Windows Terminal 1.15 iese cu funcții noi

Windows Terminal 115 iese cu functii noi.webp
⏱️ 3 min read
  • Windows Terminal 1.15 este acum disponibil ca previzualizare.
  • Această nouă versiune introduce modul de marcare și marcaje de defilare.
  • Actualizarea aduce și diverse îmbunătățiri și remedieri.

Aplicația Windows Terminal primește o nouă actualizare care ridică numărul versiunii la 1.5 și aduce noi funcții, remedieri și îmbunătățiri.

În versiunea 1.5, Windows Terminal introduce modul marcare, marcajele de defilare, PowerShell elimină patch-ul cu bare negre și alte câteva îmbunătățiri și remedieri.

Mod marcare

Începând cu lansarea, puteți selecta conținutul cu tastatura folosind butonul „Ctrl + Shift + M” Comanda rapidă de la tastatură. Când vă aflați în „modul de marcare”, puteți utiliza tastele săgeți pentru a vă deplasa la poziția de pornire, apoi puteți ține apăsat butonul “Schimb” tasta și utilizați tastele săgeți pentru a efectua selecția. „Esc” va ieși din modul marcare și „Ctrl + A” selectează tot textul din buffer.

Caracteristica introduce, de asemenea, noi opțiuni, inclusiv markModecare comută în modul de marcare. toggleBlockSelection vă permite să creați o selecție de bloc folosind doar tastatura. Și switchSelectionEndpoint va comuta focalizarea pe celălalt marcator de selecție.

Semne de defilare

Puteți adăuga automat semne de defilare la profilul dvs. pentru fiecare comandă introdusă prin adăugarea experimental.autoMarkPrompts setare. Această setare vă va permite să defilați la fiecare marcaj cu acțiunile marcajului de defilare (detaliate mai jos). Cu toate acestea, acestea nu vor fi vizibile în bara de derulare. Dacă doriți ca marcajele de defilare să apară în bara de defilare, va trebui să adăugați experimental.showMarksOnScrollbar setarea profilului dvs.

  • "experimental.autoMarkPrompts": true,
  • "experimental.showMarksOnScrollbar": true

De asemenea, puteți adăuga semne în tampon cu ajutorul iterm2 OSC 1337 ; SetMark secvență sau cu addMark acțiune.

Caracteristica introduce, de asemenea, noi opțiuni, inclusiv addMark, care adaugă un semn de defilare în memoria tampon de text. Dacă există o selecție, marcajul este plasat la selecție. În caz contrar, este plasat în rândul cursorului.

The addMark acțiunea are un parametru de culoare opțional care vă permite să setați culoarea semnului de defilare. The scrollToMark derulează la marcajul de defilare în direcția dată. The direction parametru pentru scrollToMark acceptă primul, anterior, următorul și ultimul. The clearMark șterge marcajul de defilare în poziția curentă, fie la o selecție, dacă există una, fie la poziția cursorului. Și clearAllMarks șterge toate semnele de defilare din bufferul de text.

Alte îmbunătățiri și modificări

În plus, aceasta eliberează patch-ul care a împiedicat apariția fundalurilor negre neașteptate în timp ce PowerShell rulează.

Terminalul Windows acceptă acum DECPS secvență de evacuare, permițându-vă să redați sunete prin terminal.

Dacă fișierul de setări pentru previzualizarea aplicației este gol la lansare, fișierul va începe ca o copie a setărilor Windows Terminal.

În plus, schemele de culori acceptă acum „magenta” și „brightMagenta” în loc de „violet” și „brightPurple”, iar proiectul terminal utilizează acum un singur tip de coordonate, o modificare care a fost o diferență de linie +3610, -3906 (!) .

În cele din urmă, acum puteți utiliza aceste acceleratoare de tastatură pentru extensia shell: „T” pentru Deschidere în Terminal, „P” pentru Deschidere în Previzualizarea terminalului și „D” pentru Deschidere în Terminal.

Windows Terminal 1.15 este acum disponibil ca o previzualizare cu noile caracteristici menționate mai sus și câteva remedieri de erori și îl puteți descărca din Magazin Microsoft sau GitHub. Dacă utilizați canalul stabil al aplicației, acum puteți actualiza la versiunea 1.14, care include toate aceste îmbunătățiri.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x