WordPress.com vs WordPress.org: Care este diferența și pe care ar trebui să o utilizați?

WordPress.com vs WordPress.org: Care este diferența și pe care ar trebui să o utilizați?
⏱️ 5 min read

Deci, ați decis să vă configurați propriul site și ați ales WordPress ca platformă, dar folosiți WordPress.com sau WordPress.org? Ambele sunt WordPress, dar care este diferența dintre cele două?

WordPress.com vs. WordPress.org

Diferența majoră dintre WordPress.com și versiunea WordPress.org se rezumă la cine găzduiește site-ul.

Dacă alegeți propriul pachet de găzduire cu un furnizor, atunci ar trebui să alegeți să instalați versiunea WordPress.org. daca tu accesați site-ul web, puteți găsi fișierele pe care trebuie să le descărcați și apoi trebuie să le instalați manual pe serverul de găzduire, de obicei prin FTP.

Unii furnizori de găzduire vor avea o simplă „instalare cu un singur clic” care se ocupă de aspectele mai dificile, cum ar fi crearea unei baze de date și altele asemenea. Dacă vă decideți ruta de instalare manuală, atunci faceți-vă timp citiți ghidul furnizat de WordPress.org.

WordPress.com se ocupă cu toate găzduirea, configurarea și gestionarea.

Pro și contra WordPress.com vs. WordPress.org

Ambele platforme au avantaje și dezavantaje. Depinde de ce aveți nevoie și de cât de confortabil sunteți cu problemele tehnice, dacă acestea apar.

Avantajele WordPress.com

Această opțiune vă permite să configurați un site web rapid, ușor și cu o cantitate minimă de agitație. Vă va oferi opțiuni de personalizare precum teme și conținut, astfel încât să puteți începe. WordPress.com se va ocupa, de asemenea, de toate actualizările și copiile de rezervă care pot fi utile atunci când utilizatorii fără experiență doresc să înceapă doar să își creeze site-ul sau blogul.

Un mare avantaj este că site-ul de bază este gratuit. Dacă aveți nevoie să extindeți capacitățile, acestea au opțiuni premium disponibile care contracarează unele dintre dezavantaje.

Dezavantaje WordPress.com

Dezavantajele WordPress.com sunt că domeniul URL va conține „wordpress.com” la sfârșit – de exemplu, „myawesomebusiness.wordpress.com”. Pentru o afacere sau proiect, acest lucru poate părea mai puțin profesional decât „myawesomebusiness.com”. Site-ul va afișa, de asemenea, un link „Powered by WordPress.com” pe care unii utilizatori ar putea să nu-l dorească.

Dimensiunea site-ului web pe care o puteți crea este limitată la 3 GB (cu excepția cazului în care faceți upgrade la opțiunea premium).

De asemenea, nu veți putea încărca teme personalizate, fișiere video sau pluginuri. În plus, nu puteți accesa niciunul dintre fișierele PHP pre-generate pentru a modifica sau personaliza site-ul în funcție de nevoile dvs.

Site-ul dvs. web poate fi șters sau suspendat dacă WordPress consideră că le-ați încălcat Termenii și condițiile.

Anunțurile WordPress vor apărea, de asemenea, pe site, pe care nu aveți prea mult control.

Avantajele WordPress.org

Versiunea WordPress.org auto-găzduită are mult mai multă flexibilitate. Puteți ajusta fiecare aspect după dorința dvs.

Încărcarea temelor este o opțiune bună, cu multe teme personalizate pre-realizate disponibile. Puteți instala WordPress pe un domeniu, cum ar fi „myawesomebusiness.com”, pentru a stabili o marcă sau o idee care vă este unică. Această opțiune vă oferă, de asemenea, acces la depozit de pluginuri care poate fi folosit pentru a vă dezvolta site-ul, împreună cu accesul la cod și la baza de date din spatele site-ului. Pluginurile pot fi instalate manual sau din interiorul zonei de administrare WordPress.org.

wordpress-plugins-min

Un alt avantaj major al utilizării WordPress.org este că puteți adăuga un WooCommerce sau alt plugin de comerț electronic. Acest lucru vă permite să creați un magazin sau să stocați și să vindeți articole sau bunuri virtuale, acceptând plăți cu cardul de credit sau Paypal.

Capacitatea de a adăuga comerț electronic pe un site vă permite să beneficiați de instrumente precum Google Analytics pentru a urmări utilizatorii, a vedea tendințele sau pentru a profita de deciziile și preferințele clienților.

Dezavantaje WordPress.org

Utilizarea WordPress.org necesită propriul pachet de găzduire de la o terță parte, ceea ce reprezintă un cost suplimentar. Inițial, costul poate fi mic, dar pe măsură ce crește dimensiunea și traficul site-ului, va trebui să faceți upgrade la un pachet mai mare, care costă mai mult.

Toate cerințele de backup, securitate și actualizare vor depinde de dvs. Având în vedere că WordPress este una dintre cele mai populare platforme pentru site-uri web, are și cea mai mare amenințare de atac. Menținerea la zi, în special pluginurile, este esențială pentru a vă asigura că munca grea nu este compromisă. Din fericire, există o serie de pluginuri care pot fi folosite pentru a facilita backupul site-ului. Actualizarea acestuia se face de obicei printr-un singur clic din zona de administrare.

Pe care ar trebui să îl folosești?

Există o mulțime de confuzii inițiale cu privire la ce versiune de începători WordPress ar trebui să utilizeze. Personal, aș sugera întotdeauna cumpărarea unui pachet de găzduire de bază și instalarea WordPress.org, deoarece avantajele depășesc dezavantajele. WordPress este o experiență de învățare și chiar și cei care nu au creat niciodată un site web înainte pot folosi caracteristicile sale puternice. Există o comunitate excelentă care este gata să vă ajute și mai multe site-uri care oferă sfaturi și trucuri pentru rezolvarea problemelor de orice dimensiune.

Acest articol este publicat pentru prima dată în martie 2008 și a fost actualizat în august 2018.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x