Windows 11 va rula aplicații Android

Windows 11 va rula aplicatii Android
⏱️ 3 min read

  • Windows 11 va include suport pentru rularea aplicațiilor Android.
  • Microsoft colaborează cu Amazon și Intel pentru Amazon Appstore și tehnologia Intel Bridge pentru a aduce aplicațiile.
  • Un subsistem Windows pentru Android va fi disponibil pentru a rula aplicațiile.
  • Aplicațiile Android vor funcționa pe computere care utilizează procesoare Intel, AMD și ARM.
  • Windows 11 va include capacitatea de a încărca aplicații Android.

Pe lângă revizuirea masivă a designului UI și multe caracteristici noi, poate cea mai mare surpriză care vine la Windows 11 este suportul pentru aplicațiile Android. Da, tu citeste corect. Următoarea versiune a sistemului de operare va rula aplicații Android, aceleași (de exemplu, TikTok, Snapchat, Instagram etc.) pe care le rulați pe telefonul Android. Și ceea ce este mai interesant este că aplicațiile vor rula indiferent dacă aveți un sistem cu procesor Intel, AMD sau Qualcomm.

Cu toate acestea, implementarea nu este atât de simplă, deoarece există multe lucruri care se întâmplă în spatele scenei pentru ca acest lucru să se întâmple. Pentru început, pentru a aduce aplicații Android în Windows, Microsoft a trebuit să colaboreze cu Amazon și Intel. Amazon va furniza aplicațiile de la Amazon Appstore, iar Intel îi va oferi Tehnologia podului pentru a rula aplicațiile, dar această soluție Intel nu va fi necesară pe sistemele AMD sau ARM.

În plus, Windows 11 va primi un subsistem Windows pentru Android (WSA) (prin ZDNet) pentru a oferi un mediu virtual pentru Android Open Source Project (AOSP) pentru a rula aplicații Android fără a fi nevoie de suport pentru serviciile Google Play.

Cu toate acestea, cel puțin în timpul lansării inițiale a funcției, nicio aplicație Android din magazinul Amazon nu va rula pe Windows 11, dar mai multe aplicații vor fi adăugate la lista de compatibilitate în viitor.

Instalarea aplicațiilor Android în Windows 11

Apoi, există experiența de descărcare și instalare a aplicațiilor. Deși nu este încă clar, se pare că mai întâi va trebui să descărcați și să instalați Amazon Appstore și să vă conectați cu contul dvs. Amazon. Odată ce faceți acest lucru, veți putea folosi Microsoft Store pentru a descărca și rula aplicații Android în Windows 11.

Cu toate acestea, acești pași suplimentari par a fi necesari doar pentru a configura experiența. După configurarea inițială, veți obține pur și simplu aplicațiile din noul Microsoft Store.

Încărcarea laterală a aplicației Android va fi acceptată

În plus, se spune că Windows 11 include și capacitatea de a încărca aplicații Android fără un magazin, ceea ce indică faptul că Microsoft nu va folosi doar Amazon. Cu toate acestea, aduce mai multe întrebări despre modul în care compania intenționează să facă disponibilă această funcție.

Deși adăugarea capacității de a instala aplicații fără un magazin permite utilizatorilor să ruleze și mai multe aplicații, nu este clar ce va fi necesar pentru a face acest lucru, ceea ce nu este atât de simplu în alte platforme, cum ar fi pe Chrome OS. De asemenea, se pune problema surselor pe care utilizatorii le vor folosi pentru a obține pachetele.

Dar poate că ideea de a încărca aplicații Android în Windows 11 este ca dezvoltatorii să-și testeze aplicațiile, mai degrabă decât să permită utilizatorilor să instaleze aplicații din orice sursă.

Indiferent de modul în care funcția va funcționa, este clar că Microsoft este setat să aducă și mai multe aplicații în Windows 11, fără ca dezvoltatorii să fie nevoiți să-și reproiecteze aplicațiile. De asemenea, se așteaptă că compania va împărtăși mai multe detalii în anunțurile viitoare.

.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x