de Craig Muth

Xiki: căutarea unui dezvoltator de a turboalimenta interfața liniei de comandă

Xiki cautarea unui dezvoltator de a turboalimenta interfata liniei de

Stăteam cu prietenul meu Charles într-o cafenea la modă lângă parcul Golden Gate din San Francisco. Eram înconjurați de tineri care lucrau la MacBook-uri scumpe și de o mulțime de drifters care rătăciseră din parc.

„Încă nu aș folosi niciodată asta”, mi-a spus el, iar inima mi s-a scufundat în stomac.

Trecuseră 5 ani de când m-am hotărât să mă mut la San Francisco din Ohio și să trec prin economiile vieții mele pentru a-mi face visele tehnologice să devină realitate. Văzuse o schiță de Video KickStarter asta mi-a luat 6 luni și o bucată de bani de câștigat.

Și nu a fost singurul cu reacția respectivă. Că videoclipul m-a inclus Riverdancing cu un cal și o banană nu a făcut decât să mărească stângacia. Cum am greșit atât de mult?

1611538808 572 Xiki cautarea unui dezvoltator de a turboalimenta interfata liniei de

Întoarce-te la RubyConf 2012. Mă uitam de pe scenă cu o inimă de curse și mâini transpirate. Sute de ochi mă priveau înapoi. Prezentarea mea tocmai se încheiase și brațele erau ridicate pentru întrebări.

Camera era luminoasă, cu aer mirositor de cafea. Dar nu mi-a pasat. Lucrurile mergeau bine.

Au existat mai multe gâfâi din mulțime la momentul potrivit, care suna ca „gaaaw!” Prima persoană la care am apelat a spus: „Nu am nicio întrebare. Voiam doar să spun că a fost minunat. ” A fost adrenalină pură pentru cineva ca mine. Dacă aș fi murit chiar atunci, viața ar fi meritat.

Xiki cautarea unui dezvoltator de a turboalimenta interfata liniei de

Derulați din nou. Înapoi la facultate în Ohio, era epoca în care telefoanele erau lucruri pe pereți, iar anii începeau cu „19” în loc de „20”. M-am trezit singur într-un laborator de calculatoare de la etajul 4 al unei clădiri din beton cavernos. Nu existau ferestre. Zumzetul liniștitor al fanilor a venit din toate direcțiile. Trebuia să ne dăm seama cum să programăm în aceste mici ferestre negre din linia de comandă, folosind doar tastatura. L-am urât. Îl urăsc cu adevărat.

Linia de comandă este ca și cum ai învăța să vorbești rusește. Pare imposibil din exterior.

1611538809 701 Xiki cautarea unui dezvoltator de a turboalimenta interfata liniei de

Nu știu când mi-a schimbat atitudinea. Dar în măsura în care un copil tocilar se poate îndrăgosti de o bucată de tehnologie, am făcut-o. Aici era o lume care putea fi complet controlată, într-un mod în care lumea reală neiertătoare nu putea fi. Mi-a plăcut acest control. Aveam nevoie. Am petrecut ore întregi personalizând tot ce am putut.

Ceea ce făceam pe scena de la RubyConf arăta rezultatul a 10 ani de căutare aproape maniacă de control. „De ce să nu lăsați oamenii să scrie orice în linia de comandă, mai degrabă decât doar comenzi? ” M-am certat.

Ca un motor de căutare. Am demonstrat navigarea și editarea unei baze de date tastând „baza de date” și controlând browserul dvs. web tastând „browser”.

1611538810 661 Xiki cautarea unui dezvoltator de a turboalimenta interfata liniei de

Am descoperit că, dacă permiteți oamenilor să editeze și să interacționeze cu orice, comenzile ar putea acționa mai mult ca aplicații. Fără a renunța la ceea ce este minunat în linia de comandă. Puteți crea comenzi în câteva minute. Puteți chiar să permiteți oamenilor să își folosească mouse-ul

După facultate m-am trezit în clădiri din beton mai înalte și mai înguste. La o bancă din Cincinnati, un executiv înalt numit Rahul a stat odată în spatele șefului meu și eu, în timp ce încercam o nouă funcție pe care o proiectasem. Greșeli ar putea însemna că ați blocat 10.000 de persoane să nu ajungă la conturile lor bancare timp de o oră.

„Această lucrare mai bună”, a fost tot ce a spus el.

A funcționat și s-a întors tăcut la biroul său.

1611538810 127 Xiki cautarea unui dezvoltator de a turboalimenta interfata liniei de

Am cumpărat o casă și două pisici.

Am pus adevărata mea energie creativă în dezvoltarea Xiki. L-am folosit ca principal mediu de dezvoltare pentru cea mai mare parte a carierei mele și pentru a-mi stoca toate notele. Aș arăta cele mai noi caracteristici ale mele oricui ar asculta.

După 10 ani de condus la serviciu și condus acasă, a fost 2011. Stăteam pe punte în spatele casei mamei, spunându-i „prietenul meu Keith crede că ar trebui să mă mut la San Francisco”. A fost una dintre acele zile de vară din Ohio, cu vânt cald, care foșneau, care te fac să uiți de iernile înghețate din Ohio. Mi-am spus că să nu-ți pese de sport, religie sau televizor îți împiedică șansele de a-ți face prieteni în Ohio. Nici a avea o personalitate sardonică nu a fost mai la obiect.

Am suspectat pe jumătate că va plânge și mă va implora să rămân. – Du-te, a spus ea. Și m-am dus.

1611538811 339 Xiki cautarea unui dezvoltator de a turboalimenta interfata liniei de

Am stat la San Francisco două săptămâni pentru a încerca orașul. Keith îmi spusese că programatorii erau considerați grozavi acolo. Chiar până la punctul în care fetele ar alerga după ele. Nu l-am crezut. Stăteam în Ohio, fără să știu că programatorilor li s-au acordat mașini ca bonusuri de angajare cu 10 ani mai devreme.

Keith m-a dus la Coffee Bar. Era plin de oameni care programează și hacking. Nu erau jenate de Temnițe și Dragoni. Au călărit cu skateboard-urile. Se uită la ecranul tău și îți spuneau „asta arată grozav, la ce lucrezi?” Pentru prima dată de la școala elementară nu am simțit că ar trebui să-mi cer scuze pentru că sunt undeva. La zborul de întoarcere, am avut senzația ciudată că plec de acasă.

În următorii cinci ani, mi-aș petrece cea mai mare parte a timpului în cafenele și în spoturile din San Francisco. Lucrând la Xiki și încercând să-i conving pe oameni să-l folosească. Mi-a plăcut mixul de muncă și viață socială. Așa cum mi-am imaginat jucători de baschet și unii politicieni au. Dacă iubești și crezi în ceea ce faci suficient, mai funcționează?

Vor fi zile în care să stăm în cafenele cu prietenii și să vorbim și să facem hack-uri alături de ei, apoi să luăm cina și băuturile. M-aș îndrepta undeva și îi trimiteam e-mail oamenilor, spunându-le să apară dacă vor. De obicei, cel puțin unul sau doi, uneori mai mult. Eram în cerul geek. Am început să trimit tweet-uri pentru a intra în legătură cu oameni noi.

Am solicitat să fac o prezentare la o conferință și am fost invitat să vorbesc la încă două. Am fost invitat la câteva podcast-uri.

Am convins câțiva oameni cu care am lucrat îndeaproape pentru a adopta Xiki și m-am gândit că va fi în jos de acolo. S-a dovedit a fi altfel.

Într-o sesiune de persuasiune întreruptă, un tip s-a ridicat frustrat și s-a întors la propriul laptop. Încercase să apese tasta de evacuare pentru a-l anula atunci când ceva nu a mers bine. În acea versiune veche a lui Xiki, trebuia să deschideți editorul de text Emacs și să utilizați Xiki din interiorul acestuia. În Emacs, evadarea te face să ai mai multe probleme în loc să te scoți din ea. Acest lucru ar trebui să fie remediat.

Oamenii doreau un instalator elegant. Dar asta ar necesita multă muncă și a fost un lucru neîncântător pe care mi-am petrecut timpul.

Ar fi multe urcușuri și coborâșuri pe parcurs. Am lansat un KickStarter inițial de succes în 2014. A trecut, dar abia. A trebuit să renunț la jumătate din bani pentru a acoperi tricouri, autocolante, taxe, taxe și crearea videoclipului.

A fost ușor să îi faci pe oameni să fie entuziasmați inițial. Dar așteptările lor au crescut mult când le-ai cerut să adopte ceva.

Oamenii doreau ca Xiki să funcționeze chiar de la terminal, chiar la promptul lor normal.

A suflat, dar mi-am dat seama că va trebui să renunț la lucrurile distractive pentru o vreme și să rescriu aproape totul.

Aș dedica multe luni acestui lucru, deoarece economiile mele s-au dovedit a fi extrem de inflamabile. Dar mi-a plăcut totuși mai mult decât orice am făcut vreodată cu mine.

Într-o zi cu ceață m-a găsit într-un loc preferat de hack – o masă în spatele unei cafenele care era pe jumătate librărie. O fată care părea europeană venise împreună cu niște prieteni care se alăturaseră. Eram într-o stare de vorbărie și o ignoram (cu tact, credeam) spunând că vrea să se concentreze pe munca ei. Ea studia pentru un test sau altul. Mi-a spus cu un accent adorabil că „trec linia”. Nu eram sigură dacă glumea sau nu, dar am întrerupt-o de câteva ori mai tare. Ea avea să devină prietena mea și mai târziu soția mea.

Oamenii doreau să contribuie cu lucrurile grozave pe care le făcuseră cu Xiki. Unele dintre contribuții au fost bune, dar nu grozave, așa că am rezistat să le accept. Mi-am dat seama că va trebui să fac un depozit care să permită oamenilor să trimită noi comenzi, fără a fi un blocaj. A crea un instrument care să ofere oamenilor controlul ar însemna că ar trebui să renunț la control.

Într-o zi am avut o idee. Aș putea face ca linia de comandă să acționeze ca un motor complet de căutare? Unde rezultatele căutării au venit de pe internet și oricine ar putea contribui la ele.

1611538811 920 Xiki cautarea unui dezvoltator de a turboalimenta interfata liniei de

Ar fi nevoie de trei ani plictisitori pentru a se hunker și a face toate lucrurile grele pe care oamenii și le doreau. A trebuit să iau o pauză de la caracteristicile plăcintei în cer, care au fost cele mai distractive de lucrat.

Acum, aici eram cu al meu noul videoclip al campaniei KickStarter evidențiind noua versiune de căutare socială. Și ascultându-l pe Charles spunându-mi politicos că a fost de rahat.

Argh.

Am crezut până la capăt că am ceva care merită. Fixarea liniei de comandă. S-ar putea doar să nu transmit mesajul în mod adecvat.

Am mai petrecut șase luni chinuitoare refăcând videoclipul din nou și din nou. Am ascultat în timp ce oamenii îmi spuneau „alegeți un lucru și concentrați-vă asupra lui”. Apoi „nu primesc singurul lucru”. Apoi „primesc chestia, dar nu-mi pasă” și, în cele din urmă, „ah, bine, acea Eu iau.” Un consilier de multă vreme chiar mi-a spus că este cel mai bun videoclip KickStarter pe care l-a văzut. Ceea ce este bine, pentru că toate speranțele mele se concentrează acum asupra ei.

Me Riverdancing cu banana este încă acolo. Nu aveam de gând să vând complet 🙂