiv o nouă reîmprospătare a designului UI cu un meniu Start centrat, setări reproiectate și aplicații File Explorer, o mulțime de îmbunătățiri pentru multitasking și jocuri, suport nativ pentru Aplicații Android și multe altele.

Cu toate acestea, pe lângă noul aspect, caracteristici și îmbunătățiri pentru Windows 11, Microsoft o va face și eliminați și depreciați unele caracteristici originale pentru Windows 10 care ar putea să nu mai fie utile, învechite sau planificate pentru a fi înlocuite cu o experiență nouă.

În noua versiune a sistemului de operare, compania intenționează să elimine sau să deprecieze funcții precum Cortana, Internet Explorer, sincronizarea imaginilor de fundal pe dispozitive, modul S, meniul Start clasic, modul Tabletă, Cronologie și altele.

Caracteristici eliminate sau depreciate în Windows 11

Odată ce faceți upgrade la Windows 11 sau obțineți un dispozitiv cu noul sistem de operare, acestea sunt câteva dintre caracteristicile care pot fi eliminate sau depreciate:

 • Meniul Start: Experiența de clasă găsită pe Windows 10 va fi înlocuită cu noul design. Ca urmare, grupurile și folderele cu nume de aplicații nu mai sunt acceptate, iar aspectul nu este în prezent redimensionabil. Aplicațiile și site-urile fixate nu vor migra la actualizarea de la Windows 10. Și Live Tiles nu mai sunt disponibile.
 • Bara de activități: Această caracteristică evoluează, ca urmare, va provoca unele modificări. De exemplu, Oamenii mei nu se vor mai prezenta pe bara de activități. Este posibil ca unele pictograme să nu mai apară în bara de sistem (systray) pentru dispozitivele actualizate, inclusiv personalizările anterioare. Alinierea la partea de jos a ecranului este singura locație permisă. Iar aplicațiile nu mai pot personaliza zonele din bara de activități.
 • Cronologie: Windows 11 nu va mai include funcția de a relua documentele de unde ați rămas. Cu toate acestea, unele dintre funcționalități vor fi disponibile pe Microsoft Edge și meniul Start.
 • Cortana: Asistentul digital nu va mai fi inclus în prima experiență de pornire sau fixat în bara de activități.
 • Fundal de ecran: Veți putea în continuare să schimbați imaginea de fundal de pe desktop, dar nu le mai puteți sincroniza pe dispozitive atunci când sunteți conectat cu un cont Microsoft.
 • Internet Explorer: Browserul vechi va fi dezactivat și înlocuit cu Microsoft Edge.
 • Panoul de intrare matematică: Această caracteristică va fi eliminată. Math Recognizer se va instala la cerere și include controlul și dispozitivul de recunoaștere a intrării matematice.
 • Știri și interese: Caracteristica Widgeturi va înlocui vechea experiență.
 • Stare rapidă: Caracteristica de pe ecranul de blocare și setările asociate sunt eliminate.
 • Windows în modul S: Acest mod restricționat este disponibil doar acum pentru Windows 11 Home edition.
 • Instrument de decupare: Aplicația va continua să fie disponibilă, dar vechiul design și funcționalitatea au fost înlocuite cu cele ale aplicației cunoscute anterior ca Snip & Sketch.
 • Modul tabletă: Această caracteristică a fost eliminată și sunt incluse noi funcționalități și capacități pentru posturile de atașare și detașare a tastaturii.
 • Tastatură tactilă: Această funcție nu va mai andoca și dezactiva dispozițiile de tastatură pe ecrane cu dimensiuni de 18 inchi și mai mari.
 • Portofel: Windows 11 va fi eliminată această caracteristică.

Pe lângă faptul că funcțiile de mai sus sunt eliminate sau depreciate, următoarele aplicații nu vor mai fi instalate pe dispozitive noi sau după o instalare curată a Windows 11. Aceste aplicații includ 3D Viewer, OneNote pentru Windows 10, Paint 3D și Skype.

După cum puteți vedea, nu există multe caracteristici pe care compania le renunță la Windows 11. Cu toate acestea, lista indică câteva schimbări semnificative ale experienței. De exemplu, nu veți mai putea să redimensionați meniul Start sau să schimbați poziția barei de activități, deoarece acesta va fi disponibil doar în partea de jos a ecranului.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...