Windows 12 – Lansare, Caracteristici, Preț și Cerințe Hardware

Windows 12: Release Date, Expected Features, Hardware Requirements, Price, and More
⏱️ 16 min read

Deși Windows 12 pare să fie o versiune imaginară a sistemului de operare Windows, există încă o mulțime de speculații cu privire la lansarea sa. În primul rând, nu există o confirmare oficială că va fi lansat vreodată de către Microsoft. Cu toate acestea, există zvonuri că Microsoft ar putea să treacă la un model de actualizare continuă și să renunțe la lansarea diferitelor versiuni.

Cu toate acestea, dacă Windows 12 va fi vreodată lansat, este posibil să includă o serie de caracteristici noi și îmbunătățiri. În special, există speranța că acesta va rezolva unele dintre problemele semnalate în versiunile anterioare și va oferi o experiență mai stabilă și mai rapidă pentru utilizatorii de PC-uri.

În ceea ce privește cerințele hardware, acestea vor fi probabil destul de ridicate, considerând că tehnologia evoluează rapid. Dar, din nou, până nu există confirmarea oficială, este dificil să se spună ce specificații exacte ar trebui să aibă un computer care rulează Windows 12.

În ceea ce privește prețul, dacă Microsoft va lansa în cele din urmă Windows 12, ar putea fi disponibil la un cost similar cu cel al altor versiuni de Windows. Cu toate acestea, este posibil ca abonații la Office 365 să primească o reducere, deoarece Microsoft încearcă să-și promoveze serviciile de abonament.

În concluzie, deși zvonurile despre Windows 12 există de ceva vreme, nu există încă confirmare oficială despre această lansare. Cu toate acestea, dacă se va întâmpla, ar putea fi o versiune interesantă și de așteptat pentru utilizatorii de PC-uri.

Deși a trecut doar peste un an de la lansarea Windows 11, zvonurile despre următoarea versiune, Windows 12, au început deja să circule pe internet. Au existat rapoarte conform cărora Microsoft intenționează să treacă la un nou ciclu de actualizare pentru Windows și nu vor exista lansări ale Windows 11 23H2 sau 24H2 în următoarele luni. De fapt, s-a raportat că actualizarea Windows 11 23H2 „Sun Valley 3” a fost oprită și lucrările pe Windows 12 (nume de cod: Next Valley) au început deja. Așadar, pentru a afla mai multe despre data de lansare a Windows 12, caracteristicile așteptate, cerințele hardware și multe altele, urmați articolul nostru detaliat de mai jos.

Windows 12: tot ce știm până acum (2023)

În acest articol, am discutat despre data lansării Windows 12, de ce Microsoft trece la un nou ciclu de actualizare Windows Core de 3 ani, despre caracteristicile pe care ne așteptăm să vină în Windows 12 și multe altele. Windows 11 22H2 este încă în mișcare și ne așteptăm ca actualizarea să fie lansată pentru toți utilizatorii între septembrie și octombrie. Acestea fiind spuse, extindeți tabelul de mai jos și citiți tot ce trebuie să știți despre Windows 12.

Notă– Acest articol a fost actualizat ultima dată pe 3 februarie 2023 pentru a include cele mai recente detalii despre noile caracteristici ale Windows 12, data de lansare, prețuri și multe altele.

Data lansării Windows 12

Dacă vă întrebați când va fi lansat Windows 12, mai întâi trebuie să înțelegeți noua foaie de parcurs de dezvoltare Windows a Microsoft. conform a raport de WindowsCentral, se pare că Microsoft elimină ciclurile lungi de dezvoltare ale sistemului său de operare desktop. Odată cu lansarea Windows 11, compania a renunțat deja la visul său de a avea Windows ca serviciu și este gata să lanseze mai multe iterații noi ale sistemului său de operare desktop.

În conformitate cu noua foaie de parcurs de actualizare, Windows va trece la un ciclu de lansare de 3 ani. Deoarece Windows 11 a fost lansat în 2021 (5 octombrie, mai exact), înseamnă Windows 12 ar trebui să fie lansat cândva în 2024cel mai probabil în toamnă, la fel ca Windows 11.

Windows 12: Istoricul foii de parcurs de upgrade a Microsoft

Pentru Microsoft, Ciclul de actualizare de 3 ani nu este nou. De fapt, Microsoft a urmat această cadență de actualizare după lansarea Windows Vista în 2006. După 3 ani, Windows 7 a fost lansat în 2009, iar Windows 8 a fost lansat în 2012. După încă 3 ani, Microsoft a lansat cea mai recentă versiune de Windows. , Windows 10, în 2015.

Cu Windows 10, Microsoft și-a întrerupt ciclul tradițional de upgrade de 3 ani și Întreținere Windows 10 timp de 6 ani înainte ca Windows 11 să apară în 2021.

Dacă te uiți la Microsoft în 2015, se pare că compania a încercat să se concentreze pe Windows 10 după ce Windows 8/8.1 nu a fost bine primit. De fapt, în 2015, unul dintre inginerii săi a mers atât de departe încât a spus că Windows 10 va fi ultima versiune de Windows, iar Microsoft nu a ignorat niciodată afirmația. Fără a uita că Microsoft însuși a propagat ideea de „windows ca serviciu„, iar acel branding viitor era ceva despre care Microsoft nu era dornic să vorbească. Practic, ideea numerelor de versiune era moartă și Microsoft dorea ca utilizatorii lor să se mulțumească doar cu „Windows” în loc să-și facă griji cu privire la numărul versiunii.

Sub supravegherea CEO-ului Microsoft Satya Nadella, Windows 10 a fost lansat cu abordarea Windows ca serviciu pentru „implementare, actualizare și service” sistemul de operare în următorii ani. În loc să lanseze o nouă versiune de Windows la fiecare 3 până la 5 ani, așa cum a făcut compania în trecut, Microsoft a decis să actualizeze continuu Windows 10.

Avanză rapid până în 2021, iar lucrurile s-au schimbat în bine. Microsoft a introdus în sfârșit următoarea versiune de Windows și se numește Windows 11. Și acum, că Microsoft este bine poziționat cu produsul său, vrea să reveniți la ciclul tradițional de upgrade de 3 ani. Deci ideea de Windows 12 în 2024 nu este complet nefondată și avem motive întemeiate să credem că Windows 12 urmează.

Cum vor fi lansate funcții noi în Windows 12?

Odată cu noul ciclu de actualizare de 3 ani, Microsoft schimbă și modul în care vor fi livrate caracteristicile în Windows 12. În Windows 10, actualizările majore ale caracteristicilor apăreau de două ori pe an (cum ar fi H1 și H2). Lucrurile s-au schimbat cu Windows 11, iar ciclul de actualizare a fost recent modificat la a actualizare anuală a caracteristicilor. De fapt, prima actualizare a caracteristicilor Windows 11 22H2 este aproape aici și va sosi în septembrie sau octombrie. Dacă vă aflați pe canalul Windows 11 Release Preview, puteți instala chiar acum actualizarea Windows 11 22H2 și puteți explora toate noile funcții din Windows 11 22H2.

Windows 12: data de lansare, caracteristici așteptate, preț, cerințe hardware și multe altele

Acum, în Windows 12, Microsoft elimină și ciclul anual de actualizare. Microsoft a dezvoltat un nou efort de inginerie numit „momente” care va aduce noi funcții pe tot parcursul anului, similar cu Feature Drop de la Pixel. Se spune că cel puțin patru astfel de funcții vor fi livrate într-un an în Windows 12.

Partea interesantă este că Microsoft nu așteaptă ca Windows 12 să se pregătească să testeze funcția Moments. De fapt, nu va exista nicio actualizare Windows 11 23H2 în 2023, deoarece Microsoft a exclus lansarea Sun Valley 3. În schimb, utilizatorii Windows 11 vor primi noile Moments caracteristicile scade în 2023chiar înainte de lansarea Windows 12 în 2024.

Pentru mai multe informații și speculații despre caracteristicile Windows 12, vedeți videoclipul nostru de mai jos:

Noi funcții Windows 12 (așteptate)

Microsoft nu a confirmat existența Windows 12, dar au existat câteva scurgeri cruciale ici și colo. Și dacă ne uităm la versiunile recente lansate pentru Windows Insiders, în special în canalul Dev, vedem că Microsoft este experimentând diverse funcții noi și prototipuri. De exemplu, Build 25158 (13 iulie) a adus diferite tipuri de tratamente vizuale pentru Căutare în bara de activități.

Windows 12: data de lansare, caracteristici așteptate, preț, cerințe hardware și multe altele

Ca să nu mai vorbim, Microsoft testează insigne de notificare pentru widgetul meteo pe bara de activități Windows 11. În afară de asta, gigantul Redmond experimentează cu o altă funcție inteligentă în care poți copia o dată, o oră sau un număr de telefon, iar Acțiunile sugerate oferă mai rapid acțiuni online pentru a finaliza sarcina printr-o aplicație dedicată.

Nu spun că aceste caracteristici vor veni pe Windows 12, dar în ultima perioadă, Microsoft a fost destul de deschis să experimenteze cu noi funcții în versiunile sale Insider. Recent, chiar și Microsoft zicală că Insiders în conductă de dezvoltarepoate ajunge să testeze idei noi, funcții de bază mai lungi și experiențe menite să ajute la validarea conceptelor„. Sigur, unele funcții pot apărea ca parte a Windows 11 (găsiți caracteristicile viitoare ale Windows 11 în previzualizare aici), dar altele pot fi lăsate deoparte pentru o lansare ulterioară, sperăm cu Windows 12. Suntem siguri că Windows Insiders va fi primul. pentru a încerca noile caracteristici ale Windows 12. Printre multele caracteristici așteptate ale Windows 12, iată câteva interesante.

Nouă interfață de utilizator pentru desktop

caracteristicile Windows 12
Imagine: Microsoft

La evenimentul Microsoft Ignite 2022, Satya Nadella a dezvăluit un nou prototip de interfață cu utilizatorul pe care nu le-am văzut până acum. Noua interfață de utilizator are un Bară de activități flotantă cu o bară de stare asemănătoare macOS deasupra. Mulți consideră că acesta este unul dintre modelele de prototip care va ajunge la lansarea oficială a Windows 12. Microsoft intenționează să facă Windows 12 mai plăcut atât pentru introducerea tactilă, cât și pentru interacțiunea cu mouse-ul și tastatura.

Această speculație este online, deoarece gigantul Redmond deconectează desktopul (inclusiv bara de activități, centrul de notificare și multe altele) de la explorer.exe pentru Windows 12. Microsoft a început deja procesul de a separați „Immersive Shell” de File Explorer.

Versiunea Phoenix a Microsoft Edge

De asemenea, Microsoft testează intern un concept complet radical pentru browserul său Edge. În cadrul proiectului „Phoenix„, browserul intern al companiei a fost complet reimaginat de la zero și seamănă puțin cu browserul Arc. Un mod cu ecran împărțit este acum testat în Microsoft Edge, împreună cu o nouă interfață UI/UX cu multe funcții de gestionare a filelor, Centru de acțiune a filelor și integrare cu funcții similare Digital Wellbeing/Screen Time. Se pare că Microsoft va lansa versiunea Phoenix a Edge cu Windows 12.

Integrare mai profundă a AI cu Windows 12

Știm deja că Microsoft a investit masiv în OpenAI, iar produsele sale precum ChatGPT și DALL-E 2 ne-au surprins cu capabilitățile lor puternice. Se așteaptă ca Microsoft să integreze multe dintre instrumentele OpenAI în Windows 12 și au început deja să facă acest lucru cu Microsoft Teams. Fie că este vorba despre aplicațiile dvs. Office, Microsoft Designer sau VSCode, veți găsi funcții AI semnificative în Windows 12. Bing este deja planificat să lucreze cu ChatGPT în viitorul apropiat, așa că și căutarea în Windows 12 se va îmbunătăți.

In timpul AMD Keynote la CES 2023, Panos Panay a declarat: „AI va reinventa modul în care faci totul în Windows, la propriu. La fel ca aceste modele generative grozave, modele de limbaj de gândire, modele de generare de cod, modele de imagine, aceste modele sunt atât de puternice, atât de frumoase, atât de utile și personale. Dar sunt, de asemenea, foarte intensive din punct de vedere computațional, așa că nu am reușit să facem asta înainte. […] Veți avea nevoie de un sistem de operare care estompează linia dintre cloud și edge și asta facem chiar acum.În general, așteptați-vă să vedeți mai multe funcții bazate pe AI în Windows 12.

Îmbunătățiri în Windows Explorer și Notepad

Microsoft a adăugat deja file în File Explorer, dar una recentă filtrare de către un angajat Microsoft a confirmat că suport de filet va veni și la Notepad-uri. Puteți deschide mai multe instanțe de Notepad într-o singură fereastră și puteți edita mai multe fișiere text din mers. În afară de asta, Microsoft revizuiește Windows File Explorer și integrează multe funcții noi. Există un nou panou de detalii unde puteți găsi informații despre activitatea dvs. recentă și, de asemenea, puteți gestiona accesul.

Windows 12: data de lansare, caracteristici așteptate, preț, cerințe hardware și multe altele
Imagine: Windows Central Concept

Apoi pagina de start va avea Integrare Microsoft 365 împreună cu fișierele recomandate din partea de sus. Oamenii pot vizualiza firele de e-mail legate de document direct din File Explorer. Nu suntem siguri dacă Exploratorul de fișiere și Blocul de note reînnoit vor fi amânate pentru Windows 12. De asemenea, ar putea fi lansat mai devreme cu actualizările Moment 2 sau 3 în 2023.

Windows 12: cerințe hardware

Când vine vorba de cerințele hardware pentru Windows 12, cred că Microsoft ar putea să nu adauge politici mai stricte pentru a elimina treptat computerele mai vechi. Cerința TPM va exista cu siguranță în continuare, deoarece Microsoft devine serios cu privire la securitatea computerelor Windows. Acestea fiind spuse, puteai vedea compania ridicați acoperișul de sus pe procesoare care pot rula Windows 12, dar nu putem spune sigur în acest moment. Dar suntem siguri că, dacă mașina dvs. actuală poate rula Windows 11, poate rula și Windows 12.

Pentru o idee detaliată despre cerințele hardware pentru a rula Windows 11, consultați explicatorul nostru conectat. Am scris aici cerințele hardware așteptate ale Windows 12 pentru a vă oferi o scurtă idee:

  • Procesor: 1 GHz sau mai rapid cu 2 sau mai multe nuclee pe un procesor compatibil pe 64 de biți sau System on a Chip (SoC)
  • Memorie: cel puțin 4 GB RAM
  • Depozitare: Dispozitiv de stocare de 64 GB sau mai mult
  • firmware-ul sistemului: UEFI, suport de pornire securizat
  • dwt: TPM Trusted Platform Module (TPM) versiunea 2.0
  • Card grafic: Compatibil cu DirectX 12 sau o versiune ulterioară cu driverul WDDM 2.0
  • Spectacol: Afișaj de înaltă definiție (720p), mai mult de 9 inchi în diagonală și suport pentru culoare pe 8 biți pe canal
  • Conexiune la internet și conturi Microsoft: Ediția Windows 11 Home necesită conectivitate la internet și un cont Microsoft pentru a finaliza configurarea dispozitivului la prima utilizare. Acum, Windows 11 Pro, de asemenea, nu permite crearea de cont local, dar avem un ghid care vă ajută să evitați această cerință. Urmați ghidul legat pentru a afla cum să creați un cont local în Windows 11.

Prețul Windows 12: Windows 12 va fi gratuit?

Dacă ne uităm la istoria trecută a Microsoft, totul indică acea actualizare de la De la Windows 11 la Windows 12 vor fi gratuitela fel cum a fost pentru Windows 10 până la 11. În plus, computerele eligibile care rulează deja Windows 10 pot vedea, de asemenea, opțiunea de a instala Windows 12 gratuit.

Cu toate acestea, dacă doriți să rulați Windows 12 pe computerul personalizat, poate fi necesar să achiziționați o licență de vânzare cu amănuntul pentru viitorul sistem de operare desktop Microsoft. Asta înseamnă că poți trebuie să plătiți 139 USD pentru a obține o copie oficială a Windows 12care este același cu prețul Windows 10 și 11 Home.

Actualizarea Windows 12 Next Valley va sosi în 2024

Asta este tot ce știm despre Windows 12 până acum, dar vom actualiza acest articol în mod regulat, pe măsură ce apar noi scurgeri și zvonuri pe internet. Deși Microsoft poate să nu comenteze oficial Windows 12 în acest moment, se pare că următoarea versiune de Windows 11 va fi probabil Windows 12. Oricum, asta este tot de la noi. Dacă doriți să aflați caracteristicile ascunse ale Windows 11, accesați articolul nostru cu link. Și dacă aveți întrebări, vă rugăm să ne spuneți în secțiunea de comentarii de mai jos.


În ciuda faptului că Windows 11 a fost lansat doar anul trecut, zvonurile despre următoarea versiune, Windows 12, au început să circule pe internet. Conform unor rapoarte, Microsoft va trece la un ciclu de actualizare de 3 ani și nu vor exista lansări ale Windows 11 23H2 sau 24H2 în următoarele luni. Așadar, se pare că actualizarea Windows 11 23H2 a fost oprită, iar lucrările pe Windows 12 au început deja. În acest articol, găsiți tot ce trebuie să știți despre data de lansare a Windows 12, caracteristicile așteptate, cerințele hardware și multe altele. Cea mai recentă informație este că Windows 12 va fi lansat la fel ca Windows 11, în toamna anului, probabil în 2024. O dată cu lansarea Windows 12, Microsoft va începe un ciclu de livrare continuă de caracteristici, numite „Moments”. Se pare că cel puțin patru astfel de funcții vor fi livrate într-un an în Windows 12. În ciuda lipsei de confirmare oficială, există o serie de caracteristici așteptate, cum ar fi o nouă interfață de utilizator pentru desktop, separarea desktopului de explorer.exe și o nouă versiune a Microsoft Edge numită „Phoenix”.
Și cu asta încheiem povestea de astăzi despre tehnologie. Ne vedem data viitoare cu alte articole și noutăți interesante pentru pasionații de inovație și dezvoltare tehnologică. Nu uitați să stați conectați și să rămâneți la curent cu tot ce este nou pe piața tehnologică din România și din lume. La revedere!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x