Windows 11 va fi lansat pe 5 octombrie 2021

Windows 11 va fi lansat pe 5 octombrie 2021
⏱️ 3 min read

  • Data de lansare a Windows 11 este 5 octombrie 2021.
  • Noul sistem de operare va fi disponibil ca upgrade opțional gratuit pentru Windows 10.
  • Microsoft va actualiza mai întâi dispozitivele noi, urmate de mai multe PC-uri eligibile și va fi disponibil complet la jumătatea anului 2022.
  • Inițial, Windows 11 nu va include suport pentru aplicațiile Android.

Microsoft va lansa Windows 11 pe 5 octombrie 2021. Potrivit companiei, noua versiune a sistemului de operare va începe să fie lansată ca o actualizare opțională gratuită prin Windows Update pentru dispozitivele care îndeplinesc cerințele minime și vor începe să fie livrate preîncărcate pe noile laptopuri și computere desktop.

Cu toate acestea, niciun dispozitiv nu îl va primi în prima zi. În schimb, Microsoft va împinge noua versiune în etape, așa cum a făcut-o în trecut, cu actualizări de caracteristici ale Windows 10.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Procesul de lansare Windows 11

Inițial, numai mașinile compatibile noi vor primi o notificare pentru a descărca și instala manual noul sistem de operare prin Windows Update. Apoi, în săptămânile și lunile care urmează, Windows 11 se va extinde la mai multe dispozitive de pe piață bazate pe „modele inteligente care iau în considerare eligibilitatea hardware-ului, valorile de fiabilitate, vârsta dispozitivului și alți factori care pot afecta experiența de actualizare”.

Se așteaptă ca Microsoft să facă Windows 11 complet disponibil „până la jumătatea anului 2021”.

Obținerea Windows 11

Dacă aveți un dispozitiv compatibil cu Windows 11, veți putea obține noua versiune de la Setări > Actualizați securitatea > Actualizări Windows, făcând clic pe Verifică pentru actualizări butonul, apoi butonul descarca si instaleaza buton.

Deși acesta va fi un upgrade gratuit, va fi opțional, ceea ce înseamnă că nu se va instala automat. Poate fi instalat doar manual, așa că nu trebuie să faceți nimic dacă doriți să rămâneți pe Windows 10 până pe 14 octombrie 2025.

Verificați compatibilitatea hardware

În cazul în care nu sunteți sigur dacă configurația dvs. hardware îndeplinește cerințele minime, puteți utiliza acest ghid pentru a utiliza aplicația PC Health Check pentru a afla dacă computerul poate rula Windows 11.

Dacă aveți un dispozitiv care nu este compatibil, veți putea în continuare să faceți upgrade, dar nu veți putea finaliza procesul prin Windows Update. De fapt, Windows Update va afișa un mesaj că computerul nu poate rula Windows 11.

Cu toate acestea, compania a confirmat că dispozitivele care nu îndeplinesc cerințele minime se vor putea face upgrade utilizând fișierul ISO sau Instrumentul de creare media. Computerul va trebui să îndeplinească doar câteva cerințe hardware de bază Windows 11, inclusiv un procesor pe 64 de biți cu cel puțin două nuclee, 4 GB de RAM, 64 GB de stocare și Trusted Platform Module (TPM) 1.2.

În timp ce soluția de soluționare vă va permite să continuați cu upgrade-ul sau cu procesul de instalare curată, instalarea va rula într-o stare neacceptată, ceea ce înseamnă că este posibil ca Microsoft să nu garanteze actualizările de sistem sau drivere.

Nu există aplicații Android pe Windows 11

De asemenea, se aștepta ca Microsoft să lanseze Windows 11 cu suport pentru aplicația Android prin Microsoft Store și folosind subsistemul Android pentru Windows, dar acesta nu va fi cazul. În schimb, noua versiune se va livra fără funcția, iar apoi, în lunile următoare, compania va pune la dispoziție o previzualizare pentru testeri. Odată ce este gata, va fi lansat pentru utilizatori, dar încă nu este clar cum va funcționa procesul. Încă nu se știe dacă asistența va fi disponibilă prin Windows Update sau va fi lansată ca parte a următoarei actualizări a caracteristicilor pentru Windows 11.

Dacă laptopul sau desktopul dvs. nu sunt compatibile sau nu sunteți interesat de acest upgrade, Microsoft intenționează, de asemenea, să lanseze actualizarea Windows 10 21H2 în această toamnă ca o actualizare minoră care va fi lansată și prin Windows Update.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x