Xbox Series S & X: un ghid pentru compatibilitatea înapoi

Xbox Series S & X: una guida alla compatibilità con le versioni precedenti
⏱️ 6 min read

Xbox Series X este aici, iar numele jocului noii console Microsoft este compatibilitate cu versiunile anterioare. Fără titluri majore de lansare, catalogul de compatibilitate inversă este cea mai mare parte din ceea ce există pentru noii proprietari din seria X & S, așa că veți dori să vă familiarizați cu ceea ce funcționează și la ce să vă așteptați.

Acest articol vă va oferi o prezentare generală a modului în care funcționează compatibilitatea cu versiunile anterioare ale ambelor console Microsoft de ultimă generație, precum și o privire asupra performanței acestor jocuri pe noile console și la ce vă puteți aștepta de la ele.

Ce este compatibilitatea inversă pe Xbox Series X & S?

Cea mai simplă modalitate de a explica situația de compatibilitate cu versiunile anterioare ale Xbox-urilor următoare este următoarea: toate jocurile Xbox, Xbox 360 și Xbox One redate pe Xbox One vor funcționa și se vor juca mai bine pe Xbox Series S & X. Aceasta înseamnă jocuri Xbox One, peste 500 de jocuri Xbox 360 și peste 30 de jocuri Xbox originale, vor funcționa pe Seria S și X, a cărei listă completă poate fi găsită pe site-ul Microsoft.

Totuși, seria S poate juca jocuri digitale fără o unitate de disc, deci nu veți putea juca jocuri vechi de discuri Xbox. Cu Xbox Series X, orice jocuri Xbox One pe care le aveți în jur vor funcționa probabil din cutie, dar jocurile dvs. Xbox 360 și Xbox vor necesita mai întâi o căutare online pentru a verifica dacă au fost actualizate pentru a susține compatibilitatea cu versiunile anterioare.

Ceea ce Microsoft nu a clarificat despre compatibilitatea cu versiunile anterioare

În timp ce Microsoft și-a făcut rapid reclama la catalogul larg de jocuri compatibile cu versiunile anterioare, modul în care vor rula exact aceste jocuri nu a fost clar. Acest lucru se datorează faptului că situația este destul de complicată și diferă de la un joc la altul.

Xbox Series X

În toate jocurile compatibile cu versiunile anterioare, Microsoft acceptă HDR automat și rate de reîmprospătare variabile pe afișajele acceptate, dar dincolo de aceasta există complicații. Ceea ce este important de știut este că există câteva niveluri de compatibilitate inversă:

  • Compatibilitate inversă simplă: jocuri care rulează pe seria X & S. Nu există modificări ale rezoluției sau framerate dincolo de codul original. Deși, aceste jocuri pot arăta și funcționa mai bine dacă nu și-au îndeplinit limita de framerate sau au inițial rezoluții dinamice.
  • Compatibilitatea inversă a instrumentelor manuale Microsoft: jocuri mai vechi pe care Microsoft le-a modificat individual pentru a rula la rezoluții sau framerate mai mari.
  • Compatibilitate inversă acceptată de dezvoltator: Jocuri Xbox One care rulează la cadre mai mari și / sau rezoluții mai mari decât au făcut-o pe Xbox One sau Xbox One X din cauza unei actualizări a dezvoltatorilor pentru seria X sau S.

Microsoft este bucuros să spună că Xbox Series X este cea mai puternică consolă realizată vreodată și că jocurile compatibile cu versiunile anterioare folosesc viteza maximă a ceasului din seria X și din seria S, dar acest lucru nu înseamnă că Xbox Series X și S sunt întotdeauna cele mai bune moduri pentru a juca aceste jocuri pe o consolă.

O notă surprinzătoare despre compatibilitatea cu versiunile anterioare

De fapt, ambele versiuni ale PS5 pot rula jocuri multi-platformă care au fost lansate pe PS4 și Xbox One mai bine decât seria X. Deși acest lucru poate suna ciudat, având în vedere că Xbox Series X are un procesor și GPU mai puternic decât PS5, este adevărat din cauza diferitelor moduri în care jocurile de ultimă generație au funcționat nu doar pe PS4 și Xbox One, ci și pe Xbox One X și PS4 Pro.

Versiunile compatibile cu versiunile anterioare ale jocurilor Xbox One pot juca diferit în Seria S și X. Seria S nu va juca versiunile One X ale jocurilor Xbox One, care adesea au o fidelitate, rate de reîmprospătare și rezoluții mai mari decât Xbox One omologii. Mai mult, nu toate jocurile Xbox One au fost actualizate cu suport Xbox One X. Aceasta înseamnă că există o serie de jocuri Xbox One care rulează la 900p și 30fps atât pe Seria S, cât și pe X, în timp ce pe PS4 și PS5 aceste jocuri rulează adesea la 1080p și 30fps.

Compatibilitate Xbox Original

În cele din urmă, este important să rețineți că, în timp ce jocurile compatibile cu versiunile anterioare pot folosi viteza maximă a ceasului Xbox pentru a rula și, în general, se pot încărca mai repede din cauza SSD-ului încorporat, aceste jocuri nu vor profita din plin de hardware, deoarece nu erau Nu sunt codificate pentru asta. Acest lucru înseamnă că pot exista bâlbâi, sughițuri și picături FPS ocazional, dar aceasta nu este o reflectare a puterii Seriei X sau S.

Așa cum au făcut-o jucătorii de PC-uri de zeci de ani, acum pe următoarea dvs. generație Xbox, este probabil recomandabil să faceți o căutare online a jocului pe care doriți să îl jucați pentru a vedea cum a fost implementată compatibilitatea cu versiunile anterioare. Uneori, puteți fi surprins de o actualizare neașteptată de înaltă rezoluție sau de eliminarea unui capac de 30 fps, dar alteori puteți fi blocat la o rezoluție sau la o rezoluție mai puțin impresionantă.

Este suficientă compatibilitatea cu versiunile anterioare pentru a ridica un Xbox Series X sau S la lansare? Poate doriți să verificați aceste controlere alternative Xbox sau pur și simplu să eliminați Xbox de pe computerul dvs. Windows dacă nu sunteți un jucător.

Legate de:

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x