Windows 11 poate primi foldere de aplicație Start, bara de activități prin glisare și plasare, bare de titlu acrilice

⏱️ 3 min read

  • Previzualizările Windows 11 vor fi lansate în curând cu multe funcții noi.
  • Unele funcții noi includ o bară Snap, imagini acrilice pentru barele de titlu și noi gesturi tactile.
  • Trageți și plasați în bara de activități fișierele și folderele aplicațiilor pentru meniul Start revin.

Microsoft intenționează să lanseze o serie de noi funcții experimentale pentru Windows 11 în Dev Channel. Potrivit unui nou raport de la Windows Centralsurse familiare cu dezvoltarea spun că noile versiuni vor fi lansate pentru testeri cu noi funcții și vor aduce înapoi funcționalități absente din lansarea inițială în săptămânile următoare.

Dacă urmați programul Windows Insider, știți că compania nu a lansat noi versiuni de câteva săptămâni. Acest lucru se datorează faptului că echipa de dezvoltare a petrecut mai mult timp adăugând noi funcții și îmbunătățiri.

De exemplu, raportul spune că Microsoft aduce funcția de glisare și plasare a fișierelor înapoi în bara de activități. Posibilitatea de a crea foldere de aplicații în meniul Start. Materiale estompate și semi-transparente pentru barele de titlu vechi, o nouă funcție „Snap bar” și noi gesturi pentru dispozitivele cu atingere.

Horoscop chinezesc 2023 anul iepure...
Horoscop chinezesc 2023 anul iepurelui de apă neagră.

Funcțiile Bara de activități și Start revin

Ca parte a modificărilor din bara de activități, echipa reintroduce capacitatea de a glisa și plasa fișiere pentru a deschide fișiere și a actualizat funcționalitatea de ascundere automată atunci când utilizați Windows 11 în modul tabletă. De asemenea, bara de activități primește o nouă experiență de overflow care se va activa automat atunci când utilizatorul are prea multe aplicații în bara de activități.

În meniul Start, folderele de aplicații vă vor permite să glisați și să plasați aplicații peste alta pentru a crea un folder pentru a vă organiza mai bine aplicațiile în secțiunea „Fixat” în timp ce optimizați spațiul.

Noua funcție Snap bar

Pe Windows 11, Microsoft a introdus o nouă caracteristică cunoscută sub denumirea de „Snap layouts” pentru a-i ajuta pe utilizatori să aranjeze mai multe ferestre pe ecran, iar „Snap bar” este o nouă caracteristică care va introduce o altă modalitate de a captura aplicații.

Caracteristica despre care se spune că este o nouă interfață „bară” care va coborî din partea de sus a ecranului atunci când apucați și glisați o fereastră care va face mai ușor să faceți clic pe ferestre.

Elemente vizuale asemănătoare Windows 7 pentru barele de titlu

Ca parte a procesului de modernizare a elementelor moștenite rămase, Microsoft intenționează să adauge o imagine neclară și semi-transparentă pentru barele de titlu pe întregul sistem și aplicațiile clasice, similar cu designul acrilic pentru Windows 7.

Îmbunătățiri Windows 11 touch

În cele din urmă, compania intenționează să înceapă să experimenteze unele îmbunătățiri ale tabletei, inclusiv noi gesturi de glisare pentru a deschide meniul Start și meniul derulant Setări rapide. De exemplu, glisarea în sus de jos va deschide Start, iar glisarea în sus din zona barei de sistem va deschide meniul derulant Setări rapide.

Pe lângă aceste modificări, se așteaptă ca viitoarele versiuni de previzualizare din Canalul Dev să fie livrate cu o serie de alte funcții, cum ar fi autocolante pentru imagini de fundal, îmbunătățiri ale notificărilor, noi setări de gestionare a energiei și alte modificări pentru aplicația Setări.

Este posibil ca unele dintre aceste caracteristici să fie livrate cu următoarea actualizare cu numele de cod „Sun Valley 2” pentru Windows 11, care va sosi în a doua jumătate a anului 2022. Cu toate acestea, deoarece modificările din Canalul Dev sunt acum pur experimentale, nu este clar ce caracteristici vor face până la lansarea finală.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x